Imtech « Terug naar discussie overzicht

Imtech weekdraadje 8 t/m 14 december

1.292 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 61 62 63 64 65 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Toll_01 schreef op 10 december 2013 22:17:

[...]

Focus on cash
Reduce trade receivables

Er wordt hard gewerkt om de onbetaalde rekeningen sneller te innen, men zit er bovenop, de mentaliteit is ten goede gekeerd.

Uit de beschikbare gegevens kan ik geen voorzieningen lezen.
Direkte afschrijvingen moet je nog rekening meehouden(Duitsland), verliezen op projecten worden niet meer doorgeschoven naar andere kwartalen en helemaal niet naar komende jaren(not done).
Er is al behoorlijk geschoond over 2012 en deel 2013.
Klopt, maar omdat in het Q3-rapport sprake is van netto-bedragen (zoals dat hoort), vroeg ik me af hoe hoog de voorzieningen zijn. Ik probeer nare verrassingen uit te sluiten om een eventuele "dans op de vulkaan" in januari voor mezelf te rechtvaardigen. Van 20 naar 0 levert immers procentueel gezien een even groot verlies op als van 2 naar 0.
[verwijderd]
0
quote:

Dikkie Dik schreef op 10 december 2013 22:33:

[...]

Ik probeer nare verrassingen uit te sluiten om een mogelijke "dans op de vulkaan" in januari voor mezelf te rechtvaardigen.
Leuk geschreven.
Niets is uit te sluiten in dit stadium.
Je gokt waarschijnlijk op grond van ervaringen dat de instituten of anderen terugkopen in januari 2014 wat gedumpt is in december 2013 (hoeft de beheerder immers de ellende niet te tonen).
Je hebt echter geen garantie dat het voor dit fonds van toepassing is.
Speculatief dat is het, maar ik geef geen oordeel of je al dan niet gelijk krijgt.

Virtueel:
Wat fout is gegaan moet de beheerder transparant in zijn, de entries in de lijsten geven de waarheid.
Eruit 2013 en erin 2014 is niet consequent, zo'n beheerder wil ik niet en zeker niet als hij duurder terugkoopt.
Cudi
0
Jenny fluistert me net hijgend in m'n oor dat Imtech aan het infuus ligt en binnenkort waarschijnlijk falliet gaat !!!

Wegwezen hier!
pbr
0
quote:

Cudi schreef op 10 december 2013 22:47:

Jenny fluistert me net hijgend in m'n oor dat Imtech aan het infuus ligt en binnenkort waarschijnlijk falliet gaat !!!

Wegwezen hier!
nou de groeten dan en wegwezen !

al eens gedacht aan de belangen van vadertje staat ?
Guus_Geluk
0
quote:

Cudi schreef op 10 december 2013 22:47:

Jenny fluistert me net hijgend in m'n oor dat Imtech aan het infuus ligt en binnenkort waarschijnlijk falliet gaat !!!

Wegwezen hier!
Imtech gaat echt niet failliet. En al zeker niet binnenkort. Het checken van de bankconvenanten speelt overigens pas eind 2014 en dan ziet de economie er wel wat beter uit dan nu. Zeg maar tegen Jenny dat ze zich beter bezig kan houden met het huishouden dan met Imtech.
Patience
0
Klein stukje dan over Jenny de Vries speciaal voor Cudi.

Jenny de Vries Director Corporate Finance M&A director bij Imtech
Jenny de Vries werkt sinds begin maart als Director Corporate Finance bij technisch dienstverlener Imtech. Zij is verantwoordelijk voor de financiële herstructurering van Imtech en eindverantwoordelijk voor M&A, Treasury, Tax en Investor Relations.

Voorheen was De Vries werkzaam als Vice President Corporate Finance bij Stork Technical Services. Bij Stork Technical Services was De Vries onder andere betrokken bij de verkoop van een aantal grote onderdelen waaronder de verkoop van Stork Materials Technology en de acquisitie van RBG, een aanbieder van fabric maintenance en toegangsoplossingen voor de sector olie & gas. Bovendien coördineerde ze de herfinanciering van het Stork concern in 2012.

