Relatief rustige week in het vooruitzicht

Door ABM Financial News op 23 juni 2024 12:00 | Views: 5.384

Relatief rustige week in het vooruitzicht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers gaan vermoedelijk een rustige week tegemoet. De agenda voor komende week is niet erg gevuld, maar de data die wel op het menu staan, zijn wel degelijk relevant voor onder meer de Amerikaanse centrale bank. 

Op macro-economisch vlak is er aan het begin van de week aandacht voor Nederlandse groeicijfers en het Duitse ondernemersvertrouwen, naast de Chicago Fed-index en de Case Shiller huizenprijzen. Ook het Amerikaanse consumentenvertrouwen kan op dinsdag op aandacht rekenen. 

Op woensdag staan dan cijfers over het Duitse en Franse consumentenvertrouwen geagendeerd, naast de nieuwe woningverkopen in de VS. 

Richting het einde van de week volgt het consumentenvertrouwen in de gehele eurozone, al zal er vooral aandacht zijn voor de Amerikaanse groeicijfers. De orders voor duurzame goederen en aanstaande woningverkopen staan dan ook geagendeerd. 

Vrijdag zal de aandacht worden opgeëist door de persoonlijke bestedingen en de PCE-inflatie, een cijfer waar de beleidsmakers van de Federal Reserve graag naar kijken bij het bepalen van het monetaire beleid.

Bedrijfscijfers zijn er van onder meer FedEx op dinsdag en Micron Technology op woensdag, gevolgd door Acuity Brands en Nike op donderdag. 

In Nederland zijn er de nodige jaarvergaderingen, onder meer van Alumexx, Value8, ASR en Lucas Bols. Op maandag staan de jaarcijfers van Prosus op de agenda. 

In België houden Nyrstar en Gimv een jaarvergadering.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.