ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.550 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
voda
0
ING's NN biedt interessant dividendscenario na beursgang

AMSTERDAM (Dow Jones)--NN Group, de verzekeringspoot van ING (ING) dat een beursgang tegemoet gaat, kan volgens UBS een interessant dividendscenario met zich mee brengen, gezien het potentieel rendement van 5% tot 6%. Dit in aansluiting op het donderdag bekendgemaakte dividendbeleid voor NN, waarbij in de tweede helft van het jaar EUR175 miljoen wordt uitgekeerd en gemikt wordt op een pay-out ratio van 40% tot 50% vanaf 2015. De winstgevendheid wordt verbeterd via kostenbesparingen. Dat impliceert een toename van het operationeel resultaat van 5% tot 7% voor de middellange termijn. Een deel van de opbrengst van de beursgang kan ING aanwenden voor de vermindering van de staatssteun die het bedrijf indertijd ontving. UBS hanteert een buy-advies met een koersdoel van EUR12,40. Het aandeel ING noteert vrijdag rond 10.55 uur 0,4% hoger op EUR10,71 bij een AEX die 0,2% oploopt. (MVT)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Verlies NN dreigt in woekerpoliszaak Europees Hof - media

AMSTERDAM (Dow Jones)--Verzekeraars hadden kopers van beleggingsverzekeringen op basis van de Europese Verzekeringsrichtlijn van 1992 volledig inzicht moeten geven in de kosten, adviseert de advocaat-generaal van het Europese Hof in een zaak van een particuliere polishouder tegen ING-onderdeel Nationale-Nederlanden. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD) donderdag.

De vergaande uitspraak kan leiden tot nieuwe miljardenclaims tegen Nederlandse verzekeraars, stelt de krant. De sector heeft al EUR2,5 miljard uitgetrokken voor de reparatie van woekerpolissen, maar in nieuwe rechtszaken wordt om meer gevraagd.

Een vonnis van het Europees Hof laat nog maanden op zich wachten, maar de conclusie van de advocaat-generaal wordt in 80% van de gevallen overgenomen, schrijft het FD.

Geschilleninstituut Kifid oordeelde eerder al dat NN inzage had moeten geven in diverse kosten, waaronder de zogeheten eerste kosten.

ING-onderdeel NN Group, waar Nationale-Nederlanden deel van uitmaakt, kan geen slecht nieuws over woekerpolissen gebruiken, omdat het bedrijf zeer binnenkort naar de beurs wil gaan.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


voda
0
Woekerpolissen staan fusies verzekeraars in de weg - DNB

AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederlandse levensverzekeraars moeten alles doen om kwetsbare klanten te activeren en de risico's van zogeheten woekerpolisclaims te verminderen, zodat consolidatie in de sector door grote fusies en overnames mogelijk wordt. Die oproep doet De Nederlandsche Bank (DNB) in zijn donderdag gepubliceerde visie op het toezicht voor de komende vier jaar.

De oproep kan worden geplaatst tegen de achtergrond van overheidsplannen om de genationaliseerde sectorgenoten ASR en Reaal te privatiseren en mogelijk te laten fuseren. Het claimrisico speelt ook een rol bij de aanstaande beursgang van ING-divisie (INGA.AE) NN Groep, inclusief de Nederlandse levensverzekeringstak.

De omzet van levensverzekeraars staat onder druk omdat de verkoop van individuele levensverzekeringen waarschijnlijk structureel is afgenomen, stelt DNB in de visie. Door de hoge kosten voor personeel en ICT-systemen is dit een directe bedreiging voor de winstgevendheid van de sector.

ICT-kosten substantieel verlagen blijkt lastig, stelt de toezichthouder, al kan het overdragen van oude portefeuilles aan gespecialiseerde run-off-partijen de kosten helpen drukken.

Schaalvergroting door consolidatie is echter ook een belangrijk alternatief. Dat grote fusies en overnames zijn echter vooralsnog uitgebleven, komt volgens DNB mede door de onzekerheid over mogelijke toekomstige claims in verband met in het verleden verkochte beleggingsverzekeringen.

DNB stelt verder dat het verdienmodel van verzekeraars meer gericht zijn op de belangen van de klant, met transparantere producten, en minder afhankelijk van fiscale regelgeving, om het vertrouwen van klanten te herwinnen. Het gebrek aan vertrouwen noemt de toezichthouder als eerste directe bedreiging voor de houdbaarheid van de sector.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


voda
0
Om je nog sneller van je geld "af te helpen".

ING biedt sprinters aan op NL20

AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Bank is begonnen met het aanbieden van sprinters op de NL20 index van beursplatform The Order Machine.

De sprinters zullen vanaf 16 juni verhandelbaar worden.

De NL20 werd begin juni door TOM gelanceerd en is een nieuwe total return index, die de werkelijke prestatie van de 20 grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland weerspiegelt.

