Beursblik: ING verhoogt koersdoel Prosus

Door ABM Financial News op 14 juli 2023 10:21 | Views: 6.703

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Prosus
Beeld: Prosus

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor het aandeel Prosus verhoogd van 75,00 naar 80,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van de bank.

De analisten hebben hun waarderingsmodellen bijgewerkt naar aanleiding van de recent gepubliceerde handelsupdate en de vooruitzichten voor 2023. ING verhoogt het koersdoel op basis van een hogere waardering voor Tencent en een lager aantal uitstaande aandelen als gevolg van het opkoopprogramma.

Prosus wordt verhandeld tegen een korting van 35 procent, zo merkten de analisten op. Het bedrijf creëert aandeelhouderswaarde door aandelen Tencent in de markt te verkopen en gelijktijdig eigen aandelen in te kopen, aldus ING.

Het aandeel Prosus noteerde vrijdagochtend 0,5 procent lager op 68,87 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.