Tot eind 2008 werkte De Vries circa dertien jaar bij ABN AMRO. Eerst werkte ze 7 jaar op de afdeling Corporate Finance/M&A en vervolgens adviseerde zij de management board over strategische fusies en overnames van de bank.

De Vries stapt in een hectische tijd over naar Imtech. De technisch dienstverlener uit Gouda staat onder vuur om vermeende boekhoudfraude bij de Duitse en Poolse divisie. Ook worden vraagtekens gezet of de snelle groei van Imtech niet ten koste is gegaan van de interne controle in het bedrijf. De discussie kan sterke gevolgen hebben op de groeiplannen van Imtech.
[verwijderd]
0
quote:

Patience schreef op 10 december 2013 22:19:

Klopt wiesje het is een heel domme uitspraak die je kan maken, maar laten we eerlijk zijn we begeven ons ook in een rollercoaster gelukkig heb ik dit niet meegemaakt in de rollercoaster van 22 euro "gaat heel hard naar beneden maar kan ook heel hard om hoog" en het heel hard naar beneden gaan hebben we allemaal wel gezien tot wel 1.75 EUR de enige weg die ik op dit moment zie is weer heel hard omhoog. Ik zelf heb een groot positie destijds ingenomen op 1.90 en alweer verkocht en gekocht en sta op dit moment met een gemiddelde prijs van 1.70 EUR mijn koersdoel is eind 2014 4.50 EUR of jullie het geloven of niet, maar het ergste hebben we al gehad. wat ik eigenlijk zelf hoop is dat de AEX van mijn wel een beetje naar beneden mag. De meeste aandeelhouders zullen hun winsten nemen in de aandelen die het hardst omhoog zijn gegaan en zullen gaan kijken waar ze een mooi ritje kunnen maken, van de aandelen die het hardst zijn afgestraft. dit soort acties heb ik vaker gezien en meegemaakt bv. Postnl TOMTOM ING etc. Het komt zeker goed wanneer en hoelang dat is de vraag maar het zal gebeuren ben je een lange beleger en hebt alle geduld dan zul je zeker van gaan profiteren,
Succes allemaal en laat je niet gek maken.

en trouwens het bericht komt van mena.nl/artikel/22791/genomineerd-bes...
bedankt,

dat is ook het enige wat ik stelde , mijn opmerking was niet stock prijs gerelateerd, doch eerder dat iemand van blijkbaar serieus gewicht in de organisatie zulk een stomme opmerking maakt, daar waar IM complete radio stilte heeft over al verder nieuws

en dat is op zijn zachts uitgedrukt slordig en als er nou net één tent is op de Beurs die zich geen slordigheden kan permitteren is het wel IM

dat is alles, voor de rest ben ik onbewogen en zeker al niet nerveus, ik weet precies wat ik heb en welke risico's ik er op loop.

ik lees trouwens dat die persoon Director is van Merger and Acquisitions, nou als er één departement dicht gespijkerd mag worden bij IM is dat het wel, ze kunnen beter focussen op Disposals.

mvg Wies
[verwijderd]
0
'Morgen ,

Met zo'n positief nieuws verwacht ik vuurwerk vandaag en de komende dagen.
De kerstrally komt eraan.
[verwijderd]
0
morgen bannie, we gaan afwachten of die kerstrally er aan komt, heb er zelf een hard hoofd in :)
[verwijderd]
0
Akkoord in Amerikaanse Senaat over begroting


WASHINGTON (AFN) - Onderhandelaars in het Amerikaanse Congres hebben dinsdag een 2-jarige overeenkomst bereikt over de federale begroting van de VS. Hierdoor lijkt een nieuwe shutdown, een tijdelijke stopzetting van federale overheidstaken, voorkomen. De voltallige Senaat en het Huis van Afgevaardigden moeten er nog wel mee instemmen.




Senator Patty Murray (Democraten) en afgevaardigde Paul Ryan (Republikeinen) zeggen dat het akkoord ruimte biedt voor de lange termijn. Het voorziet in tientallen miljarden aan bezuinigingen over de komende jaar. Maar voor het regeringsapparaat en federale programma's, die tijdens liquiditeitscrises met sluiting worden bedreigd, wordt de komende twee jaar 63 miljard extra uitgetrokken. De belastingen zullen niet worden verhoogd.

