Wall Street blijft dicht bij huis

Door ABM Financial News op 9 juli 2024 22:30 | Views: 3.018

Wall Street blijft dicht bij huis
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bleven dinsdag dicht bij huis, nadat Fed-voorzitter Jerome Powell geen hints gaf op een spoedige renteverlaging, wat de mogelijkheid openhoudt dat beleggers toch langer zullen moeten wachten dan tot september. 

De S&P 500 index sloot 0,1 procent hoger op 5.576,98 punten. Technologie-index Nasdaq kroop ook met 0,1 procent omhoog tot 18.429,29 punten en de Dow Jones-index eindigde 0,1 procent lager op 39.291,97 punten.

Powell gaf in zijn verklaring voor de Senaatscommissie dinsdagmiddag geen hints over een tijdpad voor de renteverlaging.  Het zal "per vergadering" worden beoordeeld. Dit wordt door de markt opgevat als een teken dat dit niet de eerstkomende vergadering kan zijn, omdat de Fed juist graag wel een hint geeft als het zo ver is. "Een verlaging in juli lijkt me nu uitgesloten en in september is niet zo zeker als de markt nu inprijst", volgens Stephen Stanley van Santander. 

De markt prijst de kans op een renteverlaging in september in op 70 procent. Goldman Sachs voorspelt intussen dat de kerninflatie in het PCE-rapport over de gezinsbestedingen in december nog altijd op 2,7 procent zal staan en dat zou betekenen dat er helemaal geen verdere daling van de inflatie zal zijn die de renteverlaging kan rechtvaardigen. 

De inflatiecijfers die donderdag worden gepubliceerd, zijn volgens marktvolgers de volgende grote test voor het beleggersvertrouwen. 

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het vertrouwen onder kleine Amerikaanse ondernemers in juni is gestegen van 90,5 in mei naar 91,5 in juni. De index is al meer dan twee jaar onder het langjarige gemiddelde.

De olieprijs daalde, nadat de orkaan Beryl weinig langdurige schade toebracht aan de infrastructuur van de olie-industrie rond de Golf van Mexico. De augustusfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie daalde 0,9 procent tot 81,59 dollar per vat.

De euro/dollar bewoog weinig en sloot op 1,0816. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,0822 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla sloot 3,7 procent hoger en boekte de tiende dag met koerswinst op rij. De recente rally volgt na een beter dan verwachte leveringsdata over het tweede kwartaal.

Corning sloot 3,8 procent hoger, na een stijging van 12 procent op maandag. De speciaalglasfabrikant verhoogde zijn outlook voor het tweede kwartaal, vanwege sterke vraag naar nieuwe optische connectiviteitsproducten voor generatieve AI.

De in de VS genoteerde aandelen van BP daalden 4,5 procent, nadat de energiereus een afwaardering tot 2 miljard dollar aankondigde.  Het bedrijf waarschuwde dat "aanzienlijk lagere raffinagemarges" de inkomsten uit de oliehandel zullen drukken met maximaal 700 miljoen dollar.

Intel steeg 1,8 procent, nadat de chipmaker maandag al 6 procent steeg op een positief rapport van Melis Research dat concludeerde dat de tweede helft van het jaar sterk zal zijn voor het chipbedrijf.

Helios Technologies daalde 11 procent, nadat CEO Josef Matosevic met betaald verlof werd gestuurd vanwege een mogelijk overtreding van de gedrags- en ethische code.

Kymera Therapeutics steeg 23 procent, nadat het bedrijf meldde dat Sanofi van plan is zijn lopende onderzoeken naar Hidradenitis Suppurativa en Atopische Dermatitis uit te breiden om sneller de cruciale klinische studies te kunnen starten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.