Pharming « Terug naar discussie overzicht

interview met Pinto in iex-magazine

9 Posts
Freek Jan
7
leuk interview met Pinto in het iex-magazine.

het is me teveel werk het hele artikel in te tikken het meest interessante gedeelte uit de gecombineerde vraag voor Pinto en Onno van der Stolpe (Galapagos) is zijn antwoord op de vraag:

Zijn er concerns binnen de sector die qua bedrijfs model of structuur model staan voor hoe u zou willen dat uw bedrijf er over enkele jaren uitziet?

Pinto: het beste model voor Pharming is Genentech. Dat bedrijf heeft een sterke onderzoeksbasis, allianties met universiteiten, een brede onderzoekspijplijn en een stabiele relatie met het grote farmeciebedrijf Roche. In de tweede helft van 2006 zal Pharming zijn onderzoeksactiviteiten onderbrengen in het zogenoemde Beagle gebouw tegenover Naturalis en het treinstation te Leiden. We gaan de banden versterken met de universiteiten van van Leiden Rotterdam en Amsterdam. In de Verenigde Staten werken we samen met de universiteiten van Wisconsin en Nebraska, die onze internationale onderzoeksbasis verbreden.

op het gebied van weefsel reparatie is met name de band met met het Imperial College of Science and technology In Londen belangrijk. in de tweede helft van het jaar willen we ons licentieprogramma zo versterken dat we niet meer door ons geld heenbranden. Dat zal onze financiele positie versterken terwijl we ook de vrijheid houden om een sterkere prducktlijn op te bouwen en onze onderzoeksbasis te versterken.

letterlijk geciteerd uit het iex-magazine
[verwijderd]
0
leuk bericht, hierbij heeft helaas Pinto bij mij een slechte naam op gebied van tijdigheid (2e helft 2006?)

licenties versterking zodat interen op vermogen op houdt: klinkt nou niet echt overtuigend als we gaan goed betalende partners binnenhalen waardoor we winst maken, maar meer als een break even.

maar ja mischien is het dit keer iets anders.
Had je me maar
0
[verwijderd]
0
quote:

Paule schreef:

Mister Pinto, ik wil wel eens een keer dividend zien voor mijn 7 jaar geduld !
Hahahaha zover zijn ze nog niet, maar wanneer het aanstaande aantal aandelen zo blijft zal dat in de toekomst geheid een keer gaan gebeuren!
[verwijderd]
0
quote:

Paule schreef:

Mister Pinto, ik wil wel eens een keer dividend zien voor mijn 7 jaar geduld !
ik zie liever een verdubbeling van de koers .... ipv dividend.... ander spekken we de staatskas weer te veel ;-)
[verwijderd]
4
Van veel beursfondsen is meteen duidelijk wat ze doen (heineken brouwt bier en Aegon verkoopt verzekeren).Hoe moeilijk is het om aan nieuwe beleggers uit te leggen wat de activiteiten zijn van een biotechbedrijf?

Francis Pinto: Pharming richt zich op nichemarkten binnen de gezondheidszorg.Op basis van onderzoek in proteomics en genetica ontwikkelen we medicijnen gebaseerd op menselijke eiwitten voor afwijkingen waartegen nog geen middel in op de markt is.

Ziet u anderenederlandse biotechberdijven als concurrenten of juist meer als collega's?Is er veel onderling overleg binnen de sector?

Francis Pinto: We zien de andere nederlandse biotechbedrijven meer als collega's Biotechnologie is een jonge wetenschap die nog aan het begin staat van een lange ontwikkeling.Er zijn veel gemeenschappelijke uitdagingen,vooral op het vlak van financiering,communicatie en regelgeving.Door samen te werken staan we een stuk sterker en de keren dat wij in het verleden tegen problemen zijn aangelopen,waren onze collega's in de nederlandse biotechsector erg behulpzaam.

Het laatste jaar lijkt de koers van nederlandse biotechberdijven feller te reageren op de publicatie van kwartaal cijfers.Klopt het dat beleggers meer gaan letten op de financiele resultaten en minder op andere nieuwsberichten?

