'Alfen schiet tekort'

Door ABM Financial News op 17 mei 2023 08:27 | Views: 13.649

'Alfen schiet tekort'
Beeld: Alfen

(ABM FN-Dow Jones) De omzet en de resultaten van Alfen zijn in het eerste kwartaal ruim onder de consensus uitgekomen en analisten zullen hun taxaties gaan verlagen. Dit bleek woensdag uit een eerste analyse van zakenbank Jefferies van de resultaten van de producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie, die woensdag voorbeurs werden gepubliceerd.

De omzet van 113,2 miljoen euro, een stijging van 19 procent, viel 7 procent lager uit dan de consensus van 122,0 miljoen euro. Analist David Kerstens van Jefferies wees op EV Charging, waar de omzet zelfs 27 procent lager uitviel dan de consensus.

De outlook voor de omzet voor dit jaar bleef wel staan op 540 tot 600 miljoen euro, maar Jefferies merkte wel op dat Alfen vermoedelijk aan de onderkant van deze bandbreedte zal uitkomen.

Tegelijkertijd gaf de outlook geen idee over de verwachting voor de EBITDA-marge. Jefferies denkt dat de consensus voor de EBITDA  met meer dan 10 procent zal worden verlaagd na de cijfers van vandaag.

Jefferies heeft het advies voor het aandeel Alfen op Underperform staan met een koersdoel van 62,00 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
BVibes
0
Het lijkt een spelletje. (Nadat Kepler Alfen op de kooplijst heeft gezet moet de koers weer gedrukt.)
Maar ja. Dat is natuurlijk alleen maar mijn gevoel bij dit bericht.
jan de vakman
0
Het is jammer, maar groen investeren op de beurs resulteert praktisch altijd in een dik rode portemonee, je legt er gewoon dik geld bij, ,Sif heeft op 25€ gestaan, Ebusco ook, kijk eens naar Avantium, Shell zit ook heel dik in groen en dan houd je knip ook die groene kleur, dat vind ik toch leuker en van het dividend, kan je zonnepanelen sparen!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront