Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.340 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 311 312 313 314 315 316 317 » | Laatste
Joost_K
0
De canarische eilanden hebben ook nog wel interessante regelingen geloof ik. En een relatief mooi stabiel klimaat. Al zou ik er dan weer niet willen wonen.
LTOke
0
Ik ben de Teide opgefietst op Tenerife en toen verliefd geworden op het eiland. Boven is het buitenaards prachtig!
Een vakantiehuisje waar ik een paar maanden kan overwinteren zie ik zeker zitten.

België is voor mij 500 meter verder. En ik kom er graag om te fietsen, shoppen en uiteraard tanken. Maar wonen..... dan moet het wel op de goudkust zijn. Die centra hier zijn berucht om hun lintbebouwing. Nee, bedankt.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ha heren, dank voor de input alvast. Om iets meer vorm te geven aan de komende input is het misschien een idee om af te spreken dat we bij een bepaalde keuze en ook de belastingheffing te melden op vermogen(winst). Het liefst met een link erbij en zo mogelijk ook met regelgeving, zoals hoeveel dagen men er minimaal op moet verblijven (minimum aantal dagen alleen in het eerste jaar of in de eerste paar jaar? Minimum vermogenseis? etc.).

Dan komt zo'n vakantiehuis op Tenerife misschien wel een stuk dichterbij LTOke! (misschien ga ik die dan wel met je delen en dan af en toe QueSera ernaartoe lokken ;-p)
QueSera
0
@AVM
Mijn punt was nou juist dat het belastingsysteem maar één aspect zou moeten zijn van je hele palet van overwegingen. En die hangt ook weer af van je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld als je jong bent wil je weten hoe makkelijk je een betaalbaar huis kunt huren. Is in Duitsland echt stukken beter dan in NL. Werkgelegenheid. Kinderopvang. Is voor mij niet meer relevant. Als je wat ouder bent wordt gezondheidszorg belangrijker. Stel je krijgt iets, wil je daar dan in een ziekenhuis liggen? En zo voorts.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Overigens is ook het minimaliseren van erfbelasting iets om over na te denken als je vermogen begint op te lopen.
Dat moet je dan wel tijdig doen, omdat Nederland recht blijft houden op erfbelasting van de erflater als die binnen 10 jaar na emigratie komt te overlijden.

Ik heb altijd Louis van Gaal in gedachten, die vanwege "de astma van zijn vrouw" in Portugal is gaan wonen.
Maar toen hij in 2021 weer bondscoach werd om het landsbelang te dienen, heeft hij een clausule in zijn contract op laten nemen dat hij niet meer dan de helft van het jaar in NL hoefde te wonen.
Iets zegt me dat dat niet alleen de astma van zijn vrouw daarbij een rol speelt, maar bijvoorbeeld ook het (nagenoeg) ontbreken van erfbelasting (alleen 10% op Portugees vastgoed).

Wat me niet helemaal helder is, is in hoeverre er nu wel of geen vermogenswinstbelasting wordt geheven.
Soms lees ik 25% op huurinkomsten, maar niet op rente en dividenden, soms lees ik iets als "alleen op gerealiseerde winsten van assets die je minder dan 365 dagen in bezit had", maar ik kan nog geen eenduidige site vinden met een helder verhaal...

Dat Ronald Koeman en Louis buren zijn, zal vast niet alleen vanwege hun dikke vriendschappelijke banden zijn (waarschijnlijk zelfs het omgekeerde). Ik vermoed daarom ook dat een gunstigere vermogens(winst)belasting een rol zal spelen. Maar wie weet meer? (misschien lezen Louis en Ronald wel onder een schuilnaam mee in dit draadje... if so: ik leer graag van jullie overwegingen! ;-p)
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

QueSera schreef op 22 april 2024 20:56:

@AVM
Mijn punt was nou juist dat het belastingsysteem maar één aspect zou moeten zijn van je hele palet van overwegingen. En die hangt ook weer af van je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld als je jong bent wil je weten hoe makkelijk je een betaalbaar huis kunt huren. Is in Duitsland echt stukken beter dan in NL. Werkgelegenheid. Kinderopvang. Is voor mij niet meer relevant. Als je wat ouder bent wordt gezondheidszorg belangrijker. Stel je krijgt iets, wil je daar dan in een ziekenhuis liggen? En zo voorts.
Zeker, helemaal mee eens!
Het mooie is dat iedereen daarbij een eigen afweging kan maken die helemaal past bij de eigen situatie.
Die afweging is echter wel subjectief.
Subjectief betekent overigens niet dat ik er niets aan heb: als iemand een horrorfilm helemaal afkraakt omdat die nogal saai is, met een langzaam verhaal en heel weinig "schrikmomenten", dan is dat voor mij juist een signaal dat die film misschien juist beter voor mij geschikt is.
Ik ben daarom zeker ook geïnteresseerd in de huizenprijzen, het weer, de gezondheidszorg etc. etc.
Niet omdat ik dezelfde overweging zou maken, maar omdat het mij informatie biedt.

