Avantium « Terug naar discussie overzicht

Avantium 2024

1.985 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 96 97 98 99 100 » | Laatste
huis tuin keukenbelegger.
2
Ik lees al maanden de reacties van deze site,wat
ik niet begrijp is dat twijfel vermengd met negatief gedrag
niet tot inzicht is gekomen.Laten we hier inzichten en ver gezichten
bespreken van het NU en niet de bespiegelingen van het verleden .Mochten nieuwe potentiële particuliere beleggers
deze site bezoeken op zoek naar aandelen van dit prachtige bedrijf
kan het een positieve bijdrage hebben.
Pitmans
0
quote:

Pitmans schreef op 13 februari 2024 11:13:

Diverse AFM-meldingen gisteren.
Ga ze hier niet allemaal kopieren, kort samengevat :

Geplaatst kapitaal :
- 06feb24 : + 50k naar 43.280mio
- 09feb24 : +31.884mio naar 75.164mio (claimstukken)
- 12feb24 : +4.512mio naar 79.696mio (overintekening)

Bestuurders :
- van Aken zet z'n 138k claims om in 86k aandelen. Blijft vreemd dat het register waarde 0 meldt, maar ik neem aan dat er gewoon voor betaald is (mag het hopen)

Substantieel bezit :
- ING heeft blijkbaar niet meegedaan aan de emissie, want meldt onderschrijding 3%-drempel (2,19%) en heeft zo te zien een klein plukje verkocht (nu 1,742mio vs. 1.769mio)
- Senfi doet eerste melding van 3,02% (2.406mio)

Het is nog te vroeg voor conclusies, omdat mogelijk nog (lang) niet alle stukken al geleverd zijn.
Krijg nou wat. Geen nieuwe meldingen gisteren, maar de melding van geplaatst kapitaal van 12feb24 is ineens aangepast naar +500k naar 75.665mio.
Zeer vreemd dit, want volgens de berekening van de overintekening (€10.4 aan €2.30 per stuk) zou 4.5mio erbij wel correct zijn. Kan ermee te maken hebben dat nog niet alle stukken geleverd zijn (?)
***EDIT*** en ook mijn opmerking waarde €0 voor de nieuwe stukken van van Aken is blijkbaar gelezen, want nu staat er waarde €1.87
DeZwarteRidder
2
quote:

huis tuin keukenbelegger. schreef op 14 februari 2024 09:40:

Ik lees al maanden de reacties van deze site,wat
ik niet begrijp is dat twijfel vermengd met negatief gedrag
niet tot inzicht is gekomen.Laten we hier inzichten en ver gezichten
bespreken van het NU en niet de bespiegelingen van het verleden .Mochten nieuwe potentiële particuliere beleggers
deze site bezoeken op zoek naar aandelen van dit prachtige bedrijf
kan het een positieve bijdrage hebben.
Dankzij naïeve huis, tuin en keukenbeleggers is deze emissie gelukt, maar de volgende emissie zal gebeuren op 1 euro of lager.
Triple A
0
quote:

Daexter schreef op 13 februari 2024 19:57:

[...]

Je hebt mogelijk meer ervaring met emissies dan ik. Kan ik moeilijk beoordelen. In de 16 jaar dat ik nu actief beleg heb ik diverse emissies actief en passief meegemaakt. In de emissies waar ik bij was, was er "toevallig" niet zo'n eenduidig beeld zoals jij probeert te schetsen.

Eerder postte je je op feiten te baseren, maar op de punten die je nu benoemt ter ondersteuning van je pleidooi valt allemaal wat aan te merken.

Het mooier voorstellen is subjectief en beslist niet objectief. Bij de aankondiging op de CMD is namelijk heel duidelijk gecommuniceerd dat er gezocht zou worden naar ten minste 50 miljoen en liefst 70 miljoen. Dus het was naar mijn mening logisch dat de Terp op basis van 50 miljoen was. Immers kon het ook best zijn dat de emissie niet voor 90% maar voor bijvoorbeeld 70% zou worden ingetekend. In het laatste geval zou er waarschijnlijk geen 70 miljoen zijn opgehaald.

Er is inderdaad 1 nieuwe aandeelhouder die zonder claims kon kopen. Toevallig is dit de partij zonder wie Avantium in de huidige setting geen FDCA kan produceren, dus ik kan er prima mee leven dat die als teken van commitment iets wat goedkoper dan de andere aandeelhouders een belang heeft gekregen.

Heb al eerder gepost dat dit uit de context getrokken is en volledig onjuist. Van aken heeft voorafgaande aan de emissie zijn belang juist enorm uitgebreid.

