Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street sluit beweeglijke week positief af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 4 mei 2024 08:36
    Ja, reken er maar op dat de FED de rente gaat verlagen, want anders gaan zij en Amerika failliet aan niet meer te torsen rentelasten, bij hun extreme begrotingstekorten!!
    Bij mij was het ook weer onweer op de beurs, Shell zou normaal gesproken minstens 5% moeten stijgen, bij zo'n prachtige set cijfers en vooruitzichten, maar, helaas, pindakaas, beleggers hadden geen enkele waardering voor al dat moois en zetten de energiereus 1,67% lager, deze week, olie daalde dan wel stevig, maar gas ging omhoog, Shell mag wel kerosine voor allerlei snoepreisjes leveren, maar voor de rest moeten ze opzouten, vindt tegenwoordig, de zeer hypocriete klimaatmassa!!
    Grote spelbreker was van de week Aperam, de moeilijke RVS markt is nog lang niet voorbij en resulteerde zelfs in een kwartaal verlies, de rem op electrische auto's en nu ook op warmtepompen, zullen de vraag naar RVS wel geen goed doen, de recyklingtak, draaide wel goed, bij Dalm is geen sprake van mineur, al is aluminium weg gelopen van RVS, al met al verloor Aperam 6,88%, dat was grote tegenvaller nr2, al wist ik al wel, dat meevallen waarschijnlijk, niet in het vat zat!!
    Besi ging gisteren als een speer, maar op weekbasis, was het ook hagel en onweer, hij gaf 3,87% prijs, terwijl gebruikers van chips toch klinkende cijfers presenteren, misschien gaat die zwaluw van gisteren zomer maken bij mijn secund love!!
    Ook KPN was de kluts kwijt, hij ging 2,04% nat, Apple verkocht dan wel minder mobielen, maar die Chinees, des te meer, dus mag KPN toch gewoon leveren, toch maar op de plank houden, denk ik!!
    Gelukkig had ik ook nog wat groens in de aanbieding, Unilever schreef 1,14% bij en begint leuk in de richting van Abraham te gaan, nou dan mogen ze wel een feestelijk extra dividend geven, als dat gaat lukken, want als eerste particulieren mogen wij, met een variabel stroomcontract boete gaan betalen, voor het jarenlange wanbeleid van onze regeringen, op het gebied van energie, een compleet plaatje van kortzichtigheid en domheid!!
    De gele trui ging naar ING, die wel beloond werd voor zijn hele mooie cijfers en ja, die zijn deels verdiend met fossiel, nou van hun mooie slotdividend, kan je toch zeker een goede bruikbare, betaalbare thuisbatterij opsparen, daar zitten we best wel met smart op te wachten, want dan is het overvolle stroomnet direct van de baan, ING koerste 6,63% hoger, maar dat kon niet voorkomen, dat ik rake klappen kreeg, de AEX won 0,54%, ik verloor 2,5%, ik doe mijn best, want ING staat bij mij al maanden bovenaan op het kooplijstje, ook al om meer balans in de porto te brengen en de aanhouder wint, ten slotte, zal ik maar denken!!
    Vandaag de tuin los maken, want hij is weer best dicht geregend en als er geen zuurstof in de grond kan, dan groeit het niet en daar is het nu juist toptijd voor!!
    Morgen rusten van de arbeid en heerlijk de blik omhoog, aandacht voor Goed dat nimmermeer vergaat, we herdenken , morgen, de bevrijding van Nazi Duitsland, op de rustdag vieren we de overwinning op de grootste vijand van alle mensenkinderen, de duivel, door onze HEILAND, alle rede om dit dankbaar te herdenken, elke week en HEM eer en lof toe te zingen, liefst op verhoogde toon!!
    Als maandag dat mineurgedoe verder gaat, voor mij, dan dreigt een beursfaillisement, maar Warren zei; Kwaliteit komt altijd boven drijven, dus moet Shell en Aperam, met betere vooruitzichten en Besi idemdito, toch weer groene seinen krijgen en vrolijk hoger gaan, we houden dus gewoon moed!!, SJALOOM!!!
  2. forum rang 7 jan de vakman 4 mei 2024 16:20
    Ja, boer, de klimaataandelen hadden er best zin in, van de week en ja, Alfen was de topspeler, nu moeten ze wel van heel laag komen natuurlijk en het grote wringpunt van deze bedrijven, is de winstgevendheid, op het ogenblik, draait groen, alleen nog maar enigszins op vette overheids subsidies, die in veel gevallen voor een zeer onevenwichtig vraag en aanbodspel zorgen!!, VAARTWEL ALLEN!!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links