Wall Street doet het rustig aan richting het weekend

Door ABM Financial News op 21 juni 2024 22:08 | Views: 4.928

Wall Street doet het rustig aan richting het weekend
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag dicht bij huis gebleven. De S&P 500 sloot 0,2 procent lager op 5.464,62 punten, de Dow Jones index steeg fractioneel op 39.150,33 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent lager op 17.689,36 punten. 

Donderdag namen de S&P 500 en Nasdaq al een adempauze, nadat eerder de recordstanden nog werden aangescherpt. Vrijdag deden beleggers het ook rustig aan. Op weekbasis stegen de drie indices wel. De Dow won zelfs 1,5 procent.

ING wees op een verhoogde volatiliteit vanwege 'quadruple witching' op vrijdag, waarbij aandelen- en index-opties en -futures afliepen, met volgens investment manager Simon Wiersma een geschatte waarde van 5.500 miljard dollar. Vrijdag was ook de laatste dag voordat de herbalancering van veel indices van kracht wordt. 

Op macro-economisch vlak was er aandacht voor de samengestelde inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie en dienstensector, zoals gemeten door S&P Global. Die liet over juni een lichte stijging zien naar 54,6, het hoogste niveau in 26 maanden, waarbij zowel de industrie als dienstensector harder groeiden.

Econoom Chris Williamson van S&P Global sprak van een bemoedigend einde van het tweede kwartaal, terwijl tegelijkertijd de inflatiedruk is afgenomen.

De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in mei verder gedaald. De Leading Economic Index daalde vorige maand met 0,5 procent tot 101,2, na een daling van 0,6 procent in april. Afgezien van een korte opleving in februari dalen de leidende indicatoren al meer dan twee jaar.

Ondanks deze daling wijst de LEI momenteel niet op een recessie, zei Justyna Zabinska-La Monica van The Conference Board in een toelichting. 

The Conference Board verwacht dat de reële groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product verder zal vertragen tot minder dan 1 procent op jaarbasis in het tweede en derde kwartaal van 2024, "omdat de hoge inflatie en de hoge rente blijven wegen op de consumentenbestedingen."

De bestaande woningverkopen daalden in mei met 0,7 procent tot 4,11 miljoen woningen. Er werd gerekend op een daling tot 4,08 miljoen woningen.

De euro/dollar handelde vrijdagavond net onder 1,07, terwijl de obligatierentes stabiliseerden.

De olieprijzen deden een stap terug maar stegen op weekbasis wel. De oliemarkten werden afgelopen week ondersteund door de toenemende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en de dalende Amerikaanse voorraden die geruststelling bieden over de vooruitzichten voor de vraag naar olie.

Bedrijfsnieuws

Beursgigant Microsoft steeg vrijdag 1,0 procent, terwijl Nvidia 3,2 procent verloor en Apple een procent daalde.

De sterke stijging van het aandeel Nvidia maakt het kwetsbaar voor winstnemingen, maar een daling zal slechts van korte duur zijn, denkt Bank of America. De Amerikaanse bank heeft een koopadvies op het aandeel.

Aandelen van Trump Media & Technology Group bewogen volatiel maar stegen op het slot toch meer dan 3 procent. Het moederbedrijf van het Truth Social-platform van voormalig president Donald Trump daalde donderdag nog met 15 procent. 

Sarepta Therapeutics steeg vrijdag liefst 30 procent, nadat de Food and Drug Administration een uitbreiding had goedgekeurd van de indicaties voor Elevidys, een behandeling voor de spierziekte Duchenne. Sarepta zei dat het medicijn is goedgekeurd voor ambulante en niet-ambulante patiënten, die minstens vier jaar oud zijn en een bevestigde mutatie in het DMD-gen hebben.