Met het akkoord komt een einde aan bijna 3 jaar gesteggel tussen Democraten en Republikeinen over de federale begroting. ,,Veel te lang hebben we 'compromis' als een vies woord beschouwd'', zei Murray. De onzekerheid die volgde op de afgelopen 3 jaar vruchteloos onderhandelen in Washington werkte volgens de Democratische senator ,,verwoestend voor ons economisch herstel''.

Obama

President Barack Obama heeft beide partijen geprezen voor het bereiken van het begrotingsakkoord. Hij noemt de overeenkomst ,,een goede start'' en dringt erop aan dat het Amerikaanse Congres spoedig een bij het akkoord passende begroting opstelt.

In oktober moest een deel van de Amerikaanse overheid tijdelijk worden stilgelegd omdat het Congres niet wilde instemmen met een verhoging van het schuldenplafond
[verwijderd]
0
quote:

Dikkie Dik schreef op 10 december 2013 22:33:

[...]

Klopt, maar omdat in het Q3-rapport sprake is van netto-bedragen (zoals dat hoort), vroeg ik me af hoe hoog de voorzieningen zijn. Ik probeer nare verrassingen uit te sluiten om een eventuele "dans op de vulkaan" in januari voor mezelf te rechtvaardigen. Van 20 naar 0 levert immers procentueel gezien een even groot verlies op als van 2 naar 0.
@ Dikkie: beleggen is voor het grootste gedeelte gebaseerd op emotie en perceptie, vandaar dat bedrijven als Tesla, AMZN, Twitter zonder ook maar één cent aan echt geld te verdienen op multiples gaan die echt nooit qua cijfers te verantwoorden zijn, is allemaal perceptie

zo ook met afgestrafte aandelen Vestas, Nokia, Telekom Austria, KPN, First Solar noem ze maar op allemaal tenten die zwaar aan het infuus hebben gehangen en nog hangen en allemaal 1,2 of 3 x over de kop zijn gegaan in 12 @ 18 maand , alles gebaseerd op perceptie, niets qua cijfers te verantwoorden.

zo gaat het nou eenmaal, de Beurs is een verwachting patroon, tegen de tijd dat je het geconfirmeerd ziet is het vaak al een let-down , kijk naar Apple als Icahn het niet gepushed had stond het nog op 475 en was het het meest ondergewaardeerde bedrijf ter wereld qua p/e en dus market cap, daar waar het het meest verdienende is, kijk naar Exxon die samen afwisselend met Apple de grootste money earner is op de planeet, handelt slechts op een p/e van 8 en Tesla op 100 en AMZN al 5 jaar op 300

als je wacht op confirmatie gebaseerd op cijfers uit IM, zit je volgend jaar nog naar de stock te kijken en wellicht is dat ook de beste move ever, achteraf , wie zal t zeggen ?

mvg Wies
[verwijderd]
0
kwam er maar eens echt goed nieuws(megaorder)
dit aandeel staat nu onder superspanning zonder daadwerkelijk goed nieuws
er wordt nog sateeds geen vertrouwen gecreeerd door management
vroeger hadden ze 2x per week orders te melden
hurry CEO we worden ongeduldig
[verwijderd]
0
1.292 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 61 62 63 64 65 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,44  +6,83  +0,76%  10:31
 Germany40^ 18.655,90 +0,85%
 BEL 20 3.924,10 +0,15%
 EURO50 5.024,60 +0,27%
 US30^ 38.699,70 -0,01%
 Nasd100^ 18.620,20 +0,44%
 US500^ 5.293,32 +0,24%
 Japan225^ 38.814,00 +0,48%
 Gold spot 2.328,24 +0,04%
 EUR/USD 1,0838 -0,09%
 WTI 77,05 -0,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +9,19%
PostNL +6,03%
JDE PEET'S +3,96%
Aperam +2,58%
SIGNIFY NV +2,57%

Dalers

DSM FIRMENICH AG -3,27%
NX FILTRATION -2,64%
BESI -1,96%
Kendrion -1,71%
ForFarmers -1,46%