Francis Pinto; Doordat de meeste biotechbedrijven in de ontwikkelinsfase verkeren en nog geen producten op de markt hebben.ligt de nadruk automatisch op voortgang in het onderzoek,productontwikkeling en zakelijke transacties.De financiele rapportages zijn nuttig omdat ze de cashflow laten zien,een kritische waarde in onze industrie,en omdat ze illustreren in wat voor coniditie het bedrijf zichbevindt.Door de recente turbulentie op de beurs is de aandacht verschoven naar de overlevingskansen van bedrijven en beleggers letten dan ook meer op de pijplijn,de snelheid waarmee een onderneming door zijn geld heen brandt en de vooruitzichten voor toekomstige winstgevendheid.De nieuwsstroom wordt dus nog belangrijker voor beleggers en voor een eventuele stijging van de beurskoers in de tweede helft van 2006.

Zijn er binnen de sector die qua bedrijfsmodel of stuctuur model staan voor hoe u zou willen dat uw bedrijf er over enkele jaren uitziet?

Francis Pinto: Het beste model voor Pharming is Genentech.Dat bedrijf heeft een sterke onderzoeksbasis,allianties met universiteiten,een brede onderzoekspijplijn en een stabiele relatie met farmaciebedrijf Roche.In de tweede helf van 2006 zal Pharming zijn onderzoeksactiviteiten onderbrengen in het zogenaamde Beagle gebouw tegenover naturalis en het treinstation in Leiden.We gaan de banden versterken met de universiteiten Leiden,Rotterdam en Amsterdam.In de Verenigde Staten werken we samen met de universiteiten van Wisconsin en Nebraska,die onze internationale onderzoekksbasis verbreden.Op gebied van weefselreparatie is met name de band met het Imperial College of Science and Technology in Londen belanrijk.In de tweede helft van het jaar willen we ons licentieprogramma zo versterken dat wij niet meer door ons geld heenbranden.Dat zal onze financiele positie versterken terwijl we ook de vrijheid houden om een sterkere productlijn op te bouwen en onze onderzoeksbasis versterken.

Heerst er in Nederland een goerd investeringsklimaat voor de biotechsector?Verwacht u dat er op den duur meer biotechbedrijven de weg naar de beurs weten te vinden?

Francis Pinto: Nederland deed al vroeg mee in de biotechsector et opstartende onderneming voortkomend uit universiteiten.De regering heeft een vooruitziende blik gehad op het vlak van het geven van onderzoeksbijdragen voor veelbelovende projecten.Dit neemt niet weg dat de sector hier nog in de kinderschoenen staat en dat Nederland kan leren van initiatieven in de VS,Canada,Austalie en Groot-Brittannie waar overheden door fiscale stimulansen onderzoekstimuleren,bureaucratie weten terug te dringen en ervoor te zorgen dat producten sneller op de markt komen.
[verwijderd]
2
"In de tweede helft van het jaar willen we ons licentieprogramma zo versterken dat wij niet meer door ons geld heenbranden."

Wereldwijd monopolie op je IP is de beste versterking voor je licentieprogramma die ik me kan indenken.....

"Dat zal onze financiele positie versterken terwijl we ook de vrijheid houden om een sterkere productlijn op te bouwen en onze onderzoeksbasis versterken"

Met 1 zet een verdubbeling van de produktlijn met dezelfde techniek en een amerikaanse versterking van de onderzoeksbasis.....

Go Goats!!!
Freek Jan
0
Ramon72 bedankt voor de aanvulling van het gehele interview waar het Pinto betrof, hierdoor is een completer beeld ontstaan, ik had zelf geen tijd om het hele interview in te tikken want ik stond op het punt een paar dagen op vakantie te gaan, en bij het doornemen van de post stuitte ik op dit artikel in het Iex magazine, daarom heb ik toen even snel een hoofdpunt geplaatst om jullie te informeren.

Aanbevolen
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 13:36
Koers 0,906
Verschil +0,008 (+0,89%)
Hoog 0,914
Laag 0,898
Volume 2.496.617
Volume gemiddeld 6.629.524
Volume gisteren 2.763.190