Inmiddels is de emissie geslaagd en voorbij. Alle koersbewegingen van vandaag en de aankomende maanden staan volledig los van de emissie. Vandaag gaan alle High risk aandelen down de drain op het nieuws dat de rente waarschijnlijk niet voor juni omlaag gaat. Het percentage van Avantium is beslist niet het hoogste.
Belangrijk is dat ik het over de korte termijn heb (tot 2 weken na afronding van de emissie).

Daarna kan er van alles gebeuren.

Bij de claimemissie van Delta Lloyd in 2016 werden ze enkele maanden daarna overgenomen door Nationale Nederlanden.

Bij de claimemissie van Fugro in ik meen 2020 (opbrengst werd gebruikt voor aflossing schuld) was dat het startschot voor een verdubbeling van de koers.

Hopelijk voor Avantium gebeurt hier ook zo iets.

-
David Fernández
1
Zo'n claimemissie geeft altijd weer perfect de marktwerking van de handel weer. Het patroon is vaak gelijk.
Claims worden allengs goedkoper verhandeld en dan wordt er volop gemiddeld door particulieren.

Na afloop worden porti geheel of gedeeltelijk leeggeschud. Dat kan een tijdje aanhouden en wordt aangewakkerd door koersdruk, maar als het aanbod verwerkt is stabiliseert de koers.
Uiteindelijk gaat de koers dan normaliter toch weer stijgen zolang er geen negatief te interpreteren bedrijfsnieuws is en de markt als geheel ten minste niet in een correctiefase belandt.

Overtollige posities kunnen daarom volgens mij nu beter aangehouden worden.
Wie wil verkopen kan wachten tot het aandeel weer eens wordt getipt.
Geduld is een schone zaak maar kan niet door iedereen worden opgebracht.

In een ver verleden kan ik mij herinneren dat claims HOOGOVENS voor een cent verhandeld werden en aan de straatstenen niet kwijt geraakt konden worden, maar na verloop was er dan toch een opleving van de koers van het aandeel.
Daarom
1
Er is weinig animo om tegen deze koers nog aandelen te verkopen. Met een paar dagen gaan beleggers zich realiseren dat de koers niet verder meer gaat dalen... wordt de ommekeer!!
DeZwarteRidder
1
quote:

Daarom schreef op 14 februari 2024 10:27:

Er is weinig animo om tegen deze koers nog aandelen te verkopen. Met een paar dagen gaan beleggers zich realiseren dat de koers niet verder meer gaat dalen... wordt de ommekeer!!
Waarom.....????
Daarom
4
Omdat mensen zoals jij altijd doemscenario's verkondigen... en dat deze uiteraard niet uitkomen. Beleggers kijken nu nog even de kat uit de boom om eventueel tegen een lagere koers (bij) te kopen. Mijn aanname is dat er straks meer vraag dan aanbod is en dus de koers stijgt.
Daarom
2
Jij (dzr) ging er toch vanuit dat iedereen nu de aandelen gingen dumpen? En zie je dat dit gebeurt?
DeZwarteRidder
3
quote:

Daarom schreef op 14 februari 2024 10:42:

Jij ging er toch vanuit dat iedereen nu de aandelen gingen dumpen? En zie je dat dit gebeurt?
Je bent te ongeduldig, maar voorlopig is de koers al meer dan gehalveerd tov nov/dec, toen iedereen nog dolenthousiast was.
Daarom
5
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 februari 2024 10:48:

[...]
Je bent te ongeduldig, maar voorlopig is de koers al bijna gehalveerd tov december, toen iedereen nog dolenthousiast was.
Lees svp je berichten van de laatste 14 dagen nog even door. Mijn aanname is dat jij over 14 dagen hier niet meer op het forum actief bent en weer ergens anders azijn loopt te zeiken,
Nuchtere Kijk Op
2
Apart dat velen maar tegen ZR blijven aanschoppen. Deed ik vroeger ook weleens. Echter door de jaren heen, is mij opgevallen dat hij toch uiteindelijk VAAK gelijk heeft. Hij zegt het alleen vaak niet op een manier die veel vrienden maakt. Het is ook niet makkelijk om een groep te overtuigen die keer op keer ziet dat steeds de euforie toch gevolgd wordt door aanhoudende "cash burn" en steeds lagere emissie koersen enz. Een aandeel omhoog schrijven (vaak n.a.v. eigen positie en hoop) lukt uiteindelijk toch niet langdurig. Er is daar toch echt iets anders voor nodig. De tijd zal het leren of types als ZR hier gelijk krijgen (volgende emissie 1 euro of lager?) Vergeleken met de meeste beleggers op dit forum, heeft ZR echt heel wat kennis van het beleggen is me vroeger al opgevallen. Dus laten we S.V.P elkaar ook hier met wat meer respect behandelen en niet ieder tegengeluid op deze manier smoren.
Dan gaat men ook zien, dat zelfs ZR weer milder gaat reageren, maar dat hij hier eerder kritisch blijft dan een dagdromer is alleen maar goed voor het forum. Zo dat mag OOK wel eens gezegd worden. Ik heb me tijdens de laatste emissie niet super diep ingelezen enz. Omdat ik al tijden NIET meer voornemens was om hier nog aandelen te verwerven. Kijk bv. zeer recent eind oktober en de maand november 2023 HOE positief men alles ineens bracht en omhoog schreef. Zelfs berichten dat er GEEN emissie nodig was enz. Er kwam hier van alles voorbij waar ZR natuurlijk ook die koersen snel zag oplopen. Van net onder de 3,-- tot 1 maand later net boven de 4,5 euro. Nu moet men zo'n 2 maanden later weer meer dan 100% omhoog om dat niveau terug te halen.

