Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

CIT
5
quote:

closer schreef op 13 mei 2024 13:15:

[...]
Als je klachten over de moderatie hebt kun je ook je eigen draadje starten in plaats van andere discussies te kapen.
Of een mail naar Henk sturen. Die wordt vrij snel beantwoord (is mijn ervaring). Of op de NOK-knop drukken en als dat niet helpt, een mail naar Henk sturen...

De dokter wil alleen maar aandacht. En schrijft nu precies wat eerder weg werd gemodereerd. Een treurig geval dat vaker wel dan niet uit is op ruzie.
gnocchi.
0
34m ago13.59 uur CEST
Michael Cohen, de stergetuige van de aanklager, verwacht te getuigen.

www.theguardian.com/us-news/live/2024...

Goedemorgen en welkom bij onze live verslaggeving van het strafproces van Donald Trump over zijn hush-money-betaling aan volwassen filmster Stormy Daniels, die vandaag zijn vijfde week ingaat met een procedure die om ongeveer 9.30 uur ET in New York begint.

Michael Cohen, de voormalige advocaat en persoonlijke fixer van Trump, zal naar verwachting vandaag al getuigen. Toen het proces voor de week op vrijdagmiddag werd afgerond, zei de aanklager dat ze verwachtten nog twee getuigen op te roepen - van wie er één Cohen zal zijn. Vorige week hoorde de jury een getuigenis van Daniels, die zo'n 20 jaar geleden een gedetailleerd - en beschamend - verslag gaf van een vermeende seksuele relatie met Trump.

Cohen's hush-money-betaling aan Daniels is de kern van het historische proces in de strafrechtbank van Manhattan. Aanklagers klagen aan dat Cohen $ 130.000 heeft overgemaakt aan de toenmalige advocaat van Daniels, slechts 12 dagen voor de presidentsverkiezingen om te zwijgen over haar vermeende seksuele ontmoeting met Trump.

Trump wordt beschuldigd van 34 misdrijven van het vervalsen van bedrijfsrecords in verband met de betalingen en had niet schuldig gepleit.

Vandaag zijn we weer in het gerechtsgebouw. Blijf bij ons.
gnocchi.
0
5m geleden15.04 uur CEST

De autocolonne van Donald Trump is aangekomen bij het gerechtsgebouw van Manhattan.

Goedemorgen en welkom bij onze live verslaggeving van het strafproces van Donald Trump over zijn hush-money-betaling aan volwassen filmster Stormy Daniels, die vandaag zijn vijfde week ingaat met een procedure die om ongeveer 9.30 uur ET in New York begint.
gnocchi.
0
2m geleden15.11 CEST

Donald Trump zal in de rechtszaal blijkbaar vergezeld worden door een coterie van aanhangers. Inderdaad, volgens een verslag van de gangpool:

Een aantal mensen uit de entourage van Trump stapte zojuist de gang in. Nicole Malliotakis was onder hen. Een pooler riep 'Nicole' naar haar ter bevestiging en ze zwaaide terug. Na de woordenwisseling stapten ze terug de aangrenzende rechtszaal in.
Malliotakis is een Republikeins congreslid dat New York vertegenwoordigt.
gnocchi.
0
Michael Cohen, voormalig advocaat van Trump, arriveert op 13 mei 2024 in de rechtbank van Manhattan voor het proces tegen Donald Trump omdat hij zwijggeldbetalingen in verband met buitenechtelijke affaires zou hebben verdoezeld.
=================================================

Donald Trump is zojuist de rechtszaal binnengekomen. Hij had weer eens papieren bij zich. Zijn houding was niet bijzonder opvallend.

Hij werd inderdaad gevolgd door aanhangers, waaronder zoon Eric Trump en Nicole Malliotakis.
===================================================
2m geleden14.29 BST

Ondertussen, in een positieve ontwikkeling voor de toegang tot de pers, krijgt een groep fotografen weer toestemming om foto's te maken van Donald Trump aan de verdedigingstafel voordat de rechtszaak begint.

