Ahold Delhaize gaat voedselbanken ondersteunen

Door ABM Financial News op 23 mei 2024 11:22 | Views: 4.607

Ahold Delhaize gaat voedselbanken ondersteunen
Beeld: Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize gaat in de negen landen waarin het actief is lokale voedselbanken ondersteunen. Dit meldde de supermarktketen donderdag op zijn beleggersdag.

Vanaf juli gaat Ahold Delhaize een sponsorovereenkomst aan met The Global FoodBanking Network (GFN), een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor het verlichten van honger en het verminderen van voedselverlies en -verspilling.

Ahold Delhaize zal onder meer financiële steun bieden en expertise delen om GFN te helpen capaciteit op te bouwen. Ook biedt het bedrijf technische ondersteuning, om voedselbanken effectiever en veerkrachtiger te maken, volgens de supermarktketen.

De aankondiging van het partnerschap valt samen met de presentatie van Ahold Delhaizes nieuwe strategie Growing Together.

"Een belangrijk onderdeel van deze strategie is het ondersteunen van de transitie naar een gezond en duurzaam voedselsysteem, door ervoor te zorgen dat gezond en duurzaam voedsel voor iedereen toegankelijk en beschikbaar is", aldus Ahold Delhaize.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Bulletje Rozenwater
3
Go woke go broke.
Als ze die nieuwe strategie echt serieus nemen en het meer is dan een pr verhaaltje wordt dit net zo een drama als Unilever.
Ko de Klopper
0
Een bedrijf dat goed is in het distribueren en bewaren van (vers) voedsel, die zijn kennis deelt met een dergelijke organisatie, lijkt mij van andere aard dan het eeuwige getrut en green washing van Unilever.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.