Echter: één van de meest belangrijke overwegingen voor iedereen die vanwege de V(R)H overweegt te emigreren zal zijn of er een soortgelijke heffing is in het alternatieve land, en zo ja hoe hoog die is. Het zou zonde zijn om alle voor- en nadelen te kennen, maar niet de VRH regels in dat land...

Theoretisch is het overigens mogelijk dat ik zou willen emigreren naar een land met weliswaar een hogere V(R)H, maar met voldoende andere voordelen t.o.v. NL dat ik er toch naartoe zou willen verhuizen. Bijvoorbeeld: een een VH van 2.5% die altijd al heeft vastgestaan en nooit wijzigt, goedkoop eten, goedkoop wonen, gratis en goed OV, vriendelijke mensen, prachtige theaters en bioscopen etc. etc. Maar ik zou die 2.5% dan wel vooraf willen weten zodat ik die in mijn overwegingen mee kan nemen.

Kortom: je hebt gelijk dat VRH niet de enige overweging zou moeten zijn, maar het is wel een belangrijk punt om te weten in deze "zoektocht".
White Arrow
0
Ik zal nog een duit in het zakje doen. Deze heb ik van iemand op het forum, dus ik kan er zelf geen verdere info over geven. De info is wel betrouwbaar, vermoed ik, deze persoon woont daar zelf.

Nidwalden (Zwitserland). Vrijwel geen vermogensbelasting (0,2%), zeer lage inkomstenbelasting als je zou werken en wandelaarsparadijs. En goed te bereizen vanuit Nederland, want noordelijk gelegen. Vastgoed is duur daar net als de levenstandaard. En je moet er minimaal 90 dagen wonen.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Hoewel Zwitserland bij mij goed scoort op het gebied van veiligheid, natuur, goede voorzieningen en (als het goed is) fiscaal klimaat, trekt het mij vooralsnog niet zo, vanwege de hoge kosten van levensonderhoud. En ik heb het gevoel dat je daar relatief meer geïsoleerd bent. Maar dat is meer een onderbuikgevoel van omringd zijn door onherbergzame bergen en misschien wel een meer gesloten gemeenschap, dan ik er daadwerkelijk ervaring mee heb.

Overigens is de eis van 90 dagen (als het klopt) een best wel relaxte eis, zeker als je die niet aaneengesloten hoeft door te brengen. Ik weet verder niet hoe NL kijkt naar de standplaats: stel je verblijft 5 maanden in NL, 3m in Zwitserland, 2m in Portugal, 2m in Thailand. Dan ben je minder dan de helft van het jaar in NL. Mag je dan nog steeds obv die 3m fiscaal ingezetene zijn van Zwitserland? Of gaat NL dan kijken naar waar je het langst verblijft? Die 5 maanden in NL is dan de langste verblijfsduur, ook al is dat minder dan de helft van het jaar. Iemand die dit weet?

Nu weer wat anders: de YTD benchmark van mijn mix bij IBKR (zie bijlage)
Te zien is dat mijn mix slechter scoorde tijdens de "AI-hype" in de periode van FEB-MAR. Maar nu de lucht daar nogal hard weer uit aan het lopen is, zie je de S&P500 in een paar weken weer de helft inleveren terwijl mijn mix redelijk voortpruttelt. Dat leidt tot een YTD performance van mijn IBKR mix van ca 6.6% versus de S&P500 van ca 5.1%.

M.a.w.: ik ben sinds ik iets serieuzer ben begonnen te beleggen nog steeds erg tevreden over mijn mix.
Niet alleen levert die gemiddeld ca 6% dividendrendement op, maar daarbovenop ook nog ca 2% optiepremies. Dit is een redelijk stabiel cashflow rendement wat samen met wat volatielere koersbewegingen een total return oplevert die ietsje stabieler lijkt dan die van de S&P500, maar er niet veel voor hoeft onder te doen, en in 2020-2024 vaak (3 van de 5 jaren) zelfs net ietsje beter.

