Beursblik: geen grote verrassingen in strategie-update Ahold

Door ABM Financial News op 23 mei 2024 10:07 | Views: 3.476

Beursblik: geen grote verrassingen in strategie-update Ahold
Beeld: Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft met een strategie-update geen grote verrassingen laten zien. Dit oordeelden analisten van Jefferies donderdag in een rapport. 

De supermarktketen mikt voor de periode van 2025 tot en met 2028 op een samengesteld jaarlijks groeipercentage van de omzet van vier procent, en de onderliggende operationele marge moet daarbij gemiddeld uitkomen op eveneens vier procent. 

De onderliggende winst per aandeel zal in deze periode jaarlijks gemiddeld een “hoog enkelcijferige groei” laten zien, en genoeg inkomsten genereren om jaarlijks voor 1 miljard euro aan eigen aandelen in te kopen en de dividenduitkeringen te laten groeien, aldus Ahold. De vrije kasstroom moet naar 9 miljard euro. 

De omzetverwachting noemde Jefferies positief, terwijl de verwachtingen voor de groei van de winst per aandeel, vrije kasstroom en het inkoopprogramma grofweg in lijn met de consensus waren. 

Als gevolg zal de strategie-update geen grote wijzigingen teweeg brengen in de consensus, denken de analisten. "De optimisten hielden rekening met een hogere winst per aandeel en de pessimisten met extra investeringen, maar geen van beiden kregen gelijk", aldus Jefferies. 

Jefferies handhaafde het Houden advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel daalde donderdagochtend met 0,8 procent tot 29,29 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.