Fotografen mochten vorige week een aantal dagen geen foto's maken in de rechtszaal na een beschuldiging dat één van hen Trump van buitenaf had gefotografeerd, wat, indien bewezen, een overtreding zou zijn van de regels die zijn opgesteld door de rechter, Juan Merchan.
gnocchi.
0
1m geleden14.36 BST

Meer mensen hier vanochtend die Donald Trump steunen, per poolers:

JD Vance, de senator uit Ohio die wordt genoemd als mogelijke Republikeinse running mate voor Trump.

Tommy Tuberville, de Republikeinse senator van Alabama

Boris Epshteyn, een oude adviseur van Trump die beschuldigd werd van samenzwering, fraude en valsheid in geschrifte in Arizona.

Jason Miller, een adviseur van de Trump-campagne

Alina Habba, die Trump in andere zaken heeft vertegenwoordigd, is ook aanwezig.
gnocchi.
0
2m geleden09.36 EDT

De zitting begint. Rechter Juan Merchan zit in de rechtbank.

Merchan staat niet toe dat aanklagers de ontslagvergoeding van Allen Weisselberg, de financieel directeur van de voormalige Trump Organization, inbrengen.
gnocchi.
0
2m geleden14.39 BST

Camera's zijn niet toegestaan in de rechtszaal zodra het proces begint, maar een groep fotografen mocht foto's maken van Donald Trump aan de verdedigingstafel voordat de rechtszaak vanochtend begon.

======================
13 mei 202414.40 BST
Michael Cohen opgeroepen voor de getuigenbank

Michael Cohen, de voormalige tussenpersoon en advocaat van Donald Trump, is opgeroepen in de getuigenbank.

Cohen kwam net voor 9.40 uur ET de rechtszaal van rechter Juan Merchan binnen.
gnocchi.
0
2m geleden14.41 BST

Michael Cohen, met een bleke zalmkleurige stropdas om, zwoer zojuist de waarheid te vertellen en zat in de getuigenbank.

Er werd hem gevraagd om zijn naam te spellen. “Michael Dean Cohen, C-O-H-E-N.”

===============================
29s geleden14.50 BST

Michael Cohen getuigt over hoe hij voor Donald Trump is gaan werken.

Cohen zegt dat hij in eerste instantie aan Trump werd voorgesteld door Donald Trump Jr toen hij zijn intrek nam in een van zijn eigendommen. Hij zegt dat er “een probleem was met het bestuur” van Trump World Tower dat Trump hem had gevraagd. Cohen zegt:

Wat we deden was dat we uiteindelijk het bestuur inhaalden en het probleem oplosten ... hij vond de manier waarop dat gebeurde goed en bleef me toen vragen of ik wilde assisteren bij andere kwesties, juridische kwesties, of andere zaken die hij had.
gnocchi.
0
1m geleden14.52 BST

Michael Cohen zegt dat hij 10 jaar heeft gewerkt als de speciale adviseur van Donald Trump, tot januari 2017.

Op de vraag hoe oud hij was toen hij begon te werken bij de Trump Organization, grinnikte Cohen. Hij wist het niet meer precies, maar hij was in de 30.

Hoeveel verdiende u ongeveer bij de Trump Organisatie?

Cohen zei 525.000 dollar.
====================================
13 mei 202409.57 EDT
Hugo Lowell

De getuigenis van Michael Cohen, voormalig advocaat en tussenpersoon van Donald Trump, zal cruciaal zijn om vast te stellen dat Trump wist dat de terugbetalingsregeling in de boeken van de Trump Organization zou worden bijgehouden als “juridische kosten” en dat de valse boekingen in strijd waren met de verkiezingswet.

Trump wordt beschuldigd van het vervalsen van bedrijfsadministratie, wat een misdrijf is wanneer een persoon “een valse boeking maakt of veroorzaakt” in een bedrijfsadministratie met de bedoeling om te frauderen of een ander misdrijf te plegen.

