Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.335 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ja dat is waar, in feite is dat eenzelfde verhaal als URW: zwaar ondergewaardeerd, maar wanneer komt dat er een keer uit (if ever).
Ook daar is het een kwestie van "beter verkopen tegen de juiste prijs dan tegen elke prijs".
Echter, NAV is een subjectief iets, zeker in het geval van private equity, dus op een geven moment is het ook de vraag wat er gaat gebeuren met assets die illiquide zijn, in principe in waarde zijn gestegen, maar je kan ze niet zomaar verkopen...

In het ergste geval moet je ze gaan dumpen, om toch maar aan je betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Hopelijk is dat "moeten" nu dus van de baan en resteert er een onzekerheid of, wanneer en hoeveel supplemental dividends er in de toekomst zullen gaan zijn... Ik ben benieuwd (en laat jullie over een jaartje wel weten hoe de vlag erbij hangt).
!@#$!@!
0
Het feit dat die bezittingen geen cash flow genereren terwijl ze vnml in commercieel real estate zitten zou ik toch als een rode vlag zien.
Plus hoe is dit fonds omgegaan met de waarderingen ivm de rente stijgingen??
Die nav kan prima en natte neus zijn, zelfs bij geen haast verkopen. De werkelijke waarde is pas echt te achterhalen bij een verkoop. Of op basis van een cash flow natuurlijk. Maar ja.....
!@#$!@!
0
Zo zit het fonds ook in multi family homes. Nou beweerd deze knakker dat het in die sector bepaald niet goed gaat bv
x.com/AIMhonesty/status/1744819827783...

Zo waarschuwt hij constant ook voor problemen bij ABR
(mochten mensen daar inzitten, zou ik daar wel rekening mee houden)

Nou zal hij niet altijd gelijk hebben. Maar MPW zag hij bv ook aankomen. (en wat andere successen)
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik ben geen fan van short sellers (die man zit achter Zattara R&I). Hun taak is het om aandelen naar beneden te praten. Soms vanwege daadwerkelijke fraude (wirecard), maar soms ook alleen maar om er geld op te verdienen. De gevallen waarbij het lukt kan je successen noemen, maar ik zie het eerder als "als je maar blijft schieten, dan schiet soms ook wel eens raak".

Over twee jaar zie ik wel hoe de vlag erbij hangt bij MPW en HFRO.
!@#$!@!
1
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 10 januari 2024 00:20:

Ik ben geen fan van short sellers (die man zit achter Zattara R&I). Hun taak is het om aandelen naar beneden te praten. Soms vanwege daadwerkelijke fraude (wirecard), maar soms ook alleen maar om er geld op te verdienen. De gevallen waarbij het lukt kan je successen noemen, maar ik zie het eerder als "als je maar blijft schieten, dan schiet soms ook wel eens raak".

Over twee jaar zie ik wel hoe de vlag erbij hangt bij MPW en HFRO.
Of je verdiept je gewoon wat meer erin en denkt er even over na in plaats van in complotten te denken.

Als iemand gelijk heeft om de juiste redenen dan is dat niet wel eens raak schieten. Maar iemand die zijn huiswerk goed heeft gedaan. Zoals hij dat met wirecard en MPW heeft gedaan.

Shorters hebben een belangrijke functie op de beurs en zorgen voor meer efficiëntie. Itt alle malloten op dit platform zorgen ze niet voor lagere koersen van hun geliefde aandeel.
Plus als hij echt invloed zou hebben, dan is dat omdat mensen hem geloven op basis van verdiende geloofwaardigheid.
(Maar de koers van ARB komt niet in beweging ondanks zijn aanvallen. Dus de markt gelooft hem hier kennelijk niet)

Als je dan zo actief belegd zou ik de info van dit soort mensen meenemen in je beslissingen en niet de boekhouding van een fonds op zijn blauwe ogen geloven. Waarom zou je?
Zeker omdat die mensen beter hun huiswerk doen dan die vaak belabberde artikelen op Seeking Alpha.
QueSera
1
Hee jongens, ik was een tijdje niet zo bezig met mijn beleggingen. Maar ik zie dat jullie goed bezig zijn!
Gelukkig Nieuwjaar iedereen.

Ik heb nog een Kassaaaa!

