AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG 2024

3.882 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 ... 191 192 193 194 195 » | Laatste
christo1
1
quote:

christo1 schreef op 16 mei 2024 08:12:

Opiniestuk :

Hybride auto kan Europese autoindustrie redden

China, het meest vervuilende land ter wereld, parkeert momenteel enorme voorraden schone elektrische auto's in de Europese havens. Waarschijnlijk worden die straks voor dumpprijzen verkocht, vermoedt lezer André van Rossum.

Europa wilde nooit de vieze grondstofwinning die nodig is voor de EV-accu's, en zo kon China een voorsprong creëren. Er werken miljoenen mensen in de Europese autoindustrie. Die gaan grotendeels verloren als wij geen maatregelen nemen. Maak nu voor particuliere rijders de strategische keuze voor hybride auto's. In tegenstelling tot zakelijke rijders hebben zij baat bij zoveel mogelijk elektrisch rijden. Europese banen en technologie blijven behouden, ons stroomnet wordt minder zwaar belast en consumenten rijden zonder laadstress. Verder moeten wij ons afvragen of we de Chinese rijdende spionageapparatuur hier überhaupt moeten willen.
Vroeg of laat en persoonlijk denk ik vroeg gaat die overproductie van chinese wagens zich wreken tav hun productieeigenaars, Westerse merken produceren min of meer afhankelijk van hun bestellingen zodat productie meer afgestemd is op hun verkoop, de chinezen produceren er gewoon op los zonder rekening te houden met de vraag naar hun modellen, de auto's die stof staan te vergaren kunnen later misschien naar de schroothoop ik wil zeker geen auto die meer dan 2 jaar stil staat omwille dat de batterij minder van kwaliteit wordt, en de EU gaat retroactief tarieven opleggen aan chinese exporteurs, benieuwd of ze hun stock op Europese bodem kunnen wegwerken.

Mvg
Het mannetje van de radio
2
Ik vermoed dat Black Rock daarmee hun belang van 2,7% (868.156 aandelen) wat indekt tegen een eventuele daling.
Just lucky
0
4finance
0
quote:

Just lucky schreef op 16 mei 2024 09:11:

De blokken gaan er in, terug naar onder de 22. Vanaf gisteren 7% van de koers af.
Laat nog maar even zakken ;-)
Wil er nog een aantal bijkopen.
Aandachtige lezer
0
Helaas stagneren de lithiumprijzen ook weer: www.grondstofprijs.com/lithium-prijs/.
Ons nieuwe kabinet zal er ook geen goed aan doen. Het is niet anders, helaas. Hopelijk komen er ook weer betere tijden.
4finance
1
quote:

Aandachtige lezer schreef op 16 mei 2024 09:43:

Helaas stagneren de lithiumprijzen ook weer: www.grondstofprijs.com/lithium-prijs/.
Ons nieuwe kabinet zal er ook geen goed aan doen. Het is niet anders, helaas. Hopelijk komen er ook weer betere tijden.
AMG is veel meer dan lithium.
Just lucky
2
quote:

4finance schreef op 16 mei 2024 09:46:

[...]

AMG is veel meer dan lithium.
Klopt, maar ook dat is bagger, dalende prijzen, overcapaciteit, de eeuwige belofte.............
pietje-2005
0
We blijven maar wat hangen :-(
Dacht dat we richting de 25 gingen ?
Gaan toch niet beginnen aan lagere toppies en bodems, toch ? ;-)
Succes
christo1
1
Zelfs marktleider op gebied van EV gooit strategie in Europa om ( maar er komen gegarandeerd Europese tarieven)

Deze fabrikant verkoopt plug-in hybrides voor de prijs van benzineauto’s
Het zijn opnieuw moeilijke tijden voor autofabrikanten, die hun verkopen zien afnemen. Sommigen proberen dan ook het publiek te overtuigen met plug-in hybrides tegen dumpprijzen. Zo doet deze Chinese fabrikant het.

