Imtech « Terug naar discussie overzicht

Amerikanen gaan koers slopen.

32 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
longshort
0
AMSTERDAM (AFN) - Amerikaanse hedgefondsen speculeren op een verdere koersimplosie van Imtech. Dat zegt directeur Thijs Hovers van een van die partijen, Lucerne Capital, vrijdag in het Financieele Dagblad (FD).

Hovers houdt rekening met nog eens een ruime halvering van de koers. Imtech liet beleggers begin dit jaar schrikken met grote afboekingen als gevolg van boekhoudkundige onregelmatigheden in Polen en Duitsland. De technisch dienstverlener heeft een claimemissie van 500 miljoen euro aangekondigd.

,,Hoe meer nieuwe aandelen er uitgegeven worden, hoe groter de verwatering voor bestaande aandeelhouders en hoe lager de koers zal gaan'', aldus Hovers. ,,Op basis van onze waarderingsmethodiek is onder een conservatief scenario een koers van 3 euro niet ondenkbaar.'' Imtech sloot donderdag op 8,89 euro.

Of het terecht is of niet, gewoon echt gaan verkopen nu.
Als de amerikanen het naar beneden willen dan gaat het naar beneden, hoe dan ook!!!!!
Putz
0
Hier een link naar het FD artikel:

fd.nl/ondernemen/907940-1306/hedgefon...

Hedgefonds Lucerne speculeert op verdere koersimplosie Imtech

Gerben van der Marel
vrijdag 14 juni 2013, 03:43


Door onverwachte problemen in Polen zag Imtech in februari de helft van zijn beurswaarde in rook opgaan. Hedgefondsen in de VS speculeren op een verdere koersimplosie.

Directeur Thijs Hovers van Lucerne Capital, een van de partijen, houdt rekening met nog eens een ruime halvering van de beurswaarde.

Mogelijke fraude
Imtech verraste beleggers en financieel analisten enkele maanden geleden door een enorme afboeking op een Pools pretpark. Het concern startte vervolgens een onderzoek naar mogelijke fraude, dat zich ook uitstrekte naar Duitsland. Het bestuur moest het veld ruimen en Imtech heeft voor deze zomer een claimemissie gepland om €500 mln aan extra kapitaal op te halen.

Fondsmanager Hovers verklaart waarom Lucerne Capital een shortpositie op het aandeel heeft.

V Was u verrast door de problemen bij Imtech?
‘Met betrekking tot de fraude waren we zeker verrast. Forse afboekingen bij dit soort bedrijven door gebrekkig risicomanagement of te agressieve winsterkenning, komen helaas vaker voor.’

V Had de raad van bestuur iets moeten zien?
‘Over de rvb kunnen wij dat moeilijk beoordelen. Het is wel opmerkelijk dat een jarenlange verslechtering van de financiële ratio’s niet eerder geleid heeft tot een meer grondige analyse van de gang van zaken in Duitsland en Polen.’

V Lucerne Capital had voorheen zelf een long positie in Imtech. Heeft u geld verloren?
‘Dat was enkele jaren terug. We hebben hier nog aan verdiend.’

V Had u zelf ook signalen dat het niet goed zat?
‘We zagen meerdere financiële ratio’s dramatisch verslechteren de afgelopen jaren. Het werkkapitaal als percentage van de omzet bleef oplopen en daardoor ook de netto schuld, terwijl de winst per aandeel niet meer toenam. In de tussentijd werd ook nog een grote overname in Scandinavië volledig met nieuwe aandelen gefinancierd, waardoor verwatering voor de aandeelhouders optrad. In gesprekken met het voormalige management kregen we geen duidelijke antwoorden. Op basis hiervan hebben we onze positie verkocht.’

V Uit het AFM-register blijkt dat GMT Capital uit Atlanta short zit met een positie van 1,96% van het aandelenkapitaal. U zegt ook een shortpositie te hebben, maar die is niet zichtbaar in het register. Hoe komt dat?
‘Omdat we op dit moment onder de meldingsgrens zitten.’

V Wanneer is de eerste shortpositie ingenomen?
‘We treden niet in details over de timing van onze transacties.’

V Imtech komt binnenkort met een door de banken gegarandeerde claimemissie van een half miljard om schulden terug te brengen. Wat doet dat met de koers?
‘Hoe meer nieuwe aandelen er uitgegeven worden, hoe groter de verwatering voor bestaande aandeelhouders en hoe lager de koers zal gaan. Op basis van onze waarderingmethodiek is onder een conservatief scenario een koers van €3 niet ondenkbaar. Er is veel onzeker: de hoogte van de nettoschuld, de huidige winstmarge van het orderboek, de boete die de banken en andere schuldeisers opleggen.’

V Dan zou dus twee derde van de huidige beurswaarde nog in rook opgaan. Kunt u voorrekenen hoe u daar bij komt?
‘Bij een geschatte omzet van €5,5 mrd en een winstmarge van 4% (gemiddeld in de industrie) kom je op een ebit van €225 mln. Volgens onze waarderingsmethodiek zouden wijzelf niet bereid zijn om meer dan zeven keer ebit te betalen. Dat betekent een totale waarde van ruim €1,5 mrd. Als we daar een geschatte netto schuld van tussen €1,1 mrd en €1,4 mrd van aftrekken, blijft er €100 mln tot €400 mln aan marktwaarde over voor de bestaande aandeelhouders.’

