Aalberts kent goede jaarstart én presenteert nieuwe CEO

Door ABM Financial News op 24 mei 2023 07:50 | Views: 7.066

Aalberts kent goede jaarstart én presenteert nieuwe CEO
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts heeft in de eerste vier maanden van dit jaar meer omzet en een stijging van het orderboek gerealiseerd. Dit bleek woensdagochtend uit een tussentijds handelsbericht van het bedrijf, waarbij Aalberts ook de beoogde nieuwe CEO presenteerde.

Aalberts zag de omzet op jaarbasis autonoom met 6,4 procent stijgen. Het orderboek was eind april 4 procent groter dan een jaar eerder. "De toegevoegde waarde marge was op een goed niveau dankzij verdere prijsverhogingen", voegde Aalberts toe.

Het bedrijf meldde woensdag dat het minder problemen ervaart in de toeleveringsketen en dat de voorraden worden weggewerkt.

Aalberts presenteerde woensdag ook een nieuwe CEO: Stéphane Simonetta. De Fransman komt over van het Deense Grundfos als opvolger van Wim Pelsma.

Op 7 september is er een aandeelhoudersvergadering voor goedkeuring van de benoeming van Simonetta. Pelsma blijft nog tot het einde van dit jaar beschikbaar om een goede transitie te garanderen. 

Het aandeel Aalberts sloot dinsdag op 44,52 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.