De aanklagers willen daarom dat Cohen getuigt dat Trump wist dat de facturen die Cohen indiende vals waren, dat Trump wist dat de terugbetalingen aan Cohen valselijk zouden worden geboekt als juridische kosten en dat Trump ex-Trump Organization controller Jeffrey McConney vertelde om de terugbetalingen valselijk te bestempelen als juridische kosten.
gnocchi.
0
1m geleden15.00 BST
Cohen zegt dat hij zich 'on top of the world' voelde toen Trump hem prees voor een 'fantastische' baan

Michael Cohen bespreekt nu andere banden waaruit hij Donald Trump bevrijdde, waaronder de controversiële Trump University business courses.

“Trump University kwam in de problemen en er waren ongeveer 50 leveranciers die niet betaald waren” maar slechts twee miljoen beschikbaar om ze te betalen, zegt Cohen.

Helaas overschreden de rekeningen de 2 miljoen dollar. Trump was niet van plan om het saldo te financieren, dus wat ik deed was ze op een spreadsheet zetten ... deelde het door de $ 2 miljoen, kwam met in principe 2% van ieders factuur, nam contact op met elk van de leveranciers en op twee na accepteerden ze allemaal, uiteindelijk, de 20% vrijgaven opgesteld en na ontvangst van de vrijgave, binnen 48 uur.

Trump vertelde hem dat hij “fantastisch” werk had geleverd, aldus Cohen.

Op de vraag hoe de lof van Trump hem liet voelen, zei Cohen dat hij zich voelde “alsof ik op de top van de wereld stond”.
gnocchi.
0
2m geleden15.01 BST

Michael Cohen beschrijft een aantal van de juridische zaken die hij deed voor Donald Trump.

Met de pers, bijvoorbeeld, als ze iets zeiden dat hem boos maakte, dan nam ik contact op met de pers en zei hen dat ze het artikel moesten redigeren of verwijderen, of we zouden een aanklacht tegen hem indienen.

Deed u dat soms op een krachtige manier? vraagt de aanklager. Cohen antwoordt:

Ik zou zeggen van wel ... niet de hele tijd.

Hij zegt dat hij ook persoonlijk werk deed voor Trump.

In één geval werd zijn limousine aangereden door een gele taxi en omdat hij wist dat ik diep geworteld was in de gele taxi-industrie, vroeg hij mij om een ontmoeting met de chauffeur ... en om hen te laten betalen voor de reparatie.

Er was ook een overstroming in het appartement van Trump die de “fresco bovenop” de badkamer op de hoofdverdieping beschadigde, aldus Cohen.

=================================================
1m geleden10.04 EDT
Cohen zegt dat hij en Trump meerdere keren per dag spraken voor de verkiezingen van 2016

“Werkte u samen met de pers om te proberen negatieve verhalen te minimaliseren en positieve verhalen over de heer Trump en zijn bedrijf te versterken?” Michael Cohen antwoordt: “Ja.”

Aanklager Susan Hoffinger gebruikt de getuigenis van Cohen om vast te stellen dat Donald Trump en Cohen extreem nauw met elkaar samenwerkten - dat de voormalige persoonlijke advocaat van Trump in feite zijn rechterhand was.

“In het begin, toen ik begon, was het aan de achterkant van het kantoor,” zei Cohen over zijn kantoor, “totdat ik uiteindelijk verhuisde naar een ander kantoor dat misschien 50 voet, 60 voet van zijn kantoor was.”

Hoe vaak hadden ze contact met elkaar?

Elke dag - en meerdere keren per dag.

We hebben het over de periode voor zijn presidentsverkiezingen? Hoffinger drukte. Cohen antwoordt: “Ja.”
gnocchi.
0
1m geleden15.06 BST
Cohen zegt dat Trump nooit een e-mailadres heeft gehad

Aanklager Susan Hoffinger vraagt of Donald Trump ooit per e-mail heeft gecommuniceerd. Michael Cohen zegt van niet en geeft een verklaring die de wenkbrauwen doet fronsen.

De heer Trump heeft nooit een e-mailadres gehad.

“Heeft hij ooit tegen u gezegd waarom hij er geen had?” Tijdens bepaalde gesprekken zei hij: “E-mails zijn net geschreven papieren”, herinnert Cohen zich, terwijl hij zei dat Trump zei:

Er zijn te veel mensen ten onder gegaan als direct gevolg van het hebben van e-mails die aanklagers kunnen gebruiken in een zaak.