De aandeelhouders van TOM zijn BinckBank (BINCK.AE), Optiver, ABN Amro, IMC en Nasdaq OMX.

- Door Levien de Feijter, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


voda
0
ING kondigt indicatieve IPO-prijsrange voor NN groep van tussen EUR18,50 en EUR22 p.a. aan
ING biedt 70 miljoen bestaande aandelen NN groep aan bij beursgang
ING verwacht dat aandelen per 2 juli verhandeld worden aan Euronext Amsterdam
ING: gebaseerd op indicatieve IPO-prijsrange verwachten we tussen EUR1,3 en EUR1,5 mrd op te halen
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

voda
0
ING kondigt indicatieve IPO-prijsrange NN Groep aan

AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep nv (INGA.AE) kondigt maandag nabeurs een indicatieve IPO-prijsbandbreedte voor verzekeringsdochter NN groep aan van tussen de EUR18,50 en EUR22 per aandeel.

Bij de beursgang biedt ING 70 miljoen bestaande aandelen NN groep aan. Gebaseerd op de indicatieve IPO-prijsrange verwacht ING tussen de EUR1,3 miljard en EUR1,5 miljard op te halen.

ING bestuursvoorzitter Ralph Hamers meldt in het persbericht; "Het aankondigen van de prijsrange is een nieuwe belangrijke stap in het beursgang proces van NN Group, aangezien dit het startsein geeft voor de periode waarin het management van NN Groep de potentiele beleggers zal ontmoeten en de strategie, klant propositie en investment case van NN groep zal overbrengen".

Op 5 juni kondigde de bank aan de beursgang van het verzekeringsbedrijf voort te zetten. De financiele instelling verwacht dat de aandelen per 2 juli verhandeld worden aan Euronext Amsterdam onder de naam NN Group.

Maandag sloot het aandeel ING 1,3% lager op EUR10,41.

Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


pielsje
0
voda
0
ING brengt voor 2 juli 26% NN Group naar de beurs en boekt daarbij EUR3,2 miljard af op eigen kapitaalpositie
ING wil EUR1,3-1,5 mrd ophalen met 26% aandelen NN Group, waardering dus
ING; twee analisten voorzagen waardering NN Group op EUR7-8 mrd
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

CORRECT: ING wil EUR1,3-1,5 mrd ophalen met 20% aandelen NN Group, waardering dus EUR6,5-7,7 mrd


tmaster
0
quote:

pielsje schreef op 16 juni 2014 19:23:

Weet iemand hoeveel aandelen N.N. de huidige ING aandeelhouders krijgen?
Dat vraag ik me dus ook af.. Er gaat een deel van de waarde uit het ING aandeel dus lijkt me dat je daar aandelen voor terug krijgt. Maar hoe die splitsing zal zijn!?
boldie
0
quote:

Juka schreef op 16 juni 2014 20:32:

Wat gaat dit bericht morgen voor de koers ING betekenen?
denk ver dow ; (
voda
0
Beursgang NN kost ING kapitalen - update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'ING kondigt indicatieve dialoog IPO-prijsraming aan' om extra informatie toe te voegen.)

Door Archie van Riemsdijk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep (INGA.AE) moet miljarden afwaarderen op de boekwaarde van zijn dochterbedrijf NN Group, nu dat begin juli een beursnotering krijgt. Dat maakt de financiele groep maandag bekend, samen met de details over de aanstaande beursgang.

De miljardenafboeking treft wel de kapitaalpositie van ING Groep maar heeft geen gevolgen voor de winst van de groep. Ook de kapitaalbuffers van de onderdelen ING Bank en NN Group zullen er niet door worden geraakt.

ING Groep wil EUR1,30 miljard tot EUR1,54 miljard ophalen met 70 miljoen aandelen, of 20% van het aandelenkapitaal, maakte het concern maandag bekend.

Daarmee waardeert ING Groep zijn dochter op EUR6,5 miljard tot EUR7,7 miljard. Dat is licht lager dan de EUR8 miljard die twee analisten enkele weken geleden voorzagen. Het bedrag komt goed overeen met een eerder door analisten geschatte waarde van EUR6-8 miljard.

ING boekt op 20% van het kapitaal EUR1,8 miljard af. Daaruit volgt dat NN Group EUR9 miljard duurder in de boeken staat dan de geschatte marktwaarde. ING vermemeldde onlangs inderdaad een boekwaarde van EUR16 miljard van NN Group.

Van die enorme overwaardering wordt bij de beursgang ongeveer een derde, of EUR3,2 miljard, afgeboekt. Behalve bij de eigen aandelen gaat het daarbij om een afwaardering van EUR600 miljoen op obligaties die bij Aziatische beleggers zijn geplaatst en die worden geconverteerd bij de beursgang. Tenslotte neemt ING een voorziening van EUR800 miljoen op obligaties die later worden geconverteerd ten behoeve van dezelfde beleggers.