Al stapte ik in 2020 natuurlijk net na de crash in en had ik wat geluk met bodemvissen, en zijn we in 2024 nog onderweg. Dus het is nog erg pril allemaal, en mijn mix kan op de langere termijn echt nog wel behoorlijk gaan underperformen t.o.v. de grote indices.

Toch merk ik het volgende alvast op:
1) Het is gewoon erg leuk om een eigen(wijze) mix te hebben en niet blind mee te gaan met een index
2) Mijn IBKR mix heeft inmiddels wel wat crises moeten doorstaan en zou je daardoor al behoorliijk "battle tested" kunnen noemen: coronapendemie, werdeldwijde lockdowns, geopolitieke spanningen in Azië en Midden-Oosten, oorlog op Europese bodem, oorlog in MO, energiecrisis, inflatie>10%, handelsoorlogen en chipboycots, plotse en snelle einde van nulrente met daarna snelle rentestijgingen. Het enige wat ik nog mis is een financiële systeemcrisis á la 2008...
3) Voor mij is cash flow nog steeds KING. Zo hoef ik geen enkele spijt te hebben dat ik niet op tijd in AI aandelen ben gestapt, en daarna dus ook geen spijt dat ik niet op tijd mijn koerswinsten heb kunnen verzilveren.
4) De gestegen rente heeft naast nadelen (vooral ongerealiseerde koersdalingen), vrijwel geen negatief effect gehad op mijn cashflows. Ik had een enkele dividendcut, maar daar stonden weer redelijk wat stijgingen tegenover. Maar bovenal opende het voor mij de mogelijkheid om +4.83% USD rente (marginaal) op mijn USD cash te ontvangen bij IBKR.
5) In de periode van 4 jaar ge ik nu 1 geval meemaken van een faillissement: Enviva. Omdat ik daar op een gegeven moment tijdens de continue koersdaling ging bijkopen, ben ik meer dan 1% kwijtgeraakt (namelijk 1.5%). Maar ja: "You win some and you lose some". Ik heb bij GEO ook continu staan bijkopen tijdens de koersdalingen, en dat heeft weer goed uitgepakt. De wijze les is misschien wel dat ik iets meer moet letten op mijn gevoel bij de fundamentals en of ik geloof in de bedrijfsvoering. Bij Enviva geloofde ik geen bal van de bedriijfsvoering, maar vond ik het idee gewoon erg lollig om te kunnen verdienen aan de groene gekte (bomen in N-Amerika omhakken, de houtsnippers naar Europa en Japan vervoeren en daar verbranden om aan klimaatdoelen te voldoen). Misschien ben ik daar ook wel verdiend voor afgestraft... Dit soort gekte hoort ook kei- en keihard afgestraft te worden, dus wat dat betreft beleef ik ook weer veel voldoening aan dit faillissement.

Enfin... dat was dus weer even een tussenstand. Hoe doen jullie mixen het?
Bijlage:
'belegger''
0
quote:

midjj schreef op 1 februari 2024 13:27:

[...]

MSCI is bekend van de vele ETFs die hun indexen volgen. Daar komt een deel van die subscripties vandaan. Ik werd ooit op het bestaan van dit aandeel gewezen door AJ Kamp, hier op IEX. Zo heb je ook Morningstar, iShares (BlackRock), S&P, Nasdaq enz. Ik ben het aandeel gaan volgen en vond de meerjarige grafiek (al jaren vrij stabiel lopend van linksonder naar rechtsboven) dermate mooi, dat ik niet gehinderd door al te veel kennis, wat tenen in het water heb gezet. Het is geen goedkoop aandeel, maar wel een met een prima momentum en mooi stijgende dividenden/koers. Daarnaast had ik deze tak van sport nog niet in mijn portefeuille :)
Vandaag op de Q1 cijfers ruim 13% eraf. Dat zou o.a. komen doordat meer klanten hun abonnement hebben opgezegd. Het management denkt dat die opzeggingen weer zullen normaliseren.

www.reuters.com/business/finance/msci...