De autosector verkeert opnieuw in moeilijkheden. Hoewel fabrikanten zijn begonnen met de overgang naar elektrische auto’s, vinden ze voorlopig geen kopers voor elekrische auto’s meer, wat hen onder druk zet. Dit zorgt voor duidelijke rentabiliteitsproblemen. De situatie wordt nog ingewikkelder doordat steeds meer Chinese autofabrikanten verschijnen op de Europese markt, met modellen die aanzienlijk goedkoper zijn en net zo efficiënt zijn als die van westerse fabrikanten.

Om het publiek te overtuigen en de verkoop te stimuleren, hebben sommige fabrikanten begrepen dat ze het anders moeten aanpakken. Dit is het geval voor BYD, expert op het vlak van elektrische auto’s, die nu ook plug-in hybrides in zijn assortiment opneemt. Die zouden mogelijks een betere toekomst in Europa hebben dan verwacht, aangezien de uitfasering van verbrandingsmotoren in 2026 opnieuw moet worden beoordeeld (de beroemde “herzieningsclausule”). Tot dan lijkt alles erop te wijzen dat plug-in hybrides “verlengd” kunnen worden om de overgang soepeler te laten verlope

Prijsverlaging
In deze context is BYD van plan om zijn huidige assortiment te vervolledigen met de Seal U, een gezins-SUV die ook beschikbaar zal zijn in een DM-i versie, ofwel plug-in hybride. Deze zal worden uitgerust met een 4-cilinder benzinemotor van 130 pk gekoppeld aan twee elektromotoren, één van 204 pk aan de voorkant en één van 163 pk aan de achterkant. Het gecombineerd vermogen is niet bekend, maar we weten dat het op 5,9 seconden van 0 tot 100 km/u accelereert. Niet slecht. Wat de batterij betreft, doet BYD ook geen concessies, want het lithium-ijzerfosfaat (LFP) pakket zal een capaciteit hebben van 18,3 kWh, ofwel een elektrisch bereik van ongeveer 70 km. Ook hier is het behoorlijk comfortabel en boven het gemiddelde.

byd-seal-u-dm-i

Maar het echte nieuws is dat BYD heeft besloten om dit model financieel zeer krachtig op de Europese markt te positioneren. Zo heeft de fabrikant laten weten dat deze plug-in hybride zal worden aangeboden voor dezelfde prijs als een benzinemodel van westerse concurrenten. Waarschijnlijk een belangrijk argument voor klanten, die zo voor een redelijke prijs een auto met een goed elektrische actieradius kunnen krijgen en geen concessies zouden moeten doen als het gaat om lange afstanden – cruciale punten bij elektrische auto’s.

byd-seal-u-dm-i3

Deze strategie zal BYD in staat stellen om een marktsegment te betreden dat momenteel goed is voor 10% van de Europese verkoop. De Seal U DM-i zal niet het enige PHEV-model in het assortiment zijn, aangezien andere snel zullen volgen. De Volvo XC60, Ford Kuga of Mercedes GLC zouden zich dus allemaal zorgen moeten beginnen maken. De prijzen zijn nog niet bekend, maar de commercialisering van de Seal U DM-i zou deze zomer moeten starten. Weer een nieuwe doorn in het oog – of een schroef in de band? – van westerse autofabrikanten…

Mvg
Tropa
0
Hoi,
Morgen expiratie, en heb opties geschreven aan 22€ . De vorige expratie voor mij was die in maart, voor 21€, en de koers toen zakte net daarvoor onder 21. Ben nu aan het twijfelen, aandelen laten gaan, of de opties terugkopen aan 0,50 (heb destijds geschreven aan 1,25). Of even afwachten tot morgen? Dilemma voor mij
peter 58
2
quote:

pietje-2005 schreef op 16 mei 2024 11:27:

We blijven maar wat hangen :-(
Dacht dat we richting de 25 gingen ?
Gaan toch niet beginnen aan lagere toppies en bodems, toch ? ;-)
Succes
Maar nog niet onder de 22, zoals Just lucky voorspelt..
Geduld is een schone zaak.. Die 25 en meer komt er!
Geeninspiratie
0
www.msn.com/nl-nl/auto/nieuws/het-gro...

