Ease2pay « Terug naar discussie overzicht

Docdata, what's in the price

2 Posts
[verwijderd]
0
Naar aanleiding van de aansprekende cijfers van Docdata heb ik een waarderingsmodel op mijn site geplaatst:

www.equitycatwalk.com

groeten
Peter
pardon
0
internetdienstverlener Docdata. Ondanks een sterke teruggang wist de Waalwijkse internetdienstverlener in 2008 toch een omzet- en winststijging te realiseren. Dat lijkt ook mediatycoon John de Mol niet te zijn ontgaan.

Een opvallende nieuwe commissaris aan boord bij Docdata. Het is Aat Schouwenaar die de groeiambities van het internetbedrijf moet helpen verwezenlijken, een man met ondernemende vrienden.
Schouwenaar is bevriend met John de Mol; waar De Mol is, is Schouwenaar. Daarom gaf zijn benoeming meteen voer tot speculeren tijdens de jaarlijkse vergadering met aandeelhouders.

Schouwenaar is momenteel president-commissaris van televisieproductiemaatschappij Talpa, eigendom van De Mol. En Talpa wordt gefinancierd door De Mol's investeringsvehikel Cyrte. En laat Cyrte nou onlangs internetwinkel bol.com overgenomen, een van de grootste klanten van Docdata.

President-commissaris Koos de Vreeze ontkende tegenover beleggers met klem dat Schouwenaar en de raad van commissarissen ermee bekend waren dat deze transactie zou plaatsvinden. Toch zou de internetdivisie van Docdata een prooi kunnen zijn voor Cyrte die daarmee alle facetten van het webwinkelen in eigen beheer kan afwikkelen.

Twee losse divisies
De internetdivisie (e-solutions) is een van de twee volledig los van elkaar opererende onderdelen van Docdata. Deze divisie is een onder meer een belangrijke speler in de bouw van transactiegerichte websites. De klantenkring bestaat uit druk bezochte webwinkels als bol.com, de Bijenkorf en Vroom en Dreesman.

De andere tak binnen Docdata is technologiebedrijf IAI dat zich bezig houdt met de bouw van machines waarmee onder andere paspoorten kunnen worden beveiligd en zonnecellen kunnen worden bewerkt.
Ondanks de crisis boekte deze activiteiten in 2008 samen 8,5 procent meer nettowinst dan een jaar eerder (3,7 miljoen euro) bij een omzet van 78,6 miljoen euro (+ twaalf procent).

Ook Docdata
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 jun 2024 13:53
Koers 0,540
Verschil -0,004 (-0,74%)
Hoog 0,544
Laag 0,502
Volume 16.024
Volume gemiddeld 13.192
Volume gisteren 4.413