De grote afboekingen roepen de vraag op: kan ING zo veel miljarden eigen vermogen eigenlijk wel missen? Het bedrijf heeft er immers jaren over gedaan om een vergelijkbaar bedrag aan staatssteun af te betalen.

Ja, zegt woordvoerder Raymond Vermeulen van ING tegen Dow Jones. Hij laat zien dat ING Groep EUR45 miljard eigen vermogen in kas heeft, terwijl de hoofdactiviteit, de bank, op niet meer dan EUR32 miljard is gewaardeerd. De overige EUR13 miljard zijn dus beschikbaar om boekverliezen op de verzekeraar op te vangen, zegt Vermeulen.

De beursgang kost ING dus kapitalen omdat de veel te hoge boekwaarde van de verzekeringsdochter niet strookt met de realiteit. Aan de andere kant speelt ING met deze transactie zo veel ruimte vrij, dat we ons kunnen afvragen over er niet ook nog wat contanten zullen overschieten voor de aandeelhouders.

Teruggeven aan aandeelhouders van overtollige cash past wel in de plannen van NN Group, stelde bestuursvoorzitter Lard Friese van NN Group onlangs tijdens zijn presentatie voor journalisten. ING Groep-woordvoerder Raymond Vermeulen wilde niets zeggen over de besteding van eventuele overtollige miljarden. "Dat is nog niet bekend."

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


tmaster
0
ING geeft gewoon ruimte voor koersstijgingen voor het aandeel NN.
Kans is groot dat het aandeel gewoon aantrekkelijk gewaardeerd is.
voda
0
ING: pijnlijke sanering van kansarme winkels noodzakelijk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Een overmaat aan winkels in Nederland maakt een pijnlijke sanering van kansarme winkelgebieden noodzakelijk, stellen economen van ING dinsdag in een rapport.

Volgens de ING-economen moeten gemeentes en provincies kansrijke en kansarme winkelgebieden identificeren en hun beleid daarop afstemmen. "De urgentie is hoog en vraagt om maatregelen met een dwingend karakter", aldus het rapport.

Terwijl huishoudens voor de crisis van 2008 juist te veel consumeerden (en daarvoor fiscaal werden beloond), spenderen ze nu veel minder, om hun schulden af te bouwen en vanwege het minder sterke economische klimaat. De ING-onderzoekers verwachten geen "aanhoudend sterke groei" van de consumentenbestedingen in de komende jaren.

Terwijl het gemiddelde vermogen daalde, kwam steeds meer in handen van de rijken: de 10% meest vermogende huishoudens bezaten in 2008 iets minder dan 57% van het totale vermogen van particuliere huishoudens. In 2012 was dat ruim 61%.

De teruggekeerde Nederlandse zuinigheid veroorzaakt een leegstandprobleem: van de Nederlandse winkelpanden stond vorig jaar 6,9% leeg. Vooral in kleine kernen aan de randen van Nederland (zoals in Groningen, Overijssel, Zeeland en Limburg) is de leegstand relatief hoog. Relatief veel overcapaciteit is er in branches die veel vierkante meters nodig hebben, zoals meubelboulevards, tuincentra en doe-het-zelf-zaken, stellen de ING-economen. Ook mode- en foodwinkels hebben soms een probleem.

Het meest kansrijk zijn volgens ING functionele winkelcentra rond een supermarkt. Ook winkels met veel passanten, zoals op treinstations, hebben goede perspectieven.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


voda
0
Stap ING is belangrijker dan prijs NN - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--ING (INGA.AE) waardeert zijn dochter NN Group op EUR7,1 miljard, stellen UBS-analisten, die afgaan op het midden van de maandag afgegeven prijsbandbreedte. Dat is 13% lager dan hun fundamentele waardering voor het verzekeringsconcern. Als ook de rest van de NN-aandelen tegen die koers verkocht wordt, raakt dit het koersdoel voor ING van EUR12,40 met 2% neerwaarts. UBS rekent echter op een veel grotere koersstijging voor ING, nu de financiele groep de stap heeft zet naar de laatste grote desinvestering als onderdeel van zijn reorganisatie. De achtergestelde obligaties die in aanloop naar de IPO aan Aziatische beleggers werden verkocht, zal ING voor een deel bij de beursgang en de rest voor eind 2015 converteren in aandelen NN. In plaats van een tweede gang naar de beurs acht UBS de meest waarschijnlijke optie dat ING de overblijvende NN-aandelen cadeau zal doen aan de huidige aandeelhouders van ING Groep in een zogenaamde 'spin off'. UBS heeft een buy-advies. Het aandeel ING noteert dinsdag rond 09.40 uur 1,1% hoger op EUR10,54. De AEX stijgt 0,5%. (AVR)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


5.550 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 13 mei 2024 17:37
Koers 16,174
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 16,246
Laag 16,020
Volume 11.802.368
Volume gemiddeld 10.550.621
Volume gisteren 11.802.368