Deutsche Bank flink onderuit in New York

Door AFN op 29 september 2016 20:37 | Views: 7.611

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het aandeel Deutsche Bank stond donderdag in New York flink onder druk. Verschillende hedgefondsen die derivatentransacties via het financiële concern afhandelen, hebben naar verluidt hun posities verhuisd en overtollig kasgeld daar weggehaald. Volgens kenners is dat een signaal dat deze fondsen steeds minder vertrouwen krijgen in zakendoen met de bank.

Deutsche Bank heeft meer dan 200 klanten van dit type. Zo'n tien zouden hun blootstelling hebben verminderd, aldus documenten die persbureau Bloomberg heeft ingezien. Een aantal van hen wilde geen commentaar geven. Een woordvoerder van Deutsche Bank benadrukte ervan overtuigd te zijn dat een overgrote meerderheid van de cliënten de ,,stabiele financiële positie'' van de bank begrijpt, evenals het huidige financiële klimaat en het geschil in de Verenigde Staten.

De bank staat al enige tijd flink onder druk wegens zorgen over de kapitaalpositie. De grootste bank van Duitsland, die gezien wordt als een van de belangrijkste banken ter wereld, hangt in de Verenigde Staten een miljardenboete boven het hoofd. Daarnaast lopen ook onderzoeken naar de manipulatie van wisselkoersen en de prijzen van zeldzame metalen door medewerkers.

Speculaties

Daarbij worden speculaties over mogelijke staatssteun aan alle kanten ontkracht. Maar volgens de Duitse krant Die Zeit werkt de Duitse overheid aan een plan om Deutsche Bank te hulp te schieten en eventueel een belang te nemen, mocht dat nodig zijn. Het plan is een van meerdere scenario's waaraan zou worden gewerkt.

De in Frankfurt genoteerde aandelen Deutsche Bank sloten eerder op de dag nog 1 procent hoger. In New York noteerden ze omstreeks 20.30 uur (Nederlandse tijd) 6,7 procent in het rood.

Reacties

10 Posts
Ger 02490
0
En weer zijn het die verdomde witte boorden die de zoveelste boete moeten afwachten. De banken krijgen het steeds moeilijker. Zalm is op tijd weg. Juist!!! Daarom..
De Centenjager
0
Het einde van Europa nadert.. Ik hoop maar dat er niet veel mensen in het OPEC-akkoord sprookje hebben geloofd en long zijn gegaan.

Veel wijsheid aan eenieder toegewenst.

Groet dcj
ischav2
0
De duitse overheid moet inspringen en daar niet te lang mee wachten. DB is immers een systeembank en connected met alle grote banken der aarde. Kaartenhuis dat instort als er niet wordt ingegrepen. Het zal wel dit weekend gebeuren.
De aandeelhouders van DB zijn de klos......
[verwijderd]
0
Sommige analisten zien al een vergelijk met de ondergang van Fortis.
DB kan dus genationaliseerd worden. Merkel zal geen vergoeding aan de aandeelhouders betalen.
DanielEigen
1
De Duitse overheid moet zo snel mogelijk een stevig belang nemen om de rust terug te brengen. Dit gaat anders op zekerheid een sneeuwbal effect worden. Eerst stappen de grote klanten eruit en daarna breekt de paniek uit en ondanks dat ze zullen zeggen dat er niets aan de hand is trekken de kleine spelers masaal hun geld weg. Zo is het ook bij Fortis gegaan.

Via de eigen herstel weg komt de bank hier niet uit met de huidige geruchtenstroom.
FairValue
0
Oorzaak van de kredietcrisis ligt in de VS. DB krijgt een klap door een boete van 14 mld. waardoor er problemen in vertrouwen ontstaan, ook ellende uit de VS, En vervolgens halen die Amerikanen ook nog geld weg, publiceren dit en zakt de koers enkel in de VS met meer dan 6%. Lekker bezig, man man. Volkswagen moest ook al zo diep in de buidel tasten voor de Amerikanen. Moet niet gekker worden. Kan de EU ook even een flinke boete opleggen aan de Amerikaanse autoriteit die de boete aan DB oplegt. Wat kost dit geintje wel niet.
@iPlof
0
VW schandaal en DB crisis zijn toch wel tegenslagen voor onze oosterburen.
De Duitsers hebben mazzel dat de autoverkopen in China, nog zo lekker gaan.
Zou dat keer teruglopen dan stort Duitsland in recessie.
Chiddix
0
quote:

DanielEigen schreef op 29 september 2016 22:47:

De Duitse overheid moet zo snel mogelijk een stevig belang nemen om de rust terug te brengen. Dit gaat anders op zekerheid een sneeuwbal effect worden. Eerst stappen de grote klanten eruit en daarna breekt de paniek uit en ondanks dat ze zullen zeggen dat er niets aan de hand is trekken de kleine spelers masaal hun geld weg. Zo is het ook bij Fortis gegaan.

Via de eigen herstel weg komt de bank hier niet uit met de huidige geruchtenstroom.
Dacht eigenlijk , dat volgens nieuwe EU regels overheden geen banken meer mogen redden. Een grote bank in Italie mocht van Brussel geen steun ontvangen van de Italiaanse overheid. Nu wordt er gesproken over een belang nemen van de Duitse overheid in Deutsche Bank.
objectief
0
Dat belang van de Overheid wordt slechts door de media gesuggereerd ...zegt dus niks.
Er zijn wel andere oplossingen, bijvoorbeeld injectie van andere bank(en).
Dit zijn wel mega beslissingen dus duurt altijd te lang.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.