Allfunds trekt meer vermogen aan

Door ABM Financial News op 23 april 2024 08:21 | Views: 2.639

Allfunds trekt meer vermogen aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Allfunds heeft in het eerste kwartaal van 2024 een recordomzet behaald, terwijl ook meer vermogen werd aangetrokken. Dit bleek dinsdagochtend uit cijfers van het Spaanse fintechbedrijf met een notering in Amsterdam.

De omzet steeg op jaarbasis met 18 procent, van 130 naar ruim 153 miljoen euro. Op kwartaalbasis was sprake van een omzetstijging van 4 procent, zei het bedrijf.

Het geadministreerde vermogen steeg in het eerste kwartaal met 4 procent op kwartaalbasis, van 1.384 miljard naar 1.433 miljard euro. Op jaarbasis was sprake van een stijging van 7 procent.

Opvallend was de uitstroom van bestaande cliënten in Centraal-Europa, met 6,4 procent en in Frankrijk en de Benelux, met een kleine 1,0 procent. De totale uitstroom kwam uit op 3,4 miljard euro in het eerste kwartaal, volgens Allfunds.

De platformdiensten stegen in het afgelopen kwartaal met 10 procent in omvang en het dealing & execution-vermogen met 1,8 procent. De inkomsten uit abonnementen stegen op jaarbasis met 23 procent, "dankzij de succesvolle integratie van recente overnames", zei Allfunds.

Outlook

Allfunds deed dinsdag geen nieuwe uitspraken over de outlook. Bij de jaarcijfers sprak Allfunds de verwachting uit dat de EBITDA-marge in 2024 zal uitkomen rond de 65 procent. Voor de middellange termijn wordt een marge van 70 procent voorzien.

Wel merkte CEO Juan Alcaraz dinsdag op dat gedurende het eerste kwartaal een kantelpunt in de instroom van vermogen van bestaande klanten werd bereikt. Dat duidt volgens de topman op een herstel. Alcaraz denkt dat Allfunds op het punt staat dat "alle motoren positief zullen bijdragen en dus de groei versnellen".

"We blijven ook op zoek naar aantrekkelijke mogelijkheden in de markt om onze doelen voor de middellange termijn te bereiken", zei de topman verder.

Analisten rekenen voor dit jaar gemiddeld op een stijging van de aangepaste winst per aandeel van 0,37 euro in 2023 naar 0,40 euro in 2024.

Samenwerking met Google

Allfunds kondigde dinsdag bij de kwartaalcijfers een samenwerking met Google aan, "om de capaciteiten te vergroten door generatieve kunstmatige intelligentie, geavanceerde gegevens en analyses en cloud computing", aldus het bedrijf.

Het aandeel Allfunds sloot maandag 1,0 procent hoger op 6,67 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.