Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Allfunds

Door ABM Financial News op 17 juni 2024 11:22 | Views: 3.111

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Allfunds
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Allfunds Group verlaagd van 7,20 euro naar 6,00 euro, met behoud van het Neutraal advies. Dit maakte de Zwitserse bank maandagochtend in een rapport bekend.

De analisten van de Zwitserse zakenbank hebben hun prognoses voor Allfunds geactualiseerd. Daarbij werden zij voorzichtiger ten aanzien van de marktrendementen en de instroom in 2024, vooral vanwege de blootstelling aan Frankrijk en de Benelux.

De analisten wezen hierbij ook op een tragere groei van de inkomsten uit abonnementen, toegenomen netto rentelasten als gevolg van hogere rentes, meer afschrijvingskosten, in lijn met een verwachte groei van de investeringen en hogere belastingen.

UBS verlaagde maandag de ramingen voor de winst per aandeel Allfunds tussen 2024 en 2026 met 10 tot 14 procent. Daarmee zit de bank nu 5 tot 10 procent onder de consensus.

De analisten van UBS wezen er wel op dat Allfunds goedkoop is vergeleken met andere platforms en dat het aandeel rond zijn laagste niveaus ooit staat. Het grootste risico is volgens UBS de Europese politieke instabiele situatie. 

UBS houdt dan ook rekening met lagere consensusverwachtingen bij het volgende kwartaalrapport.

Allfunds zal zijn resultaten over het eerste halfjaar op 30 juli bekendmaken. UBS verwacht dat het geadministreerde vermogen met 1,0 procent op kwartaalbasis is gestegen naar 1.448 miljard euro.

Ook verwachten de analisten dat er voor Allfunds weer een positieve instroom van fondsen was, na een uitstroom in de eerste drie maanden.

UBS verwacht voor de eerste helft van 2024 een aangepaste EBITDA van 201 miljoen euro.

Het aandeel Allfunds daalde maandagochtend 4,0 procent naar 5,22 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.