Media: Achmea verkoopt levensverzekeringenbedrijf niet aan NN of ASR

Door ABM Financial News op 28 mei 2024 18:16 | Views: 6.173

Media: Achmea verkoopt levensverzekeringenbedrijf niet aan NN of ASR
Beeld: Achmea

(ABM FN-Dow Jones) Achmea wil zijn levensverzekeringenbedrijf niet verkopen aan NN Group of ASR Nederland, maar zoekt in plaats daarvan een partnerschap met Athora of Lifetri. Dat meldde het Financieele Dagblad dinsdag op basis van bronnen.

Achmea wil dochterbedrijf Pensioen en Leven nu onderbrengen in een joint venture met Athora of Lifetri, om de kosten te beperken en betere beleggingsresultaten te boeken. Achmea zou voor de helft eigenaar willen blijven.

Achmea, onder andere bekend van Zilveren Kruis en Interpolis, verkende afgelopen drie maanden verschillende scenario's voor de pensioenen en levensverzekeringen.

Het onderdeel zou 2,4 miljard euro waard zijn, volgens UBS, met ruim 800.000 veelal oudere beleggingspolissen, schreef het FD.

Athora is eigenaar van Zwitserleven en Reaal en Lifetri heeft Klaverblad Levensverzekeringen onder zijn hoede. Beide partijen kopen bestaande levensverzekeringen op en proberen het rendement te verbeteren door anders te beleggen en kosten te besparen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.