Als je zegt dat ze ten onder gaan, bedoel je dan dat ze in de problemen komen? vraagt Hoffinger. Cohen antwoordt: “Ja, mevrouw.”

Hij zegt ook dat Trump een “open deur beleid” had.
====================================================
1m geleden15.10 BST

Aanklager Susan Hoffinger probeert nu door middel van ondervraging over te brengen dat Donald Trump goed op de hoogte was van conflicten en de middelen om ze op kantoor af te handelen - wat een potentieel argument van de verdediging ondermijnt dat hij afgeleid was toen hij de cheques ondertekende.

“Als hij je iets vroeg, zei hij: ‘hou me op de hoogte,’” zei Michael Cohen.

Je zou meteen teruggaan en het hem vertellen, vooral als het een zaak was die hem van streek maakte.

Als Trump het van iemand anders zou horen, “zou dat niet goed voor je uitpakken.”
gnocchi.
0
34s geleden15.12 BST
Cohen zegt dat hij soms zou liegen en mensen zou pesten voor Trump om 'een taak te volbrengen'

Michael Cohen herinnerde zich dat hij Donald Trump Boss of Mr Trump noemde. Hij beschreef zijn tijd bij de Trump Organization op een weemoedige toon.

Het was fantastisch. Voor hem werken, vooral gedurende die 10 jaar, was op vele, vele manieren een geweldige ervaring. Er waren geweldige tijden, er waren ook minder geweldige tijden, maar voor het grootste deel heb ik genoten van de verantwoordelijkheid die ik kreeg. Ik heb genoten van de samenwerking met mijn collega's van de Trump organisatie, de Trump kinderen. Het was een grote familie.

Heeft u soms voor hem gelogen? “Dat deed ik.”

Waarom? Cohen zei dat hij deed “wat nodig was om een taak te volbrengen.”

Heb je mensen voor hem gepest?

Nogmaals, om een taak te volbrengen. Het enige waar ik aan dacht was [om] een taak te volbrengen om hem gelukkig te maken.
==========================================================
1m geleden15.14 BST

Michael Cohen praat over de twee telefoons die hij aan aanklagers heeft verstrekt. Hij sprak over de vele contacten die hij in deze telefoons bewaarde.

De “IT-mensen” synchroniseerden hun contacten, omdat “ik een aanzienlijke hoeveelheid tijd doorbracht met de heer Trump,” zei Cohen.

Hij stemde ermee in om zijn contactnummers ook te synchroniseren met mijn mobiele nummer.

Op die manier zou het makkelijker zijn om iemand aan de lijn te krijgen als ze op reis waren, zegt Cohen.
gnocchi.
0
Donald Trump fronst terwijl Michael Cohen getuigt en lijkt zijn ogen gesloten te hebben terwijl hij luistert.

=============================
46s geleden10.20 EDT

“Heeft u vóór juni 2015 met de heer [David] Pecker van de Trump Organization gesproken over zaken die te maken hadden met de heer Trump?” Michael Cohen antwoordt Ja.

Wat waren deze zaken?

Er waren wat dingen naar boven gekomen, bijvoorbeeld dat meneer Trump geld had gedoneerd aan een goed doel, Harlem for Hoops. We kwamen erachter dat ze geen geld hadden.

Trump probeerde “een goed verhaal naar buiten te brengen”, aldus Cohen.

Wist Cohen vóór 2015, voordat hij zich kandidaat stelde, of Pecker of American Media Inc (AMI) ooit voor negatieve verhalen hadden betaald om te voorkomen dat ze in het openbaar zouden verschijnen?

Wie was Dylan Howard? “Dylan Howard was een werknemer bij AMI.” Cohen legt uit: “Hij werkte voor Mr. Pecker, net zoals ik voor Mr. Trump werkte.”