Het grootste pluspunt van waterstofauto’s lijkt het grootste nadeel te worden in de VS

Liefhebbers vegen alle berekeningen over de (teleurstellende) efficiëntie van waterstof met één argument van tafel: het tankt zo lekker makkelijk, zonder gedoe met laadpalen en geen angst voor actieradius. Net als bij een benzineauto rij je na een paar minuten weer weg van de pomp met een volle tank. Dat is in ieder geval de theorie, maar het grootste voordeel van waterstofauto’s lijkt nu het grootste nadeel te worden in de VS.

Als je één plek moet kiezen ter wereld waar mensen graag kort tanken om vervolgens lange stukken te rijden, dan is het wel de VS. Maar uitgerekend daar komt waterstof voor geen meter van de grond. InsideEVs plaatste een artikel waarin ze beschrijven hoe de waterstoftoekomst van Toyota aan het ‘afbrokkelen’ is. De oorzaak is het verdwijnen van de waterstoftankstations en vermeende valse beloftes van verkopers.

Het aantal waterstoftankstations is in de staat Californië aan het krimpen, de restwaarde van de waterstofauto’s is aan het kelderen en de tankstations die er zijn, werken blijkbaar regelmatig niet. Soms is de voorraad waterstof op of omdat het spul koud getapt moet worden, is het vulpistool vastgevroren. Eigenaren moeten ver rijden voor een tankstation om er vervolgens achter te komen dat ze niet kunnen tanken.

Tanken is het grootste nadeel van waterstofauto’s

Zo is het in de VS dus zo dat tanken ineens het grootste argument tégen de waterstofauto is. En daarom lopen er nu blijkbaar rechtszaken tegen Toyota over de Mirai. Volgens advocaat Jason Ingber maken verkopers bij Toyota-dealers valse beloftes over het gebruikersgemak, waardoor mensen ineens met een auto zitten waar ze weinig aan hebben. Ook zou de actieradius in het echt tegenvallen.

Je zou zeggen dat mensen beter vooronderzoek moeten doen voordat ze een auto kopen, maar blijkbaar zijn er mensen die zich een waterstofauto laten aansmeren, terwijl ze eigenlijk voor iets anders kwamen. Het verhaal van de dealer dat je eenvoudig kunt tanken en tóch zonder uitstoot rijdt, is voor deze mensen overtuigend genoeg gebleken.

Lage inruilprijs
Eigenaren die met hun waterstofauto terug naar de dealer gaan om hem in te ruilen omdat ze teleurgesteld waren, komen erachter dat hun auto nog maar een derde van de aanschafprijs waard is. Het is logisch dat een auto snel afschrijft. Immers, wie wil er nou een auto die nergens volgetankt kan worden? Met het terugtrekken van Shell uit Californië lijkt er ook geen betere toekomst in zicht.

Toyota vertelt InsideEVs dat het educatieve middelen heeft voor dealers om te leren hoe waterstofvoertuigen en infrastructuur werken, maar het klinkt alsof de verkopers zich toch laten verleiden om te gaan voor de commissie. Ingber vertelt dat hij al dertig eigenaren heeft in een rechtszaak en dat er nog twintig potentiële aanklagers zich hebben gemeld.

Hoe gaat het in Nederland?
Hier lijkt het aantal tankstations voor waterstof nog te groeien. Het is zeker niet zo dat je in elk dorp een paar kilo van het spul kunt halen, maar als je je ritten goed plant, zou je in theorie hier best een waterstofauto kunnen bezitten. Maar voor nu is het nog makkelijker om een EV te hebben met een laadpaal op de oprit.
Just lucky
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 16 mei 2024 18:08:

Sjonge jonge wat een drama.
Altijd prijs bij AMG, paar blokjes er in en de koers staat waar je hem hebben wilt....
Lepre Chaun
0
quote:

Just lucky schreef op 16 mei 2024 18:28:

[...]Altijd prijs bij AMG, paar blokjes er in en de koers staat waar je hem hebben wilt....
Hopelijk maar snel een overname zijn We van dit gedoe af .
3.882 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 ... 191 192 193 194 195 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mei 2024 17:35
Koers 20,500
Verschil -0,120 (-0,58%)
Hoog 20,720
Laag 20,300
Volume 163.140
Volume gemiddeld 210.710
Volume gisteren 137.743