Enquête Van Zeijl: Adyen koopkandidaat voor september

Door ABM Financial News op 4 september 2023 07:48 | Views: 12.276

Enquête Van Zeijl: Adyen koopkandidaat voor september
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn verdeeld over wat september zal brengen. Dit blijkt uit de enquête die analist Corné van Zeijl maandelijks afneemt onder beursexperts.

Voor september is 36 procent van de experts optimistisch gestemd, terwijl 31 procent pessimistisch gestemd is. Dit betekent dat 33 procent neutraal is.

"De optimisten wijzen op het feit dat we nu toch wel echt dicht bij het einde van de renteverhogingen door centrale banken zitten en de economische vooruitzichten die langzaam wat verbeteren, met name in de VS", aldus Van Zeijl. "De pessimisten wijzen op de hoge waardering van aandelen in combinatie met de gestegen rente, op de problemen in China. En de sterk gestegen overheidsschulden."

Top & flop

Voor september hebben de experts vooral vertrouwen in Adyen, ASML en Ahold. "De experts houden wel van een koopje", aldus Van Zeijl, wijzend op de koersval van 54 procent voor Adyen na de halfjaarcijfers.

De experts adviseren om weg te blijven bij Philips. "Door de 'Exor move' heeft het aandeel een plus van 10 procent laten zien. De experts vinden dat overdreven."

Ook ArcelorMittal en ING zijn aandelen die de experts in september mijden.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
eldee99
4
Eind vd maand maar eens kijken wat hiervan terecht gekomen is. Zelf denk ik dat Adyen geen koopje is en dat Philips juist aan het begin van een opleving staat. Philips heeft nog maar weinig kunnen profiteren van het AI effect, maar juist in hun medische software kan dit een grote rol gaan spelen. Adyen is een mooi bedrijf, maar nog steeds bijzonder duur. Ze moeten met iets onderscheidends komen, anders worden ze main stream. Daarom zijn ze zo hard afgestraft. Maar om het een koopje te noemen, moet er eerst zicht komen op hogere winst of onderscheidende producten.
Fender bass
6
Als je deze rubriek een tijdje volgt, zie je dat 'de experts' het net zo min weten als willekeurig ieder ander. Dat vind ik ergens wel geruststellend.
Calvin
0
Ik zou eigenlijk willen weten wat voor rendement deze beleggers hebben. Alzo die deze enquête volgen en deze ook toepassen op hun portefeuille. Ook niet vergeten dat Exor 15% in Philips heeft gekocht en daar voor lange termijn ingaat, dat schept veel vertrouwen.
Henkk
1
Misleidende informatie, Adyen kan ook volgende Just Eat verhaal worden, alert blijven zie in afgelopen 2 jaar misledend informatie zie advies voor aandelen van afgelopen 2 - 3 jaar waanzinnig
RonaldB
1
""De experts houden wel van een koopje", aldus Van Zeijl, wijzend op de koersval van 54 procent voor Adyen na de halfjaarcijfers.", bijzonder dat dit dan de experts zijn, ik zou toch verwachten dat experts minder naar relatieve aspecten zouden kijken. Relatief gezien lijkt 54% omlaag al snel een koopje, echter met ~31 miljoen aandelen a ~800 euro per stuk, zit je aan een waardering van ~24,8 miljard, dat lijkt mij toch wel wat veel met een H1 2023 EBITDA van 320 miljoen.
Topper
0
quote:

Fender bass schreef op 4 september 2023 08:56:

Als je deze rubriek een tijdje volgt, zie je dat 'de experts' het net zo min weten als willekeurig ieder ander. Dat vind ik ergens wel geruststellend.
Experts hebben het in de eerste week van september nog helemaal mis gehad. September duurt nog 3 weken en er is nog veel in te halen.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.