Hogere start Wall Street in de maak

Door ABM Financial News op 10 juli 2024 15:00 | Views: 2.542

Hogere start Wall Street in de maak
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet, nadat Fed-voorzitter Jerome Powell dinsdag weinig stof liet opwaaien in zijn commentaar op het monetaire beleid.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de opening tot 0,2 procent in het groen. Technologiebeurs Nasdaq koerst af op een openingswinst van 0,4 procent.

Woensdag spreekt Powell opnieuw, nu voor het Huis van Afgevaardigden, nadat de verklaringen dinsdag voor de senaatscommissie weinig indicaties gaven van een tijdspad voor een mogelijke eerste renteverlaging. De markt blijft nog geloven in een renteverlaging in september.

Oxford Economics verwacht dat centrale banken minder afhankelijk zullen worden van nieuwe economische cijfers en meer gaan vertrouwen op verwachtingen, nu er signalen zijn dat de inflatie zich voorspelbaarder gedraagt. Een te sterk terugkijkende blik zou ongewenste volatiliteit op de obligatiemarkten veroorzaken, volgens het rapport.

Op de Amerikaanse beurzen lijkt de hosannastemming terug, met koerswinsten voor Nvidia en Tesla in de afgelopen dagen en breekt het mandje met de zogeheten Magnificent Seven technologiebedrijven record na record.

In Europa gaat het wat minder voor de wind, vooral in de autobranche. Volkswagen verlaagde zijn verwachtingen voor het jaar en zal mogelijk een fabriek voor elektrische Audi's sluiten. Het aandeel daalde in Frankfurt, hoewel beperkt, met 1 procent.

De olieprijs bewoog weinig. Een augustus future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 81,46 dollar en Brentolie werd  iets goedkoper op 84,64 dollar.

OPEC bleef optimistisch over de vraag naar olie in zijn maandelijkse ramingen, met een groei van 2,2 miljoen vaten per dag dit jaar. Echter, waren de aanpassingen ten opzichte van vorige maand minimaal.

De euro/dollar was licht hoger op 1,0825. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0816 op de borden.  

Een zwak inflatiecijfer donderdag kan de munt opstuwen tot 1,09, denkt ING. Maar op dat niveau zullen de zorgen over de gevolgen van de Franse verkiezingen weer de kop opsteken. De overwinning van het zeer linkse blok hoeft voor de Franse economie niet per se veel beter uit te pakken dan gevreesd werd bij een overwinning van de rechtse partijen onder Marine Le Pen.    

Bedrijfsnieuws

Apple sloot dinsdag op een marktwaarde van meer dan 3,5 biljoen dollar en vestigde daarmee een record. Het aandeel lijkt licht hoger te gaan openen.

Ook Nvidia kan zich opmaken voor een hogere start. De openingsindicatie is een plus van ruim 2 procent. Op maandag en dinsdag kwam er alweer 4 procent bij en beleggers lijken op zoek naar nieuwe records.

Taiwan Semiconductor meldde fors hogere omzet in juni. Het Amerikaanse aandeel steeg voorbeurs 2,5 procent.

Tesla sloot dinsdag voor de tiende dag op rij met winst en lijkt daar woensdag mee door te gaan. Het aandeel steeg voorbeurs 0,2 procent.

3M koerste voorbeurs 2,4 procent lager, nadat de maker van Post-Its meldde dat CFO Monish Patowala na vier jaar ontslag nam, twee maanden na de benoeming van de nieuwe CEO Bill Brown.

Smart Global boekte in het derde kwartaal weer winst en rekent dit jaar op meer omzet dan eerder gedacht. Het aandeel stond voorbeurs 7,5 procent hoger.

LegalZoom.com verlaagde zijn omzetverwachting dinsdag en ziet CEO Dave Wernikoff vertrekken. Het aandeel gaat mogelijk 30 procent lager openen.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag weinig veranderd. De S&P 500 index sloot 0,1 procent hoger op 5.576,98 punten. Technologie-index Nasdaq kroop ook met 0,1 procent omhoog tot 18.429,29 punten en de Dow Jones-index eindigde 0,1 procent lager op 39.291,97 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.