FD vandaag:
10.24 uur | NN Group zegt dividend flink te verhogen
Absolute bedragen over het dividendvoorstel worden nog niet gegeven, maar wel zegt NN dat het dividend over 2023 met 10% of meer zal worden verhoogd (vermitst de aandeelhouders akkoord gaan). Dat betekent een slotdividend van circa €1,95 per aandeel. Op basis van de huidige koers ligt er een dividendrendement van 8% in het verschiet.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
@QueSera: ha welkom terug! Ben blij weer iets van je te lezen! ;-)

@!@#$!@!:
Ik ben geen actieve belegger, juist het tegenovergestelde, en wil me daarom niet de hele tijd druk maken om artikelen van short sellers. Vandaar mijn strategie van buy and hold, waarbij ik in het begin me inlees en een keuze maak, en daarna wel zie wat er mee gaat gebeuren. Dat kan misgaan als ik maar een handjevol aandelen heb, en daarom heb ik er nu ook meer dan 100.

Ik gooi alleen aandelen uit de mix als ik er helemaal geen vertrouwen meer in heb, of als ik er alleen maar negatieve gevoelens bij heb om die in mijn sheet te volgen. Dan heeft het geen zin om ze te laten staan, en gaan ze eruit (met verlies en al, dat maakt me dan niet uit). De rest laat ik staan en zal ik wel zien wat er gaat gebeuren. Op z'n slechtst hebben de shortsellers gelijk en verlies ik alles (schade blijft beperkt, want het beperkte aandeel was toch al verder geslonken). Er is ook de mogelijkheid dat het aandeel er "gewoon" weer bovenop kruipt. Net als URW en GEO. Ik zie wel.

Ieder z'n ding hè... er is niet één weg die naar Rome leidt. Bovendien wil niet iedereen hetzelfde zien in Rome, de één wil zo veel mogelijk foto's van historische bouwwerken kunnen maken, de ander wil shoppen en flaneren op terrasjes etc. De één vindt het leuk om onderweg omweggetjes te maken en hier en daar te stoppen om van het uitzicht te genieten, terwijl de ander juist zo snel en efficiënt mogelijk via snel- en tolwegen wil arriveren. Er is wat mij betreft geen goed of fout, maar is het een geval van wat vind je leuk en wat past bij je situatie.

Sommigen vinden het leuk (en hebben de tijd) om dagelijks artikelen van shortsellers te volgen en daar actief op te handelen. Dat is helemaal prima. Het past alleen niet bij mij (vanwege geen tijd en/of geen interesse)...
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Aanvullend:
Dat neemt overigens niet weg dat ik het wel degelijk waardeer als stamkroeggasten in dit draadje die shortseller artikelen wél actief lezen, en mij vervolgens willen waarschuwen voor mogelijke gevaren op de weg die ik misschien niet zie! ;-)
!@#$!@!
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 10 januari 2024 10:56:

Er is wat mij betreft geen goed of fout, maar is het een geval van wat vind je leuk en wat past bij je situatie.
Ik hou niet van deze uitspraak. Immers je hebt een doel. Je belegt en hebt daarin een doel. (persoonlijk)
Maar zo gauw je dat doel hebt geformuleerd creëer je goed en fout.
Logica, wiskunde, risico, rendement etc dicteert dat er goede en slechte beslissingen zijn.

In mijn observatie wordt deze uitspraak misbruikt door mensen om niet hun gezonde verstand en logica te gebruiken, om niet de tijd en energie erin te steken die nodig is om hun persoonlijke doel te behalen.
(maw liegen tegen zichzelf)

Een excuus om binnen de comfortzone van hun gevoelens/emoties te blijven. -> welke zelfsaboterend zijn.

Uiteraard ken ik je niet en dus weet ik niet of dit (of hoeveel ervan) op jou van toepassing is.
Vast niet, maar moest dit even kwijt ;-)
!@#$!@!
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 10 januari 2024 11:19:

Aanvullend:
Dat neemt overigens niet weg dat ik het wel degelijk waardeer als stamkroeggasten in dit draadje die shortseller artikelen wél actief lezen, en mij vervolgens willen waarschuwen voor mogelijke gevaren op de weg die ik misschien niet zie! ;-)
Dan zijn we het gewoon eens :-)
Ik kom hier ook voor jullie informatie en ideeën die ik kan gebruiken. Plus waarschuwingen uiteraard.
(zoals voor WH bv toen ik begon met beleggen in REITS)
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Er is weer (slecht) nieuws te melden over de VRH:
Waarschijnlijk weten degenen die op 1 januari 2023 (dus vorig jaar) mede vanwege de lagere VRH op "cash" een groot deel van hun vermogen als cash-/bank-/spaartegoed hadden gezet dit al, maar het veronderstelde rendement op "cash" (zo kort ik het maar even af) over 2023 wordt verhoogd. In de voorlopige aanslag over 2023 was dit nog 0.36%, maar in de definitieve aanslag wordt dit verhoogd naar 0.92%. De heffing over "cash" wordt hiermee zomaar ruim 2.5 keer zo hoog. Degenen die een voorlopige aanslag hadden ingevuld zullen dus in april bij moeten gaan betalen.

Wijsneuzen zullen dan gaan zeggen "ja, maar de rente is toch ook gestegen?". Ik kan alweer nieuwe rechtszaken voorspellen van mensen die dit voor de rechter gaan aanvechten omdat ze helemaal geen rente hebben ontvangen op cash etc.

Dit is dus de ellende als zogenaamd o.b.v. "werkelijk rendement" wordt belast: dat mondt uit in geklungel met voorlopige fictieve rendementen en definitieve fictieve rendementen, die soms een langjarig gemiddelde zijn, dan weer een eenjarig gemiddelde, alleen omhoog maar niet omlaag aanpassen etc. etc. Het zal weer rechtszaken opleveren, het systeem zal daarna weer complexer worden, met allerlei "tax-driven" constructies (wat zijn liquide assets, welke zijn illiquide, wat moet direct worden geheven, wat uitgesteld, hoeveel jaar mag je verrekenen etc. etc.)... Wat een ellende gaat dit opleveren.

Overheid/politici neem je verlies, en ga terug naar het oude systeem waarin je in feite gewoon een vast percentage op het vermogen belast ongeacht wat je ermee wil doen. Simpel, transparant en voorspelbaar en het zal een hoop geld en rechtszaken schelen.

Maar ja... zo lang RupsjeNooitGenoeg blijft rondkruipen, zal dit een wensdroom blijven.

Edit: ik heb gisteren overigens mijn/onze voorlopige aanslag voor 2024 ingevuld en we zullen zo'n 50% meer moeten gaan afdragen. En dat komt echt niet doordat ons vermogen met 50% is gestegen. Op zich kan ik ermee leven (al moet ik mijn vrouw gaan uitleggen dat het niet de oplossing is om maar te stoppen met beleggen of om alles zo snel mogelijk op te maken/te schenken aan de kinderen), maar het moet ook wel een keertje ophouden. Of op z'n minst mogen degenen die dit verzinnen en er gretig gebruik van maken, zich wel wat dankbaarder tonen... (i.p.v. maar door blijven snateren dat de "rijke stinkerds" hoger moeten worden belast).
midjj
0
Deze had ik ook al in een ander draadje gepost, maar wel belangrijk om te weten:

Ergens op een avondje afgelopen Oktober werd even de VRH van 32% naar 36% verhoogd. Een dikke 11%.
Nagenoeg geen media ruchtbaarheid aan gegeven toentertijd en pas nu het kwaad is geschied worden her en der mensen wakker.
Bij deze nog naam en toenaam van de partijen voor en tegen:

www.tweedekamer.nl/kamerstukken/amend...

Aan een ieder om daar al dan niet bij de volgende verkiezingen rekening mee te houden.
Voor mijzelf geldt: Geen stem links van het midden.
Ook de PVV stemde overigens voor de verhoging van de VRH, net zoals alle linkse partijen. VVD stemde tegen, samen met BBB, NSC, SGP, Ja21, Lijst Haga. Er zijn 2 miljoen belasting betalers vwb VRH. Het is volgens zeggen de meest gehate belasting in Nederland. Hier ligt een enorm kiespotentieel. Geen politieke partij is daar nog ingesprongen. Tot die tijd mogen we nog vele verhogingen tegemoet gaan zien. Gewoon, elke keer een simpel stemminkje in de Tweede Kamer op een vergeten avondje en voila, geregeld. De ex-VVD-ers die nu PVV hebben gestemd zullen zich nu achter de oren krabben...
marique
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 11 januari 2024 13:28:

(...)
Overheid/politici neem je verlies, en ga terug naar het oude systeem waarin je in feite gewoon een vast percentage op het vermogen belast ongeacht wat je ermee wil doen. Simpel, transparant en voorspelbaar en het zal een hoop geld en rechtszaken schelen.
(...)

... een vast percentage ...

