ING verlaagt koersdoel SBM Offshore

Door ABM Financial News op 25 mei 2023 10:33 | Views: 11.839

ING verlaagt koersdoel SBM Offshore
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor het aandeel SBM Offshore verlaagd van 19,00 naar 17,50 euro op basis van een som-der-delencalculatie, terwijl het koopadvies gehandhaafd bleef. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de bank.

Volgens ING waren de resultaten van SBM in het eerste kwartaal onderliggend positief.

De bank sprak verder van een beperkt risico voor SBM bij onverwachte dalingen van de olieprijzen en vertragingen in de gassector, dankzij de sterke operationele kasstroom uit de leasevloot.

ING verhoogde de raming voor de EBITDA voor 2023 van 1,054 miljard naar 1,065 miljard dollar. Dit is volgens de bank in lijn met de consensus op Bloomberg.

SBM rekent zelf op een EBITDA van ruim 1 miljard dollar.

De taxatie voor de winst per aandeel is voor dit jaar 0,76 dollar, voor 2024 0,78 dollar en voor 2025 0,84 dollar per aandeel.

Het aandeel SBM Offshore noteerde donderdag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 13,26 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
Markt criticus
1
Volgens mij klopt er niets van de winst per aandeel de komende jaren! Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen?
Vakantieganger
2
quote:

Markt criticus schreef op 25 mei 2023 10:53:

Volgens mij klopt er niets van de winst per aandeel de komende jaren! Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen?
winst per aandeel in dit artikel klopt van geen kant, want het dividend is 1,10$ per aandeel over 2023. WPA zal rond de 2,55 liggen dit jaar.
Vanceden
0
Voor de koers maakt het niet uit, het is 1 van mijn slechtste aandelen qua koers !
Kruimeldief
2
Raar verhaal van ING, vind ik. Ramingen worden verhoogd, dus dan zou het koersdoel minimaal gehandhaafd moeten blijven als je in je waarderingsmodellen gelooft.
Misschien zegt HAL binnenskamers nu wel: laten we ons belang uitbreiden tot…. Mag van mij…
snotneuzeke
2
SBM heeft de laatste 5 jaar nog nooit minder dan 1,08 per aandeel verdiend, ondanks het omkoopschandaal in Brazilië; in 2022 zelfs 2,91; dividend afgelopen jaar $ 1,10; ik geloof, dat ik ze nog maar even goed vasthoud
We gaen erveur
0
Fossiele brandstoffen zijn nog niet weg. Samen met onderzoek voor nieuwe windmolens is het vooruitzicht alleen maar beter.! Een leuk dividend dus een aandeel om te houden of te kopen.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.