Dochterbedrijf PayU van Prosus verkoopt activiteiten buiten India

Door ABM Financial News op 1 augustus 2023 08:35 | Views: 3.467

Dochterbedrijf PayU van Prosus verkoopt activiteiten buiten India
Beeld: Prosus

(ABM FN-Dow Jones) Dochterbedrijf PayU van Prosus heeft zijn activiteiten buiten India verkocht aan Rapyd voor 610 miljoen dollar. Dit maakte Prosus dinsdag voorbeurs bekend. 

Dankzij de verkoop kan PayU zich volgens Prosus beter concentreren op groei in de Indiase fintechsector, waar het al een betalingsprovider is voor meer dan 450.000 klanten. 

Het gehele betalings- en fintech-segment van Prosus genereerde op jaarbasis een omzetstijging van 52 procent naar 903 miljoen dollar, aldus Prosus, die daarmee de groeipotentie van de sector benadrukte.

In mei meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen al dat PayU zou werken aan de verkoop van de activiteiten buiten India. Er werd toen gespeculeerd dat een verkoop ongeveer 800 miljoen zou kunnen opleveren.

De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door de toezichthouders.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.