Update: Nettovermogenswaarde HAL verder omhoog

Door ABM Financial News op 29 augustus 2023 20:57 | Views: 10.294

Update: Nettovermogenswaarde HAL verder omhoog
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) HAL Trust heeft de nettovermogenswaarde in het eerste halfjaar met 663 miljoen zien toenemen en boekte een nettowinst van 550 miljoen euro. Dit bleek dinsdagavond uit het halfjaarverslag van de onderneming.

De nettovermogenswaarde steeg met 663 miljoen euro tot 13,5 miljard euro, of 149,72 euro per aandeel, rekening houdend met het dividend in contanten en de inkoop van eigen aandelen. Aan het einde van 2022 was dit 13,1 miljard euro, of 147,72 euro per aandeel.

De winst van 550 miljoen euro, of 6,20 euro per aandeel, maakte het verlies over dezelfde periode van vorig jaar ruim goed, toen een verlies van 161 miljoen euro of 1,82 euro per aandeel werd geleden.

Boskalis droeg 163 miljoen euro bij aan de winst. Dat was een jaar eerder 58 miljoen euro. Boskalis wordt vanaf juli 2022 geconsolideerd. Er was vorig jaar ook een afwaardering op goodwill voor Pro Gamers Group ter waarde van 374 miljoen euro.  

De waarde van de belangen in beursgenoteerde ondernemingen, in Vopak, Safilo en SBM Offshore steeg van 2,6 miljard euro eind vorig jaar naar 2,8 miljard euro aan het einde van juni. Dit was gelijk aan de stand na het eerste kwartaal.

De halfjaaromzet van de niet-beursgenoteerde ondernemingen bedroeg 4,74 miljard euro, een stijging van 68 procent, die vooral te danken is aan de consolidatie van Boskalis.

Exclusief het effect van acquisities daalde de omzet van de niet-beursgenoteerde ondernemingen met bijna 5 procent.

HAL gaf dinsdag geen outlook voor 2023 af, "aangezien de nettowinst voor een belangr?k deel wordt bepaald door de resultaten van de beursgenoteerde minderheidsdeelnemingen en mogel?ke boekwinsten en -verliezen".

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
Stierknijper
0
Aanschafprijs Boskalis was €33 per aandeel. Huidige boekwaarde per aandeel is maar €0,47 hoger, ook al is de omzet met 22% gestegen en de EBITDA met 53%. Eén van de verborgen waarden in aandeel Hal Trust.
Fred 62
3
quote:

RenBol schreef op 29 augustus 2023 19:36:

Waarom wordt er een foto geplaatst van een ander bedrijf.
H.A.L.

Holland America Line.

Vroeger rederij.
Verkocht en van dat geld werd een
investeringsmaatschappij gestart.

Hal Holding
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.