Beursblik: Aegon heeft momentum richting beleggersdag

Door ABM Financial News op 23 mei 2023 11:41 | Views: 7.546

Beursblik: Aegon heeft momentum richting beleggersdag
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft de wind in de rug richting de beleggersdag op 22 juni. Dit schreef ING dinsdag in navolging van de kwartaalcijfers vorige week.

"In het algemeen is de commerciƫle dynamiek in de VS sterk, het VK heeft nog enkele zwakke punten", meent analist Jason Kalamboussis.

Verder is de kapitaalpositie van de hele groep sterk, concludeert ING. Kalamboussis wijst erop dat het management van Aegon het bedrijf verder stroomlijnt met de verkoop van kleine onderdelen.

Het enige waar Kalamboussis na de cijfers over het eerste kwartaal meer over wil weten is wat de Vereniging Aegon zal doen met haar belang van circa 14,5 procent in Aegon, over drie jaar wanneer Aegon feitelijk de Nederlandse markt verlaat na de deal met ASR.

Kalamboussis verwacht geen gevolgen voor de aandeleninkoop van 1,5 miljard euro, maar het wordt wel een punt van aandacht wanneer Aegon zijn belang van ongeveer 30 procent in ASR gaat afbouwen.

ING heeft een koopadvies op Aegon met een koersdoel van 5,60 euro.

Het aandeel Aegon noteerde dinsdag aan het eind van de ochtend zo'n 2 procent hoger op 4,43 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront