Pharming rondt plaatsing obligaties af

Door ABM Financial News op 18 april 2024 15:29 | Views: 8.959

Pharming rondt plaatsing obligaties af
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft met succes een obligatielening van 100 miljoen euro geplaatst. Dit maakte het biotechbedrijf donderdagmiddag bekend, nadat de emissie voorbeurs werd aangekondigd.

De nieuwe obligaties, die in 2029 aflopen, werden aangeboden via een versnelde bookbuilding door middel van een onderhandse plaatsing aan uitsluitend institutionele beleggers.

Het aanbod was volledig onderschreven.

"Deze succesvolle uitgifte van converteerbare obligaties toont de ferme steun van investeerders en betekent een positieve stap voor Pharming. Rekening houdend met de naderende afloop van onze converteerbare obligaties in januari 2025, versterkt deze uitgifte en terugkoop onze financiële positie terwijl het de flexibiliteit vergroot voor de verdere executie van onze bedrijfsstrategie in de komende jaren", zei CEO Sijmen de Vries van Pharming in een toelichting.

Er is door Pharming een verzoek ingediend voor een notering van de obligaties op de effectenbeurs van Frankfurt.

Met de opbrengst zal Pharming een bestaande converteerbare obligatielening ter waarde van 125 miljoen euro aflossen. Deze lening loopt in 2025 af.

De initiële conversieprijs is vastgesteld op 1,2271 euro, een premie van 37,5 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Regeis
3
Vooruitzien is regeren. Het bedrijf heeft er nog nooit zo goed voorgestaan en speelt echt op zekerheid. Het beleid wordt soms als slap ervaren (aandeelhouders) en verwachtingen (snelle groei) blijven uit. Zelf ben ik van mening dat er een goed fundament wordt gelegd voor de komende jaren met als doel de omzet en winstgevendheid te vergroten. Het is een bedrijf wat zich met name richt op zeldzame ziektes, zal mij niet verbazen dat meer toepassingsmogelijkheden zich aandienen. Zaken doen van over de hele wereld en dat voor een echt Nederlands bedrijf uit Leiden.
Bob777
0
Mooi ingestapt dat die ene obligatie afliep was een feit en dat de rente voor januari 2025 niet echt significant gaat dalen is ook een feit. Dan nemen de schulden toch mooi af met 25 mln.
En ik begrijp het toch goed dat pharming deze lening mag aflossen met aandelen tegen een prijs van 1,2271 dit is dus alleen nadelig als de koers hoger ligt. En dat gebeurt alleen als het bedrijf prima draait. De verstrekker heeft er dus vertrouwen in dat de aflossing in contanten gebeurd.
Morgen weer naar boven dus.
TurboKing
0
Maar met deze behoorlijk lagere coversiekoers (dan de 2 euwo van de vorige lening) komt conversie wel heel dichtbij. Dat gevaar was bij de oude convertible dus behoorlijk kleiner. En als er straks massaal geconverteerd wordt, betekent dat voor de bestaande aandeelhouders een behoorlijke verwatering! Heeft er al iemand aan kunnen rekenen?
Daexter
0
Weer zo'n druiloor die over verwatering begint te zeuren. Verwatering bestaat niet, niet voor een nobody die paar duizend aandelen in bezit heeft en dus geen stemrecht heeft in een bedrijf dat ook geen dividend uitkeert.

Als de lening omgewisseld wordt in aandelen, hoeft het bedrijf de lening niet af te lossen en kan dat geld gewoon gratis geïnvesteerd worden in nieuwe onderzoeken en of marketing. Hartstikke mooi nieuws dus dat de conversiekoers lager ligt dan voorheen.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.