ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO - 2023

11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
Jackyl
2
quote:

New M by O schreef op 28 juli 2023 21:40:

[...]
De Qataris (heet van de naald)pleiten hierop onschuldig en geloof me ze zijn altijd van hun woord.
Het moet dus vanuit België gebeurt zijn en bij nader onderzoek is het tijdstip 16:22u van cruciaal belang waarop alles begon met 150/220k verhandelde stuks.
Dit is het tijdstip waarop het werk op vrijdag afsluit en er dus in het geniep actie kan ondernomen worden zonder pottenkijkers.
Ook ben ik al zover dat de link moet gezocht worden bij contacten waar abn een overname wou doen maar op het laatste afketste.
Deze overname ging de koers van abn pijn doen en hierop wordt dan zeker ingezet.
De waarheid moet toch bovenkomen wordt vervolgd……
doe je best sherlock ;)))
Mr. Fleming
1
quote:

Jan met de pet schreef op 28 juli 2023 18:43:

Zal vast insiders nieuws zijn mbt overname van de bank. Paar bestuurders die op de hockeyclub hun mond voorbij praten.
Kan maar zo, hoorde dat BNP onlangs weer aan het praten is met ABN..
Kan daarom ook wel een shortsquzee zijn. Vergeet niet dat het shortgilde in negen van de 10 gevallen het dichtst en het snelst bij de informatiebronnen zit..

Er komt mooi nieuws aan.
Lauw
1
Stresstest bevestigt sterke kapitaalpositie ABN AMRO
Persbericht
18:30
28 juli 2023
Hoofdkantoor 840x472
Economie
Delen
De EBA heeft een EU-brede stresstest uitgevoerd die onder het ongunstige scenario resulteert in een daling van onze CET1 kapitaalratio met 4,84% naar 10,33% per ultimo 2025, en een stijging van 0,34% naar 15,51% onder het basisscenario

Banken kunnen niet slagen of zakken voor de stresstest

De toezichthouder gebruikt de resultaten van de stresstest in het komende SREP proces

Vandaag heeft de European Banking Authority (EBA) de uitkomsten gepubliceerd van de EU-brede stresstest 2023 die onder Europese banken is gehouden, waaronder ABN AMRO. Uitgangspunt van de stresstest was een Bazel III CET1 ratio van 15,17% per ultimo 2022. Het resultaat van de stresstest voor ABN AMRO kwam in het basisscenario uit op een CET1 kapitaalratio van 15,51%, en in het ongunstige scenario op een CET1 kapitaalratio van 10,33%, beide per ultimo 2025.

De stresstest is door toezichthouders ontworpen en wordt door hen gebruikt om kapitaaleisen vast te stellen als onderdeel van het komende SREP evaluatieproces. Hiermee kan de toezichthouder een oordeel vormen over het vermogen van de bank om onder stressscenario’s aan de prudentiële eisen te voldoen. Daarnaast helpt dit de toezichthouder bij het bespreken van risicobeperkende maatregelen. De test dient ook om de transparantie van banken onderling te bevorderen. Voor deze stresstest kunnen banken niet slagen of zakken.

Scenario’s en aannames
Het ongunstige scenario waarvan in de stresstest gebruik wordt gemaakt, wordt vastgesteld door de Europese Centrale Bank en de European Systemic Risk Board. Er wordt naar een periode van drie jaar gekeken (2023-2025). Het ongunstige scenario is zeer ernstig, rekening houdend met het zwakkere macro-economische scenario voor Nederland, vooral voor de woningmarkt, met een cumulatieve daling van de huizenprijzen van ca 32% over een periode van 3 jaar.

De stresstest gaat uit van een statische balans, en houdt dus geen rekening met toekomstige besluiten van het management. Het moet daarom niet worden gezien als een prognose van de resultaten van ABN AMRO.

Het basisscenario, dat vooral gevolgen heeft voor de netto rentebaten, resulteerde in een fully-loaded CET1 ratio van 15,51% en een leverage ratio van 5,69%, beide per ultimo 2025. Het ongunstige scenario, dat ook gevolgen heeft voor de kredietvoorzieningen, bedrijfskosten en naar risico gewogen activa, resulteerde in een daling van de CET1 ratio naar 10,33% en een leverage ratio van 4,21%.

