Jefferies verhoogt koersdoel PostNL naar €1,80

Door ABM Financial News op 8 augustus 2023 07:24 | Views: 4.804

Jefferies verhoogt koersdoel PostNL naar €1,80
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft dinsdag het koersdoel voor PostNL verhoogd van 1,50 naar 1,80 euro en handhaaft het Houden advies op het aandeel. Dit bleek uit een rapport van de zakenbank.

Analist David Kerstens geeft in dit rapport aan dat postbedrijven in de Benelux beter dan verwacht hebben gepresteerd in het tweede kwartaal, dankzij een herstel van de pakjesvolumes, wat leidde tot winstverbeteringen.

Bij PostNL steeg het genormaliseerde bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal met 80 procent naar 18 miljoen euro, zij het vanaf een lage basis. Dit is deels het gevolg van lagere herstructureringskosten, maar ook een hoger resultaat bij de afdeling pakketten. De daling van het postvolume daarentegen drukte op de resultaten, aldus Kerstens.

Voor 2023 wordt door PostNL een genormaliseerde EBIT verwacht van 100 tot 130 miljoen euro, waar eerder werd uitgegaan van 70 tot 100 miljoen euro. De genormaliseerde winst zal uitkomen tussen de 65 en 95 miljoen euro in plaats van tussen de 40 en 70 miljoen euro.

De analist is te spreken over deze outlookverhoging. 

De combinatie van hogere pakketvolumes en lagere herstructureringskosten heeft er voor gezorgd dat Jefferies het advies onveranderd laat, maar het koersdoel wel heeft verhoogd.

Het aandeel PostNL is maandag 9,5 procent hoger gesloten op 2,01 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
jan de vakman
0
Vanmorgen melden de kranten, dat Post nl de regering vraagt om de postwet aan te passen, omdat ze onmogelijk, aan die normen kunnen voldoen, tante Herna heeft nog zat op te lossen!!
Tino
2
quote:

jan de vakman schreef op 8 augustus 2023 10:45:

Vanmorgen melden de kranten, dat Post nl de regering vraagt om de postwet aan te passen, omdat ze onmogelijk, aan die normen kunnen voldoen, tante Herna heeft nog zat op te lossen!!
Het wordt toch ook eindelijk eens tijd dat de postwet wordt aangepast. Dat speelt al vele jaren praten praten en praten.
En ondertussen is het volume post met 50% gedaald.
En dan nog moet dat 5 dagen per week bezorgt worden.
Totaal inefficient en onnodig vervuilend met al die beetjes post die evengoed van hot naar her en tot in de verste uithoek bezorgt moeten worden.

2 dagen, alleen dinsdag en vrijdag is ruim voldoende en zal spoedig zelfs te veel zijn.

Is het vacature probleem bij postbezorgers opgelost en kunnen deze handjes zelfs vele andere banen gaan invullen aangezien er overal werk tekort is. Hoeven de prijzen ook niet zoveel omhoog elk jaar en hou je een gezond bezorgsysteem van post welke wel nog steeds gewenst is.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.