Beursblik: RELX favoriet bij UBS

Door ABM Financial News op 10 juli 2024 14:12 | Views: 2.527

Beursblik: RELX favoriet bij UBS
Beeld: RELX Plc

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft RELX als sectorfavoriet aangewezen in aanloop naar het aanstaande cijferseizoen. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de Zwitserse zakenbank.

UBS publiceerde al een outlook voor de resultaten over het tweede kwartaal waarin het aangaf dat de analistenconsensus voor de vier divisies van het databedrijf vermoedelijk te laag is.

De koers van het aandeel heeft het vanaf het begin van dit jaar 4 procent minder goed gedaan dan die van sectorgenoot Wolters Kluwer. UBS verwacht dat dit gat na de halfjaarcijfers wordt gedicht.

UBS verwacht een autonome omzetgroei voor RELX in de eerste zes maanden van dit jaar van 8 procent. De consensus houdt het volgens de bank op een groei van 7 procent.

Voor de divisie Exhibitions gaat UBS uit van een autonome omzetgroei van 14 procent, wat deels teniet wordt gedaan door 30 miljoen pond aan cyclische effecten. STM wordt door de bank ingeschat op een plus van 5 procent, waar de consensus op 4 procent zit. Legal zit bij UBS inmiddels op 7 procent. Eerder ging de bank uit van 6 procent. De consensus zit nog altijd op een omzetgroei van 5,6 procent.

UBS verwacht dat RELX ook na 2024 voor 1 miljard pond aan eigen aandelen kan blijven inkopen, zeker gezien de beperkte uitgaven aan overnames en een schuldratio die onder de 2 blijft. Voor de coronacrisis kocht RELX jaarlijks voor 600 tot 700 miljoen pond eigen aandelen in.

UBS heeft een koopadvies op RELX met een koersdoel van 40,00 pond.

RELX noteerde woensdag op een groen Damrak 0,4 procent hoger op 42,72 euro. In Londen steeg het aandeel met 0,3 procent tot 36,06 pond.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.