Stresstest 2023
De uitkomst van deze stresstest wordt door de toezichthouder meegenomen bij de vaststelling van de SREP-vereisten voor 2024. De bank blijft streven naar sterke kapitaalbuffers, in overeenstemming met haar risicoprofiel, zelfs in stresssituaties.
manuss
0
quote:

Mr. Fleming schreef op 29 juli 2023 00:40:

[...]
Kan maar zo, hoorde dat BNP onlangs weer aan het praten is met ABN..
Kan daarom ook wel een shortsquzee zijn. Vergeet niet dat het shortgilde in negen van de 10 gevallen het dichtst en het snelst bij de informatiebronnen zit..

Er komt mooi nieuws aan.
Ik hou het op een shortsqueeze!! Een overname is slechts een droom van de beleggers.
williewilwel
0
quote:

manuss schreef op 29 juli 2023 09:21:

[...] Ik hou het op een shortsqueeze!! Een overname is slechts een droom van de beleggers.
Overname geloof ik ook niet in,heb toch maar een 8k van mijn dag/weekhandel eruitgegooid op 15,80 nniet slecht met een aankoop van in de 0,30.Maargoed,zag er eerst slecht uit...dat dan weer wel.
manuss
0
quote:

williewilwel schreef op 29 juli 2023 10:14:

[...]

Overname geloof ik ook niet in,heb toch maar een 8k van mijn dag/weekhandel eruitgegooid op 15,80 nniet slecht met een aankoop van in de 0,30.Maargoed,zag er eerst slecht uit...dat dan weer wel.
Dat is goed gedaan. Ik vraag me af wat er komende week gaat gebeuren, want ook dit aandeel is erg volatiel. We zien het wel.......
Lepre Chaun
2
Hoofdeconoom Belfius:

“De ECB zal tot de zomer van 2024 de rente op een hoog niveau houden”

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag de rente met 25 basispunten opgetrokken tot 3,75 procent, het hoogste niveau sinds oktober 2000. De bestuursleden van de monetaire instelling komen in september opnieuw bijeen. “Het is niet uitgesloten dat ze dan de rente opnieuw met 25 basispunten optrekken”, zegt Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius

Een renteverlaging is hoe dan ook nog niet aan de orde. De inflatie ligt met 5,5 procent (in juni) nog altijd boven de doelstelling van de ECB. Die streeft naar een geldontwaarding van 2 procent (op middellange termijn). Daarenboven heeft de centrale bank ongelooflijk veel moeite om de kerninflatie te bedwingen. Die is gestegen van 5,3 procent in mei naar 5,5 procent in juni.
“De ECB heeft donderdag opnieuw benadrukt dat de beslissing genomen zal worden op basis van de beschikbare data”, aldus Goossens.
“Tussen nu en september zal de centrale bank heel wat informatie te verwerken krijgen, waaronder inflatiecijfers.”
“Hoe dan ook verwachten wij dat de centrale bank tot de zomer van 2024 de rente op een hoog niveau zal houden.”
. Er worden ook woonleningen aangevraagd door particulieren, maar binnen die categorie is de grootste daling al achter de rug”, klinkt het.
“Hoe dan ook is de monetaire transmissie aan het gebeuren, maar er is meer nodig.
De reële economie, waar de consumenten deel van uitmaken, is onvoldoende vertraagd.
Dat is nochtans noodzakelijk om de inflatie verder naar beneden te krijgen.
Volgens ons komt die vertraging er wel aan, zonder dat we in een recessie zullen terechtkomen.”
“Hoe dan ook is de monetaire transmissie aan het gebeuren, maar er is meer nodig.
“Het is belangrijk dat de prijzen stoppen met stijgen alvorens de ECB het geweer van schouder kan veranderen”, merkt Goossens op.
williewilwel
0
quote:

New M by O schreef op 26 juli 2023 22:57:

[...]
Bavaria sport 330HT 2x260pk
Op volle speed 160 liter/h
Heeft Bavaria ook roeiboten?
manuss
0
quote:

williewilwel schreef op 29 juli 2023 12:29:

[...]

