Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Aanzienlijk welvaartsverlies door euro'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 5 maart 2012 17:51
    De wens van de "elite" is simpel: iedereen slaaf.
    Stel dat dat waar is, hoe bereik je dat ?
    1: alle vaste lasten verhogen.
    2: vrijheid beperken ==> reizen duurder maken energie + energiebelasting invoeren en bij voorkeur uit naam van het milieu verhogen. Altijd iets vinden om meer te belasten.
    3: regeringen gigantische investeringen laten doen, zoals CO2 de grond in pompen en zonnepanelen in de Sahara, een noodfonds bij het IMF en veel, heel veel ambtenaren die van alles en nog wat berekenen en adviesgroepen laten aanstellen, want het is toch zo moeilijk allemaal. Een Crisis, een financiele crisis, is uiteraard bijzonder welkom. Kosten maken, moe worden, heel erg moe worden en vooral overal democratie brengen zonder sterke personen. Overal je puppets plaatsen. De media in je macht krijgen is ook bijzonder handig.
    3: De regeringen en de mensen ervan overtuigen dat de factor arbeid het sluitstuk is van alle begrotingen op deze planeet. Niet de olie of de belasting daarop, nee, de factor arbeid. Die moet bevroren worden. Dan gaan zowel mama als papa werken om toch het hoofd boven water te houden en worden de kinderen opgevoed door de Staat.
    En die Staat staat in de schuld bij de bankiers, dus die Staat doet wat de bankiers adviseren. In ieder geval besparen op loonkosten. Dat bovenal. En dat lukt als je verschillende landen 1 munt laat invoeren, voor allemaal gelijk. Gelijk voor die landen die gewend zijn keer op keer te devalueren tegenover andere landen, in dit geval de zuidelijke landen die gewend waren te devalueren tegenover de noordelijke landen. Uiteraad gaat dit dan samen met een pracht van een nieuw ambtenarenapparaat. Bij zowel de regeringen zelf, alswel bij het overkoepelende orgaan. Het spelletje wordt pas echt interessant als je ook die straks kan overtuigen dat daar de lonen gehalveerd moeten worden.
    En zo zijn er wel meer zaken te verzinnen hoe je de boel kan aansturen zodat iedereen straks slaaf is. Als U het al niet bent.
  2. [verwijderd] 5 maart 2012 19:16
    wat dacht je van al die pensioenen van ons zg. vertelde waarde door die knoeiers op het binnenhof en in brussel, er is zeker 25% verdampt!!!!!!!!!!!
    ze maken slaven van ons en dat is vrijheid, die zg. vrijheid die ons vertelt wordt is geweldieg onzin , we worden geknot door een stel prutsers in brussel en omgeving.
  3. [verwijderd] 5 maart 2012 20:07
    Onderzoekstechnisch volstrekt niet in de haak. Het zoveelste staaltje aanrommelen van de PVV, en nu maken ze ook nog een halfbakken onderzoeksbureau uit de UK, dat zelf eurosceptisch is, medeplichtig... Wie zegt ons dat de hogere groei in Zweden en Zwitserland niet is veroorzaakt door andere factoren? Zoals de zeer lucratieve bankensector van de Alpenboertjes en de innovativiteit van de Vikingen. Onze verzuurde kruideniersstaat steekt daar schril bij af, en onder de heer Wilders zal het niet snel beter worden, zo valt te vrezen. Helaas.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links