Cohen zei dat hij op verschillende manieren met mensen communiceerde - telefonisch, persoonlijk of per sms.
gnocchi.
0
1m geleden15.24 BST

“Is er in 2011 een moment geweest dat de heer Trump een run voor het presidentschap aan het verkennen was?” Ja. “In 2011,” zegt Michael Cohen:

Ik kwam tijdens het lezen van de krant een opiniepeiling tegen waarin stond dat 6% van alle mensen die de opiniepeiling hadden gedaan, vond dat de heer Trump president van de Verenigde Staten van Amerika moest worden, dus ik nam dat artikel en bracht het naar de heer Trump en ik zei wat denk je?

Hij vond het interessant en keek ernaar, zegt Cohen.

Ik had voor hem, op eigen houtje, een website gemaakt met de naam 'shouldtrumprun.com' en veel mensen kwamen naar die website en het was nog meer bewijs dat zijn naamsbekendheid, zijn populariteit, vooral vanwege zijn hitshow The Apprentice, zo sterk was.

Herinner je je dat hij in 2011 een aantal publieke toespraken hield over het feit dat hij een kandidatuur overwoog? Cohen zegt ja.

Waarom ging hij dat jaar niet verder?

Er waren verschillende ... grote vastgoedprojecten die hij had verworven en nog een seizoen van The Apprentice. Zoals Mr Trump tegen me zei: 'Je verlaat Hollywood niet, Hollywood verlaat jou.
gnocchi.
0


De aanklager vraagt: “Was u op enig moment een officieel betaald lid van de campagne van de heer Trump?” Michael Cohen zegt nee.

Toen de heer Trump besloot om zich kandidaat te stellen, beloofde hij eigenlijk dat hij dat in de volgende verkiezingscyclus zou doen. Jarenlang spraken we daarna over zijn kandidatuur in 2015. Toen hij uiteindelijk zei 'ik doe het', was er veel heen en weer gepraat over welke dag de aankondiging zou zijn.

Zou Cohen deel uitmaken van de campagne? Cohen zei nee.

Ik zou er geen deel van uitmaken, ik zou een surrogaat zijn.
gnocchi.
0
13 mei 202415.29 BST
Cohen zegt dat Trump waarschuwde dat 'veel vrouwen' naar voren zouden komen na de aankondiging van zijn presidentsverkiezingen.

De aanklager vraagt of Michael Cohen in het openbaar optrad voor Donald Trump en zijn campagne. Cohen zegt dat hij dat heeft gedaan.

Toen ik naar de rally's keek, ging ik naar Mr Trump en ik zei, een van de dingen die me opviel is dat het erg blank is, en we hebben echt diversiteit nodig. Als we willen winnen, hebben we diversiteit nodig. En dus startte ik samen met dominee Darrell Scott een groep genaamd National Diversity Coalition for Trump.

Cohen zei dat Trump zich zorgen had gemaakt over negatieve pers toen hij het aankondigde.

Je weet dat als dit naar buiten komt, dat wil zeggen de aankondiging, wees er dan op voorbereid dat er veel vrouwen naar voren zullen komen.
==================================================
13 mei 202410.32 EDT

Nu gaan we naar de bijeenkomst in de zomer van 2015 met de voormalige CEO van American Media Inc David Pecker - waar hij, volgens aanklagers, samen met Michael Cohen en Donald Trump een catch-and-kill plan uitbroedde om negatieve pers over de toenmalige kandidaat te begraven.

Cohen herinnerde zich:

Wat hij zei was dat hij een oogje in het zeil kon houden voor alles wat negatief was over de heer Trump en dat hij ons zou kunnen helpen om van tevoren te weten wat er naar buiten zou komen en om te proberen te voorkomen dat het naar buiten zou komen.

Het toenmalige bedrijf van Pecker, AMI, zou stukjes over zijn tegenstanders schrijven: Hillary Clinton met een bril om hersenletsel te suggereren. Een foto van de vader van Ted Cruz met Lee Harvey Oswald om te suggereren dat hij een rol had in de moord op JFK.

AMI stuurde Cohen zelfs covers met deze stukken voordat ze werden gepubliceerd. Cohen zei dat hij ze aan Trump zou laten zien “zodat hij zou weten dat David loyaal was, aan boord, alles deed wat hij zei dat hij zou gaan doen in die vergadering in augustus, en het ook echt deed.”