Ook mijn voorkeur, maar helaas. Daarover liepen diverse rechtszaken die door de overheid zijn verloren.
Vandaar het huidige gestuntel in afwachting op een nieuwe aanpak.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
@midjj: ik heb het in dit draadje er ook wel eens over gehad (het is mijn favoriete onderwerp om tegen aan te schoppen).
(Je link werkt overigens niet: het is afgebroken. Dat krijg je als je tekst kopieert uit een draadje, om dat te voorkomen, moet je de originele link openen en die weer kopiëren).

Het is overigens echt ongelooflijk hoe dit zomaar kan worden gedaan. Het zou met 1% per jaar stijgen van 30% in 2021, 31% in 2022, 32% in 2023 naar 33% in 2024 en 34% in 2025 (waarna het zou stoppen). Dat was al geen prettig nieuws. Maar nu wordt dus in één klap het tarief verhoogd naar 36%. Dat is t.o.v. 2021 dus alleen al een verhoging van 20% van het tarief. Gecombineerd met de verhoging van 50% van het veronderstelde rendement van 4% naar ca 6% is dit dus een stijging van ruim 80% in 3 jaar tijd (belasting stijgt daarmee van 1.2% naar ca 2.2% van het belegd vermogen).

Ik heb mede hierdoor gestemd op de partij die hiertegen was (en ik vond het bovendien leuk om tegen luitjes die voorheen roeptoeterden dat je op vrouwen moest stemmen, het liefst van allochtone afkomst (anders was je sexist, racist of iets anders dat eindigt op -ist), te kunnen zeggen: dat heb ik gedaan, wat heb jij gestemd?). Tot mijn grote teleurstelling heeft die partij vervolgens geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om snel een sterk kabinet te vormen waarin zij ervoor zorgen dat dit soort zaken verstandig worden geregeld. Dus tsja... ik zal wel zien in hoeverre ze daadwerkelijk de partij zijn voor hardwerkende mensen die proberen een pensioenpotje te vormen om in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien, en om minder afhankelijk te zijn van de overheid. Of dat ze uit electorale overwegingen liever aan de kant willen blijven en willen aantonen dat zonder hen het nieuwe kabinet er een potje van zal maken.

@marique: tsja... ik heb de indruk dat die rechtszaken werden verloren op het punt van het veronderstelde rendement. De zeurpieten die daarop gingen procederen keken niet verder dan hun neus lang was, en mede daardoor hebben we nu te maken met alle ellende. Wat zou er gebeuren als de hele heffing gewoon werd omgedoopt tot een vermogensheffing? Dan krijg je een andere discussie voor de rechtszaal...

Alleen is het politiek niet zo fijn om te zeggen dat je stukjes opeet van wat iemand zelf heeft verdiend en waar al belasting over is afgeroomd. Liever wil men zich verschuilen achter "inkomsten uit rendementen", want dat klinkt vooral in leuke beursjaren zo lekker. Dat zal echter rampen opleveren (voor de schatkist) als er een periode als 1990-2010 op de beurs in Japan aan gaat komen...
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Gelukkig vallen er in het nieuwe jaar ook weer Kassaaaa!!!-momentjes te melden (anders wordt dit zo'n zuur draadje met alleen maar !!assAK momenten en deprimerende berichten over de almaar doorstijgende VRH).

Mid-America Apartment Communities (NYSE:MAA):
MAA verhoogt het dividend met +5% van $1.4/k tot $1.47/k. Op de huidige koers van $132.90 houdt dit een FW bruto dividend% in van 4.4%. Voor dit fonds is dat eerlijk gezegd relatief hoog, want de koers is sinds het hoogtepunt begin 2022 gedaald van ca $230 tot ca $133 nu. terwijl het dividend in de tussentijd gestegen is van $1.0875/k tot dus nu $1.47/k. De dividendyield is dus van ca 1.9% begin 2022 meer dan verdubbeld tot ca 4.4% nu. Een deel komt door de stijging van het dividend zelf, maar de rest komt dus van het dalen van de koers. Nu is de koers alweer gestegen sinds het dieptepunt eind oktober van ca $117, maar ik heb het idee dat de huidige koers van ca $133 nog steeds een redelijk koopje is. Ik zal daarom een klein plukje uitbreiden (vanwege de hoge koers per keer niet meer dan 10 stuks) en misschien een put optie schrijven (maar het is jammer dat er een nogal grote spread is tussen bied en laat).
Zie: seekingalpha.com/pr/19565757-maa-anno...