De waardering is aardig afgekomen.

www.macrotrends.net/stocks/charts/MSC...
ycharts.com/companies/MSCI/pe_ratio

Je betaalt nog steeds meer dan 30 keer de winst. Daarvoor krijg je (toren)hoge marges plus een nette ROI/ROE en groei. Wat de toekomst brengt weet ik natuurlijk ook niet.
Stier
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 23 april 2024 17:04:

Enfin... dat was dus weer even een tussenstand. Hoe doen jullie mixen het?
Ik heb 2 beleggingsrekeningen, ABN + ING. Beide gevuld met beleggingsfondsen en ETF's. Dividend gericht.
Rendement dit jaar ~5 %.
Ben ik tevreden mee, minder risicio plus een inkomen.
Branco P
0
quote:

QueSera schreef op 22 april 2024 20:56:

@AVM
Mijn punt was nou juist dat het belastingsysteem maar één aspect zou moeten zijn van je hele palet van overwegingen. En die hangt ook weer af van je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld als je jong bent wil je weten hoe makkelijk je een betaalbaar huis kunt huren. Is in Duitsland echt stukken beter dan in NL. Werkgelegenheid. Kinderopvang. Is voor mij niet meer relevant. Als je wat ouder bent wordt gezondheidszorg belangrijker. Stel je krijgt iets, wil je daar dan in een ziekenhuis liggen? En zo voorts.
Ik denk dat er ondertussen aardig wat landen zijn waar je liever in een ziekenhuis komt te liggen dan in Nederland. Ik hoor de laatste tijd alleen maar negatieve verhalen over de zorg in NL ziekenhuizen. Er wordt zeer weinig tijd aan je besteed en onderzoeksresultaten en scans worden vluchtig en onzorgvuldig bekeken. Aandoeningen komen daardoor later aan het licht dan nodig is en je hebt daadwerkelijk het gevoel een nummer te zijn. Zorg zou voor mij daarom ondertussen eerder een reden zijn om te verkassen dan om te blijven.
midjj
0
quote:

'belegger'' schreef op 23 april 2024 19:30:

[...]
Vandaag op de Q1 cijfers ruim 13% eraf. Dat zou o.a. komen doordat meer klanten hun abonnement hebben opgezegd. Het management denkt dat die opzeggingen weer zullen normaliseren.

www.reuters.com/business/finance/msci...

De waardering is aardig afgekomen.

www.macrotrends.net/stocks/charts/MSC...
ycharts.com/companies/MSCI/pe_ratio

Je betaalt nog steeds meer dan 30 keer de winst. Daarvoor krijg je (toren)hoge marges plus een nette ROI/ROE en groei. Wat de toekomst brengt weet ik natuurlijk ook niet.
Typisch die Amerikanen weer rond cijferraportages. Bij de vorige cijferrapportage schoot de koers een procent of 10 omhoog en enkele kwartalen daarvoor ook weer een tik omlaag. Ik focus op jouw laatste alinea. Mijn maximale positie had ik al ingenomen de afgelopen tijd, dus vooralsnog staat deze bij mij niet op bijkopen. Mocht je geen positie hebben, wellicht een mooi moment voor een teen in het water. Zo begin ik eigenlijk altijd bij Amerikaanse aandelen. Ik heb er een aantal in mijn watchlijsten staan. Vaak neem ik een eerste positie in op een smak naar beneden, vanwege minder dan verwachte cijfers of een downgrade. Mijns inziens is hun business case sterk (onverwachte gebeurtenissen daargelaten).
'belegger''
0
quote:

midjj schreef op 24 april 2024 00:04:

[...]

Typisch die Amerikanen weer rond cijferraportages. Bij de vorige cijferrapportage schoot de koers een procent of 10 omhoog en enkele kwartalen daarvoor ook weer een tik omlaag. Ik focus op jouw laatste alinea. Mijn maximale positie had ik al ingenomen de afgelopen tijd, dus vooralsnog staat deze bij mij niet op bijkopen. Mocht je geen positie hebben, wellicht een mooi moment voor een teen in het water. Zo begin ik eigenlijk altijd bij Amerikaanse aandelen. Ik heb er een aantal in mijn watchlijsten staan. Vaak neem ik een eerste positie in op een smak naar beneden, vanwege minder dan verwachte cijfers of een downgrade. Mijns inziens is hun business case sterk (onverwachte gebeurtenissen daargelaten).
Bij een hogere omzet zijn de marges gedaald, operationeel van 53% naar 50%. Als dit door inflatie komt, hoe zit het dan met hun pricing power? Verder valt mij op dat de helft van de margeverslechtering komt door hogere periodieke afschrijvingen op acquisities. Hebben ze teveel betaald voor de overnames of heeft de integratie nog wat tijd nodig?
QueSera
0
quote:

Branco P schreef op 23 april 2024 19:53:

[...]