Een grote partij waar zelfs een sub-forum voor is aangemaakt alhier, moet ook weer verdubbelen, voordat het terug op de koers van november 2023 staat. Origin Materials, Inc. (ORGN) nu ca. 0,50 dollarcent.

Kritische geluiden is soms juist wel goed. Het kan alleen (over en weer) iets respectvoller ;-)

Gr. NKO
nine_inch_nerd
7
De Ridder.
Helemaal geen moeite mee. Maar je gelijk halen zonder argumentering is iets anders. Als je honderd keer ergens op schiet (oneliners , af en toe 'onder de gordel' en met leedvermaak) dan is het uiteindelijk wel eens een paar keer raak.

Het is net als koersdoelen. Heb je niks aan als er niet de onderliggende verklaring/uitleg wordt gedaan. :)

Je 'ziet' de Ridder trouwens nooit positief reageren. Een commentaar/evaluatie moet altijd de plussen en de minnen noemen.

Dus uw definitie van 'kritische geluiden' is gelukkig bij mij anders dan bij u, NKO.
Redeemer
1
quote:

Blik dekkende afbijt schreef op 14 februari 2024 15:27:

Zou dit een mooi instapmoment zijn of beter even lekker laten liggen?
Ik zou er maar nooit aan beginnen. Dit is een eeuwige bleeder in menigeens portefeuille..
Een gapende wond die nog niet is uitgezweerd. Vraag maar aan de zwarte ridder.
Redeemer
1
Voor de emissie al een tranendal, tijdens de emissie een tranendal en nu na de emissie steevast in de top der dalers. En een niet aflatende stroom aandelen die wordt aangeboden tegen een steeds lagere koers. De kas van Avantium is weer volgestort en de aandeelhouder uitgeperst. En dan heeft Avantium het over creëren van aandeelhouderswaarde. Hoe dan??? Dat steekt dan wel.
En dat is waarom er geen nieuwe emissie meer gaat komen. Zelfs het geduld van de goedgelovigen (ik ook) en de huis tuin en keuken beleggers is onderhand op. En dan zijn de losse retail beleggers nog zelf verantwoordelijk voor hun eigen keuzes. maar hoe legt Wierda dit ooit uit aan zijn cliënten?
Guan1969!
5
In tegenstelling tot velen, was, ben en blijf ik positief. Straks wanneer de fabriek gaat draaien en ze bij machte zijn om break-even te draaien is het wachten op licenties die afgenomen gaan worden. Wanneer dat gebeurt zullen we zwarte cijfers zien.

Ik heb er vertrouwen in, los van wat de koers op korte termijn doet. Er wordt wat meesmuilend gedaan over de investeerders die meedoen, ik begrijp dat echt niet,.

Kijk ook eens naar wat de toepassingen zijn voor PEF, deze zijn zo immens, tezamen met de afnemers, veel daarvan zijn toonaangevend in hun branche.

Iedereen mag zijn mening geven, valt mij wel op dat dit forum bevolkt wordt door vaak zeer negatieve leden waarvan het grootste deel naar mijn idee niet echt zijn mening weet te onderbouwen.

Groet Guam
Douwes
3
Het is wel een heel aantrekkelijke koers om een gokje te wagen. Net als Guam zie ik het ook allemaal niet zo negatief richting de toekomst.
1.985 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 96 97 98 99 100 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 17:35
Koers 2,510
Verschil -0,065 (-2,52%)
Hoog 2,615
Laag 2,505
Volume 256.356
Volume gemiddeld 576.131
Volume gisteren 252.724