Shell gaat investeren in LNG-project in Abu Dhabi

Door ABM Financial News op 10 juli 2024 13:18 | Views: 4.390

Shell gaat investeren in LNG-project in Abu Dhabi
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Shell heeft via een dochteronderneming een overeenkomst getekend om te participeren in een LNG-project in Abu Dhabi. Dit maakte Shell woensdag bekend, zonder financiële details te melden.

Het gaat om een belang van 10 procent in het Ruwais-project van de Abu Dhabi National Oil Company. 

"Deze investeringsbeslissing bouwt voort op onze langdurige samenwerking met ADNOC", zei CEO Wael Sawan van Shell in een toelichting. Het project past in de plannen van de energiereus om meer waarde te creëren met minder CO2-uitstoot.

ADNOC houdt een belang van 60 procent in het project, terwijl Shell, BP, Mitsui en TotalEnergies elk 10 procent voor hun rekening nemen.

Het Ruwais LNG-project krijgt een totale capaciteit van 9,6 miljoen ton LNG per jaar. 

Shell tekende via haar dochteronderneming Shell International Trading Middle East Limited FZE ook een overeenkomst om jaarlijks 1 miljoen ton LNG af te nemen dat door het project wordt geproduceerd.

Binnenkort zal Technip beginnen met de bouw van het project. De eerste leveringen zijn gepland voor 2028.

Het aandeel Shell steeg woensdag 0,3 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.