Ik denk dat er ondertussen aardig wat landen zijn waar je liever in een ziekenhuis komt te liggen dan in Nederland. Ik hoor de laatste tijd alleen maar negatieve verhalen over de zorg in NL ziekenhuizen. Er wordt zeer weinig tijd aan je besteed en onderzoeksresultaten en scans worden vluchtig en onzorgvuldig bekeken. Aandoeningen komen daardoor later aan het licht dan nodig is en je hebt daadwerkelijk het gevoel een nummer te zijn. Zorg zou voor mij daarom ondertussen eerder een reden zijn om te verkassen dan om te blijven.
De gezondheidszorg in Duitsland is erg goed. De ziekenhuizen zien er prachtig uit. Niet van die onmenselijk super efficient - kille opberghokken, zoals in Nederland. Maar ze hebben een totaal andere kijk op levenseinde. Ze blijven en oppeppen en behandelen terwijl je zelf al lang toe bent aan overlijden.
QueSera
0
Mijn mixen
1) mijn porto bij ING: NL aandelen plus wat opportunistisch geschreven put en call opties daarom heen: 9,4%
2) mijn porto bij IKBR: Hoog dividend US aandelen (BDCs, REITs, Mid-streamers etc.), rendement uitgedrukt in Euro’s. Dat is dus inclusief het wisselkoers effect (waarvan ik zie dat dat positief heeft bijgedragen aan het rendement): 7,8%.
Ik vind dat je alles moet uitdrukken in Euro’s want dat is de munt waarmee ik mijn boodschappen betaal en ik heb de rapportages van IB ook zo ingesteld dat Euro de basismunt is, terwijl het hele porto uit aandelen in een dollarnominatie bestaat. Ook hier schrijf ik wat opties, maar ook hier bescheiden. De opties zijn een aankoop/verkoop instrument. Toch levert het een aardige bijdrage op.
De verdeleng tussen beide mixen is ca. 50/50.
White Arrow
2
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 23 april 2024 17:04:

Hoewel Zwitserland bij mij goed scoort op het gebied van veiligheid, natuur, goede voorzieningen en (als het goed is) fiscaal klimaat, trekt het mij vooralsnog niet zo, vanwege de hoge kosten van levensonderhoud. En ik heb het gevoel dat je daar relatief meer geïsoleerd bent. Maar dat is meer een onderbuikgevoel van omringd zijn door onherbergzame bergen en misschien wel een meer gesloten gemeenschap, dan ik er daadwerkelijk ervaring mee heb.

Overigens is de eis van 90 dagen (als het klopt) een best wel relaxte eis, zeker als je die niet aaneengesloten hoeft door te brengen. Ik weet verder niet hoe NL kijkt naar de standplaats: stel je verblijft 5 maanden in NL, 3m in Zwitserland, 2m in Portugal, 2m in Thailand. Dan ben je minder dan de helft van het jaar in NL. Mag je dan nog steeds obv die 3m fiscaal ingezetene zijn van Zwitserland? Of gaat NL dan kijken naar waar je het langst verblijft? Die 5 maanden in NL is dan de langste verblijfsduur, ook al is dat minder dan de helft van het jaar. Iemand die dit weet?

Bestuur deze link eens, als je het interessant vindt. Het gaat om de feitelijke situatie. In theorie zou jouw plan kunnen werken, als het slim aanpakt. Dat betekent niet dat je helemaal geen Nederlandse belasting meer zult betalen. Je huurpenningen b.v. zullen in Nederland worden belast. ;-)

mradviseurs.nl/emigratie-en-de-fiscus/
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
2
Ik kreeg vandaag de aanslag van de regionale (waterschaps) belastingen voor 2024 binnen, en toen ik vergeleek met 2022 bleek dat die belastingen met slechts +28% zijn gestegen in 2 jaar tijd (heel netjes +14% in 2023 en +14% in 2024).

Wat een toonbeeld van ingetogenheid (vergeleken met de VRH stijgingen) en voorspelbaarheid!

