Beursblik: Barclays haalt ASMI en Besi van de verkooplijst

Door ABM Financial News op 31 augustus 2023 10:20 | Views: 10.984

Beursblik: Barclays haalt ASMI en Besi van de verkooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft donderdag de aandelen ASM International en BE Semiconductor Industries van de verkooplijst gehaald. Dit bleek uit een sectorrapport van de Britse bank.

Het advies voor zowel ASMI als Besi stond op Onderwogen, maar werd vandaag verhoogd naar Gelijkgewogen. Het koersdoel voor ASMI ging daarbij van 350,00 naar 415,00 euro en dat voor Besi van 85,00 naar 100,00 euro.

De belangrijkste reden dat Barclays voorzichtig was met ASMI en Besi waren de taxaties voor 2024. Maar analisten hebben hun taxaties met circa 5 procent verlaagd, waardoor de ramingen van Barclays minder ver onder de consensus liggen. De waardering voor beide aandelen blijft desondanks hoog, net als de verwachtingen. Toch is een Onderwogen advies niet langer op zijn plek, aldus Barclays. 

ASMI houdt in september een beleggersdag, en dat zou weleens een aanjager kunnen worden, denken de analisten. Het opwaarts potentieel voor Besi in de komende maanden schat Barclays laag in. "De eindmarkten blijven moeilijk."

ASML stond al op Gelijkgewogen bij Barclays, maar de Britse bank verhoogde donderdag wel het koersdoel van 640,00 naar 680,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Topper
1
ASML blijft gelijkgewogen, maar koersdoel is 680 euro, terwijl ASMi op de kooplijst komt met koers 415 koersdoel. Ik maak denk een denkfout, maar ASML zou volgens mij op de kooplijst moeten komen en ASMi op de verkooplijst. Ik kijk naar de stand van gisteren en naar de koersdoelen. Maak ik werkelijk een denkfout?
Sir Burpalot
2
mvdp
0
quote:

Clean84 schreef op 31 augustus 2023 10:52:

...
Maak ik werkelijk een denkfout?
Nee, je leest (op meerdere punten!) niet goed.
jan de vakman
1
Die Engelsen zijn gewoon een beetje vreemd, AI is daar zeker nog niet door gekomen, ik verhoog mijn koersdoel voor Besi naar 150€!!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.