Beursblik: solide cijfers bij BAM verwacht

Door ABM Financial News op 16 augustus 2023 15:26 | Views: 5.454

Beursblik: solide cijfers bij BAM verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft een solide halfjaar achter de rug. Dit verwachten analisten in aanloop naar de cijfers van de bouwer op donderdag.

De door BAM zelf verzamelde analistenconsensus mikt op een aangepaste EBITDA van 124 miljoen euro in de eerste helft van 2023 met een marge van 4,1 procent, op een omzet van iets meer dan 3 miljard euro.  

ING verwacht een solide operationele prestatie in het eerste halfjaar en mikt, net als de consensus, op een aangepaste EBITDA van 124 miljoen euro. Ten aanzien van de omzet is de bank wat terughoudender, met 2,8 miljard euro. De marge kwam volgens ING uit op 4,2 procent.

ING zal donderdag vooral letten op het aantal verkochte huizen op de Nederlandse woningmarkt. Hierbij verwacht de bank een lagere resultaatbijdrage dan voorheen. Ook zullen de analisten hoe probleemprojecten uit het verleden zich ontwikkelen en of er geen nieuwe problemen zijn ontstaan.

Over 2023 zal BAM volgens ING een dividend uitkeren van 0,16 euro per aandeel. "Een erg aantrekkelijk rendement van 8,0 procent."

De analistenconsensus rekent voor 2023 op een omzet van 6,2 miljard euro met een aangepaste EBITDA van 262 miljoen euro en een marge van 4,2 procent. De nettowinst komt volgens de analisten dit jaar uit op 106 miljoen euro.

ING heeft een koopadvies op BAM met een koersdoel van 3,50 euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
jan de vakman
0
Veel bouwbedrijven draaien goed, door werk, dat nog op de plank lag, de toekomst ziet er op alle fronten minder rooskleurig uit!!
boer
0
[quote alias=jan de vakman id=14954574 date=202308161659]
Veel bouwbedrijven draaien goed, door werk, dat nog op de plank lag, de toekomst ziet er op alle fronten minder rooskleurig uit!!
[/quote

Dag Jan de vak man AMG blijft maar dalen jammer ]
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.