Alle hulde overigens voor de mensen die deze stijging doorrekenen: die hebben zich goed aan de regel gehouden dat als de energieprijzen weer een beetje normaliseren (dus dalen i.p.v. stijgen), dat dan geen enkele reden is om de gedaalde kosten ook mee te nemen in een daling van de waterschapsbelastingen. Alleen stijgingen moet je meenemen, en als er een daling is, dan moet je dat minteken gewoon wegstuffen, waarna er een stijging overblijft. Misschien mag ik zelfs wel een klein puntje van kritiek leveren: de stijging is eigenlijk wel een beetje aan de lage kant. Gezien wat er met de VRH mogelijk is, moeten de luitjes bij de Regionale belastingen nog wel even doorgaan met die +14% per jaar, want anders gaan ze hopeloos achterlopen op wat de VRH collega's weten binnen te harken in het landsbelang.
QueSera
0
quote:

QueSera schreef op 24 april 2024 11:24:

Mijn mixen
1) mijn porto bij ING: NL aandelen plus wat opportunistisch geschreven put en call opties daarom heen: 9,4%
2) mijn porto bij IKBR: Hoog dividend US aandelen (BDCs, REITs, Mid-streamers etc.), rendement uitgedrukt in Euro’s. Dat is dus inclusief het wisselkoers effect (waarvan ik zie dat dat positief heeft bijgedragen aan het rendement): 7,8%.
Ik vind dat je alles moet uitdrukken in Euro’s want dat is de munt waarmee ik mijn boodschappen betaal en ik heb de rapportages van IB ook zo ingesteld dat Euro de basismunt is, terwijl het hele porto uit aandelen in een dollarnominatie bestaat. Ook hier schrijf ik wat opties, maar ook hier bescheiden. De opties zijn een aankoop/verkoop instrument. Toch levert het een aardige bijdrage op.
De verdeleng tussen beide mixen is ca. 50/50.
PS: ik heb daarnet alleen even ingelogd in mijn apps om de cijfers op te zoeken en niet echt verder naar de onderliggende bewegingen gekeken. Ik was wel lichtjes verbaasd over die 9,4% voor mijn NL porto. Ik weet nu wat er aan de hand is. Mijn aandelen ASMI staan +10%. :-)
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

White Arrow schreef op 24 april 2024 12:59:

[...]

Bestuur deze link eens, als je het interessant vindt. Het gaat om de feitelijke situatie. In theorie zou jouw plan kunnen werken, als het slim aanpakt. Dat betekent niet dat je helemaal geen Nederlandse belasting meer zult betalen. Je huurpenningen b.v. zullen in Nederland worden belast. ;-)

mradviseurs.nl/emigratie-en-de-fiscus/
THANKS! ;-)
QueSera
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 24 april 2024 13:28:

Ik kreeg vandaag de aanslag van de regionale (waterschaps) belastingen voor 2024 binnen, en toen ik vergeleek met 2022 bleek dat die belastingen met slechts +28% zijn gestegen in 2 jaar tijd (heel netjes +14% in 2023 en +14% in 2024).

Wat een toonbeeld van ingetogenheid (vergeleken met de VRH stijgingen) en voorspelbaarheid!

Alle hulde overigens voor de mensen die deze stijging doorrekenen: die hebben zich goed aan de regel gehouden dat als de energieprijzen weer een beetje normaliseren (dus dalen i.p.v. stijgen), dat dan geen enkele reden is om de gedaalde kosten ook mee te nemen in een daling van de waterschapsbelastingen. Alleen stijgingen moet je meenemen, en als er een daling is, dan moet je dat minteken gewoon wegstuffen, waarna er een stijging overblijft. Misschien mag ik zelfs wel een klein puntje van kritiek leveren: de stijging is eigenlijk wel een beetje aan de lage kant. Gezien wat er met de VRH mogelijk is, moeten de luitjes bij de Regionale belastingen nog wel even doorgaan met die +14% per jaar, want anders gaan ze hopeloos achterlopen op wat de VRH collega's weten binnen te harken in het landsbelang.
Volgens mij heb je nog niet goed naar de afvalstoffenheffing gekeken.

En nee. Natuurlijk gaan we dalende kosten niet verrekenen. Tssss. Het idee! De inflatoire druk moet toch ergens vandaan komen.
6.340 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 311 312 313 314 315 316 317 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 79,860
Verschil +1,280 (+1,63%)
Hoog 81,320
Laag 78,620
Volume 778.533
Volume gemiddeld 378.217
Volume gisteren 294.082