Trumps reactie op de schandaalblaadjes?

Dat is fantastisch. Dat is ongelooflijk.
gnocchi.
0
1m geleden15.34 BST

Michael Cohen zegt dat hij een e-mail heeft ontvangen van een National Enquirer honcho.

Omdat mensen “niet genoeg kunnen krijgen” van Trump, zei de topman van de roddelpers: “We herverpakken en hergebruiken materiaal uit het verleden uit onze bestanden.”

Cohen stelde voor om een verhaal aan te passen en American Media Inc (AMI) stemde ermee in. De kop van dit verhaal werd uiteindelijk “WORLD EXCLUSIVE: THE DONALD TRUMP THAT NOBODY KNOWS!”.

De e-mail tussen Cohen en een AMI honcho was op 6 januari. Het Trump-verhaal verscheen op 13 januari.
============================================================
1m geleden10.38 EDT
Cohen zegt dat Trump hem vertelde het liefdeskindverhaal 'af te handelen'

Michael Cohen zegt dat hij in de herfst van 2016 had gehoord dat een voormalige portier van de Trump Tower had gezegd dat hij een “liefdeskind” had.

Hij vertelde dit aan Donald Trump omdat hij zijn richting wilde weten over wat hij gedaan wilde hebben. Cohen zegt:

Hij zei dat ik ervoor moest zorgen dat het verhaal niet naar buiten kwam - jij regelt het.

Over de betrokken werknemers zegt Cohen:

Hij vroeg me met hen te praten en me te laten weten dat het wordt afgehandeld.

Om te voorkomen dat het naar buiten zou komen, “werkte ik samen met Dylan Howard en David Pecker [van de National Enquirer].”

Hij zei dat Pecker de levenslange rechten op het verhaal van de portier zou kopen. Cohen getuigde dat Pecker en/of Howard hem onderweg updates gaven.

Cohen zei op zijn beurt dat hij Trump “onmiddellijk” op de hoogte zou brengen als hij iets te weten kwam.
gnocchi.
0
52s geleden10.42 EDT

Aanklager Susan Hoffinger neemt nu concrete aspecten door van het vermeende catch-and-kill plan dat de National Enquirer uitvoerde door de Trump Tower portier Dino Sajudin te betalen voor een verhaal over Donald Trump die een buitenechtelijk kind zou hebben.

Met de portier, zegt Michael Cohen:

Ze gingen $30.000 betalen. Ze sloten een overeenkomst met de portier om de levenslange rechten op het verhaal te krijgen.

Dit was om het verhaal te controleren, zei Cohen, om het niet te publiceren, “om het van de markt te halen.”

Gevraagd of Trump dankbaar was, zei Cohen: “absoluut.”

Cohen zei dat hij de overeenkomst bekeek om er zeker van te zijn dat hij “volledig beschermd” was en dat hij het aan zijn toenmalige baas gaf om te laten zien dat het geregeld was.

Cohen drong aan op een clausule in de overeenkomst met het portier - een boete van $1 miljoen - als hij de voorwaarden van zijn deal zou schenden. AMI stemde ermee in om de deal aan te passen.
72.168 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3560 3561 3562 3563 3564 3565 3566 3567 3568 3569 3570 ... 3605 3606 3607 3608 3609 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
903,61  -1,97  -0,22%  31 mei
 Germany40^ 18.585,90 +0,48%
 BEL 20 3.918,09 +0,24%
 EURO50 5.011,20 0,00%
 US30^ 38.701,80 0,00%
 Nasd100^ 18.538,90 0,00%
 US500^ 5.280,42 0,00%
 Japan225^ 38.630,50 0,00%
 Gold spot 2.327,41 0,00%
 EUR/USD 1,0834 0,00%
 WTI 77,14 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +19,75%
RENEWI +2,79%
Air France-KLM +2,20%
Vastned +2,07%
UMG +1,89%

Dalers

JDE PEET'S -4,89%
ASR Nederland -4,88%
Corbion -3,41%
Avantium -2,66%
PROSUS -2,33%