Heeft Bavaria ook roeiboten?
Nee kano's met buitenboordmotor.
Lepre Chaun
0
Beleggers zeker over hun baan

Het vertrouwen in de baanzekerheid blijft sterk onder de beleggers.
Net als 6, 12 en 18 maanden geleden is meer dan 80% van de beleggers die in loondienst werken ervan overtuigd dat ze hun baan de komende tijd behouden.
Deze overtuiging lijkt zelfs sterker te zijn geworden in vergelijking met een jaar geleden.
Er is een verschuiving opgetreden van ‘zeker’ naar ‘heel zeker’ over het behoud van hun baan.
Dit wijst op een sterk vertrouwen in de stabiliteit van de arbeidsmarkt onder deze groep beleggers.
Gaasp
1
Het vertrouwen van beleggers zonder baan neemt volgens mij ook weer toe. Het vertrouwen dat de beleggingen zo goed gaan dat ze nooit meer voor voor een baas hoeven te gaan werken.
williewilwel
1
quote:

Gaasp schreef op 30 juli 2023 10:20:

Het vertrouwen van beleggers zonder baan neemt volgens mij ook weer toe. Het vertrouwen dat de beleggingen zo goed gaan dat ze nooit meer voor voor een baas hoeven te gaan werken.
Werk al 4jaar niet meer en heb nog 8 jaar te gaan tot pensioen.
Alrob2
1
quote:

williewilwel schreef op 30 juli 2023 11:32:

[...]

Werk al 4jaar niet meer en heb nog 8 jaar te gaan tot pensioen.
Sterkte!
Mr. Fleming
0
Nog even aangaande dit pb: “ ECB zet vergoeding op minimumreserves op 0 procent”

Zoals ik hem begrijp zijn alle banken in de EU verplicht om minimaal 1% van het beheerd vermogen bij de ECB aan te houden. Daar krijgen ze ipv van 3.75% nu 0% over.

Maar de rest van het niet-gealloceerde kapitaal, het leeuwendeel, daar krijgen ze nog wel degelijk de 3.75% over, voor overnight stallen bij de ECB(ING 189 mld, ABN 74 mld...!). Ondanks dat het een streek(je) is van de ECB, zou het dus niet zo veel uit moeten maken..

Iemand hier nog ideeën of aanvullingen over?

Verder denk ik dat de FED in de VS nu klaar is met de rate hikes. En dat de ECB 1 Max 2 renteverhogingen van 0.25% tegenaan gooit en dan is het klaar. Inflatie is tenslotte op zijn retour.
MIDAS
0
quote:

manuss schreef op 29 juli 2023 13:09:

[...] Nee kano's met buitenboordmotor.
De Bavaria is het roeibootje over de andere zwijg ik maar beter.
De 2% netto commissie per verkocht app of villa dat loopt snel binnen en de vraag is nog steeds hoger dan het aanbod dankzij de EU sancties:)
Daarom ik kan best wel tegen een stootje tegenslag met abn shorts het is meer een hobby.
De waarheid van de spike komt maandag al boven en wat voor velen een vraag blijft is hier reeds een weetje.
williewilwel
0
quote:

Alrob2 schreef op 30 juli 2023 11:46:

[...]
Sterkte!
Met een 2 milj aan cash lijkt me dat geen probleem Robbie!
Lepre Chaun
1
Nou ben wel benieuwd naar de overname prijs .
Een 22/23 euro lijkt me wel een redelijk bedrag.
Uiteraard leveren we allemaal iets in ,de StaaT ,Wij als Aandeelhouders ( introduction koers)en de koper die er toch wel een redelijk discount voor krijgt van een 20/25% voor de overname.
Maar goed daar voor neemt die ook over.
MIDAS
0
quote:

williewilwel schreef op 30 juli 2023 16:52:

[...]

Met een 2 milj aan cash lijkt me dat geen probleem Robbie!
Als je het echt wil wel maar het is eerder roeien om er te geraken met dit als cash en reeds de 50jaar leeftijd gepasseerd te zijn.
Als het echt moet kan je altijd terug gaan werken want in Europa mag dit tot 70-75jaar hahaha
Hier in de UAE hebben we het verstand om voor het woord werken Laten te zetten.
MIDAS
5
quote:

Lepre Chaun schreef op 30 juli 2023 17:29:

Nou ben wel benieuwd naar de overname prijs .
Een 22/23 euro lijkt me wel een redelijk bedrag.
Uiteraard leveren we allemaal iets in ,de StaaT ,Wij als Aandeelhouders ( introduction koers)en de koper die er toch wel een redelijk discount voor krijgt van een 20/25% voor de overname.
Maar goed daar voor neemt die ook over.
Lepre je zit er heel dichtbij en ik ben er zeker van dat je meer weet dan je laat uitschijnen.
Je wist het al jaren en congrats voor morgen.
11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:39
Koers 16,230
Verschil +0,190 (+1,18%)
Hoog 16,230
Laag 16,055
Volume 3.713.595
Volume gemiddeld 3.685.872
Volume gisteren 1.933.358