Olieprijs daalt

Door ABM Financial News op 9 juli 2024 21:10 | Views: 4.343

Olieprijs daalt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gedaald, nadat de orkaan Beryl weinig langdurige schade toebracht aan de infrastructuur van de olie-industrie rond de Golf van Mexico.  

De augustusfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie daalde 0,9 procent tot 81,59 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. 

"Het ergste van de orkaan Beryl lijkt voorbij en nu wacht de markt op een beoordeling van de schade aan de energie-infrastructuur langs de kust van Texas", aldus Warren Patterson en Ewa Manthey van ING. "De eerste indicaties zijn dat het meeste ongeschonden door de storm is gekomen." 

Beryl kwam maandagochtend aan land als een orkaan van de eerste categorie, waardoor miljoenen mensen zonder stroom zaten en ongeveer 1.700 vluchten werden geannuleerd.

De meeste olieplatforms op zeer bleven gespaard, stelde Carsten Fritsch van Commerzbank. Hij denkt wel dat er meer stormen aankomen en dat voorspelt meer volatiliteit in de energieprijzen de komende maanden. 

In het Midden-Oosten is er nu enige hoop op een staakt-het-vuren in Gaza, zei Samer Hasn van XS.com. Tot dusver hebben de onderhandelingen nog niets opgeleverd. Een staakt-het-vuren zou het spook van een regionale oorlog verdrijven, die dreigt uit te barsten vanuit het zuiden van Libanon. 

Volgens Rystad Energy houden OPEC-landen zich beter aan de afspraken. Analist Claudio Galimberti ziet aanzienlijke dalingen van de voorraden door sterke vraag in de zomer van autoverkeer en vliegtuigen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.