Eurocommercial Properties (AMS:ECMPA):
ECM stelt niet teleur en verhoogt het interim dividend van $0.60 (vorig jaar januari over 2022) tot $0.64 nu (over 2023). Het is wel nog even afwachten wat het slotdividend over 2023 in juli wordt. Vorig jaar was dat €1.00, waarmee het totale dividend over FY 2022 €1.60 bedroeg. Dus het is nog een beetje afwachten wat het nieuwe FW dividend% wordt. Stel dat het slotdividend tussen de €1.01 en €1.06 ligt, dan zou het totale dividend over FY 2023 tussen €1.65 en €1.70 liggen (stijging van tussen de 3% en 6% en op de huidige koers van ca €22.20 een nette dividendyield van ca 7.5%.
Zie: www.dividendinfo.nl/eurocommercial
QueSera
1
Tsja. De VRH haalt iedereen het bloed onder de nagels vandaan. Ik ga dus nog maar even door met met drie keer diep inademen en verder kop in het zand neigingen.
Verder heb ik - net als de vrouw van AVM - de conclusie getrokken dat ik ook wel eens wat geld moet opmaken…..Maar ja de voors en tegens daarvan hebben we ook al hier uitgebreid besproken. En opmaken voor het opmaken is ook geen optie. Eigenlijk zou je je door de belastingen niet zo moeten laten beïnvloeden. Je eigen keuzes en behoeften zouden leidend moeten zijn en niet het fiscale regime.
!@#$!@!
0
Ik geef gewoon aan goede doelen elke maand. Ik verwacht dat dat het meeste teniet zal doen via de aftrekbaarheid.
Tradingmate
0
quote:

!@#$!@! schreef op 12 januari 2024 12:35:

Ik geef gewoon aan goede doelen elke maand. Ik verwacht dat dat het meeste teniet zal doen via de aftrekbaarheid.
Wat zeg je nou eigenlijk???
Tradingmate
0
Even over de VRH.

Ik zie dat mensen zich druk maken over een stijging over spaargeld van 0,36% naar 0,92%.

Stel je hebt een miljoen.
0,36%=3600 -> x36% = €1.296
0,92%=9200 -> x36% = €3.312
Bij 1% rente op je spaargeld heb je €10.000.

Dus, je hebt of ca. €8.700 netto, of je hebt ca. €6.700

Sorry hoor, maar het verschil is niet noemenswaardig. Als je je hier druk om maakt dan zou ik zeggen, ga dan wat verstandiger om met je geld (beleg het).

Waar ik me meer druk om maak is de manier waarop belegd vermogen belast wordt.

Ik vind het onredelijk dat je meer belasting moet betalen als je meer risico neemt om een hoger rendement te halen. Iemand die zijn miljoen op een spaarrekening zet betaald minder dan iemand die zijn geld investeert in zeg Ahold. Waarom is dat?? Ik begrijp het niet. Het is toch het zelfde geld.
De overheid gaat je toch ook niet anders belasten als je dom werk doet of als je intelligent werk doet. Al het werk wordt op de zelfde manier belast.

Ik ben ook tegen belasten tegen werkelijke rendementen. iemand die slim is en de juiste aandelen heeft gekozen wordt gestraft door de belastingdienst. Iemand die een waardeloze belegger is wordt ondersteund door de staat. Dat is toch bizar!
Joost_K
0
quote:

midjj schreef op 11 januari 2024 14:11:

Er zijn 2 miljoen belasting betalers vwb VRH. Het is volgens zeggen de meest gehate belasting in Nederland. Hier ligt een enorm kiespotentieel.
Er zijn nog steeds meer dan 7 miljoen mensen die inkomstenbelasting betalen. En iedereen betaalt BTW. Ik denk dat dat toch wel de meest gehate belastingen in NL zijn.

Hoewel er echt wel een stukje electoraat is wat je kunt aanspreken m.b.t. de VRH verwacht ik niet dat dit juist de grote groep tegenstemmers is die nogal beweeglijk is met de stemkeuze in de laatste verkiezingsronden.

Als je wilt winnen moet je nu vooral de protest- en nee-stemmers meekrijgen. Bepaalde groepen voelen de inflatie en dan is juist de 'rijke elite' een makkelijk doel. Daarbij zit bij een gemiddelde Nederlander een groot deel van het vermogen in het eigen huis en de pensioenopbouw. Dus die wordt niet zo hard geraakt door de VRH. Het is eigenlijk best slim gespeeld.
6.335 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 77,660
Verschil +0,820 (+1,07%)
Hoog 78,580
Laag 77,220
Volume 387.821
Volume gemiddeld 378.069
Volume gisteren 450.647