UBS haalt ASMI van de kooplijst

Door ABM Financial News op 15 september 2023 10:25 | Views: 9.131

UBS haalt ASMI van de kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het advies voor ASM International verlaagd van Kopen naar Neutraal, hoewel het koersdoel nog wel iets werd verhoogd van 455,00 naar 465,00 euro.

Analist Francois-Xavier Bouvignies adviseert beleggers om een beter instapmoment af te wachten. Het aandeel is dit jaar al circa 75 procent gestegen.

Volgens Bouvignies zal ASMI flink profiteren van de nieuwe gate-all-around technologie. Maar dat heeft ASMI ook al meermaals nadrukkelijk laten weten en zit voor de komende periode ook al goeddeels ingeprijsd in de analistenconsensus. Dat maakt dat elke tegenvaller op dit vlak direct negatief zal worden opgepakt door de markt, waarschuwt UBS.

Verder vindt UBS de rally die ontstond door het enthousiasme rond AI overdreven. 

De huidige koers van ASMI impliceert een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 15 procent tussen 2022 en 2027. Dat is iets meer dan de consensus en UBS zelf verwacht.

Ook is ASMI relatief duurder dan ASML, terwijl in de afgelopen tien jaar ASML juist een stuk duurder was.

"Hoewel we nog altijd menen dat ASMI een premie verdient dankzij de grotere blootstelling aan snelgroeiende markten, zouden we liever wachten op een beter instapmoment", aldus Bouvignies, die daarom het advies verlaagde naar Neutraal.

Het aandeel ASMI noteert vrijdag 4,9 procent lager op 395,05 punten. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Calvin
1
Van de kooplijst en toch het koersdoel een tientje euro hoger? Ik blijf lekker zitten met ASMI, heb geen idee hoe hun kooplijst eruit ziet. Waar kan ik deze vinden? Mooi instapmoment denk ik zo..
Topper
0
Erg verwarrend advies. UBS haalt het van de kooplijst, maar koersdoel is met een tientje verhoogd. Snap jij het nog?
OOTB
1
quote:

Clean84 schreef op 15 september 2023 10:36:

Erg verwarrend advies. UBS haalt het van de kooplijst, maar koersdoel is met een tientje verhoogd. Snap jij het nog?
Ja, omdat wij als particuliere belegger nog steeds denken dat de beurs gestuurd wordt door bedrijfsresultaten, maar uiteindelijk is het op een paar fondsen na een groot casino.

Doe er je voordeel mee!
beleggertje2020
0
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.