Smith & Wesson heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet geboekt en was ook positief over het lopende boekjaar. Toch daalde het aandeel van de vuurwapenproducent vrijdag bijna 13 procent omdat de verwachtingen voor het lopende eerste kwartaal tegenvielen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
jan de vakman
2
Ja, ook in dit beursverslag zien we hoe de schijnhandel, almeer bepaalt, hoe de koersen gaan, een nare ontwikkeling, die het beursverhaal al meer vertroebelt!!
De AEX steeg deze week 0,71%, ik stond donderdag op het dubbele, maar red fryday zorgde er voor, dat ik op een gelijkspel met de AEX uitkwam, nu, volgens broer Leo, mijn krantencompagnon, kwam Oranje ook niet verder, dus voel ik me nog niet zo'n grote tobber!!
Gangmaker was van de week, die leverancier van kraakheldere beelden, KPN steeg 2,49%, want databoeren en TV leveranciers, doen goede zaken, in deze tijden!!
Het zilver ging naar Shell, die ging met de olieprijs mee omhoog, niet zo ver, want olie steeg rond de 3%, Shell toverde een plus van bijna 2% op het bord, veel mensen willen alsnog naar Verwegistan en dan moet Shell veel kerosine leveren, vandaar die koersstijging!!
Metaal profiteerde van het nieuws, dat de staalproductie weer eens aan het stijgen is, na langdurig zakker de zak, het lijkt er op dat in China, de weg naar omhoog weer gevonden is, Aperam was koploper bij de metalen, hij pluste 1,06%, Arcelor ruim de helft maar AMG krijgt Ebusco kuren en leverde opnieuw bijna 5% in, dat zal wel iets te maken hebben met het zonnepanelendrama, veel bedrijven gaan failliet in deze sector!!
Bij Dalm daalt de koperprijs met de markt mee, dat komt doordat de recykling bedrijven een giga hoeveelheid koper in de markt hebben gezet, maar omdat de vraag naar koper ook giga is, zal die prijsdip wel van korte duur zijn!!
Het beste bankje van Europa, deed het beter dan die kleurgenoten op het veld, hij scoorde een plus van 1,27%, volgens kenners is de toekomst, voor hen, net als het weerbericht, voor komende week zonnig en krijgen wij, aandeelhouders, ook een leuk stukje van de taart, nou, leuk toch??
Mijn secund love BESI, kon het hoofd net niet boven water houden en liet 0,23% gaan, winstneemkoorts, denk ik, want zijn grotere A broers noteerden wel groen, ASMI zelfs ruim 5%!!
De grote verliezer was Unilever, nu ja, als dat 0,68% is, dan is de schade nog wel te overzien, maar die up ritjes bevielen eigenlijk wel goed!!
Vandaag willen we onze kostbare centjes gaan versporen, anders verlopen er te veel bejaardendagen, van ons senioren abonnement, door grote drukte is er weinig van gekomen, de laatste tijd, maar het ergste lijkt nu onder controle en reden 2 is, dat we maximaal spoorstaven willen verslijten, als 2 zware jongens, want die metaalprijzen moeten natuurlijk omhoog!!
Morgen ons onder het WOORD begeven, door de weeks kom ik nogal eens op de Belt, als opruimer van recyklingmateriaal, waarvan we dagelijks brood kunnen kopen, morgen komt er een Herder, met boven genoemde naam, die de kunst verstaat, om het Hemelse Levende Brood, op zeer smakelijke wijze op te dienen, we gaan proeven, want dat Hemelse Brood is onder alle omstandigheden, altijd heerlijk!!
Maandag start de zomer buiten en op de beurs, dan vind er altijd maximale groei plaats, buiten schreeuwt alles er om, op de groentetuin, ik hoop dat de beurszomer ook een goede oogst gaat opleveren!!, SJALOOM!!!
Freemoneyforever
0
quote:

jan de vakman schreef op 22 juni 2024 08:15:

Ja, ook in dit beursverslag zien we hoe de schijnhandel, almeer bepaalt, hoe de koersen gaan, een nare ontwikkeling, die het beursverhaal al meer vertroebelt!!
Die schijnhandel kun je niet verslaan.
Alleen met de beste aandelen zit je goed en kun je de index verslaan.
De grote vraag is welke, op een bepaald tijdstip, dat is het interessante.
Dividend Collector
1
Wat is er met het forum aan de hand? Duimpjes geven werkt niet en het forum is moeilijk vindbaar. Hopelijk bugs die zsm worden opgelost.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.