V Waarom ziet ‘de markt’ dat niet in?
‘Dat begrijpen wij ook niet. Het zou kunnen dat mensen nog te veel naar het verleden kijken en dat als basis gebruiken voor hun rekensommen. Er ligt duidelijk vraag voor het aandeel rond de €9. Of dat gedreven is door een grondige analyse van de financiële situatie waarin het bedrijf momenteel verkeert, betwijfel ik.’

V Moet het Imtech-bestuur beleggers waarschuwen?
‘Als bestuur wil je de voortgang van de onderneming waarborgen. Daarmee zouden de aandeelhouders aan een korter eind kunnen trekken dan de andere stakeholders, zoals werknemers, toeleveranciers en klanten. Voor de gezondheid van Imtech zou het beter zijn om geen netto schuld te hebben en dus met een grotere emissie te komen.’

V Als de emissie lukt, kan dat zorgen voor een opluchtingsrally. Hoeveel kunt u verliezen op de shortpositie?
‘Er bestaat zeker een kans dat we aan deze positie geld verliezen, net als aan iedere positie die we innemen. Hoeveel zeggen we niet.’
MSN
0
pure bangmakerij. Ik trek de gordel aan en blijf zitten waar ik zit. Ik snap best dat hedgefondsen wat teweeg kunnen brengen, maar niet in nog een daling van 50%. Good luck vandaag iig.
josti5
0
Dat een directie dit niet weet (of misschien juist wél): meestal komt dit soort zéér effectieve 'berichten' op een vrijdag naar buiten, teneinde het 'weekeinde-effect te benutten'...
En natuurlijk tegelijkertijd zélf dumpen, die handel...
Guus_Geluk
2
Ik dacht dat ik ze destijds op de bodem verkocht had op 8.10 maar ik denk dat ik alsnog spekkoper zal gaan worden rond de 3 euro. Het is over en uit voor deze boevenbende, door fraude en bedrog. En dat wordt niet gewaardeerd door beleggers. Succes voor de diehards hier.
[verwijderd]
0
Het blijft erg vreemd dat hedgefunds posities kunnen innemen en tegelijkertijd over koersniveaus kunnen praten. Dit zou toch gewoon gescheiden moeten blijven, want het blijft praten naar je eigen positie.
Warrem Buffet
0
Zo de laatste angsthazen zijn er nu wel zo'n beetje uit, de koers blijft mooi boven de 8 euro liggen. Het is gewoon een spel van de grote spelers, shorters proberen het aandeel naar beneden te praten, de begeleidende banken en Imtech willen graag een koers van 9/10 euro tot 28 juni.
MSN
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 14 juni 2013 09:53:

Ik dacht dat ik ze destijds op de bodem verkocht had op 8.10 maar ik denk dat ik alsnog spekkoper zal gaan worden rond de 3 euro. Het is over en uit voor deze boevenbende, door fraude en bedrog. En dat wordt niet gewaardeerd door beleggers. Succes voor de diehards hier.
Wel grappig om te zien dat je het al maanden een boevenbende vindt :) Dat mag, ik denk dat fraude in ieder groot bedrijf zou kunnen gebeuren. Jammer. Meer kunnen we er ook niet aan doen. Imtech is verder wel een bedrijf met potentie.
[verwijderd]
0


Niet erg popi-jopi op LinkedIn met 1 connectie. Zullen we hem een beetje in het zadel helpen? Eruit geflikkerd bij de ABN zeker, en nu vol wraak.

_______________________________________________________________

Thijs Hovers

Head of Dutch Equity Research at ABN AMRO

Almere Stad Area, NetherlandsCapital Markets

Education
University of Amsterdam

1 connection

Send InMail
More options
________________________________________________________________
[verwijderd]
0
Ook niet erg popi jopi op twitter, met 15 volgers:
Voor de FD-abo's: een verhelderend artikel op 3 juni over dit ventje, zie url onderin.

twitter.com/mghovers

Thijs Hovers

Thijs Hovers

@mghovers

New York

2tweets
65volgend
15volgers

Volgen

Tweets

FD Nieuws FD Nieuws ?@FD_Nieuws 3 juni
Nederlands hedgefonds in de Verenigde Staten belegt vooral in Europese aandelen. nws.fd.nl/ZGkEbf #FD #LucerneCapital

Geretweet door Thijs Hovers
Openen
[verwijderd]
0
Lazerne Kapital heeft niet eens 0.5% shortpositie. Waar hebben we het over. Dit is puur manipulatie. Lazerne staat niet zo sterk zoals andere shortende partijen. Ze zijn pas later ingestapt. Deze 6% daling vandaag heeft Lazerne wel gered tot de emissie anders waren ze aanstaande maandag naar de klote.
[verwijderd]
0
quote:

kanhetlager schreef op 14 juni 2013 13:13:

Hij heeft ook slechts één collega!
Thijs Hovers zal niet veel vrienden hebben.
Wat heeft hij in Amerika te zoeken en waarom bemoeit hij zich met onze mooie bedrijf. Veel gezinnen zijn afhankelijk van Imtech. Het is een mooi bedrijf.
[verwijderd]
0
donderdag 4 april 2013
En dat is één. Op de Belgische begraafplaats voor failliete ondernemingen is een paar dagen geleden de kuil voor de Waegener Group definitief dichtgegooid. Er wordt zowel in België als in Nederland en de USSA stevig gerouwd. Zo kon Hendrik van den Hombergh bijvoorbeeld gedag zeggen naar 7,4 meloen euro. En wat te denken van de Amerikanski's Jay Bloom en Dean Kehler, allebei hotemetoten bij het Newyorkse Trimaran Capital Partners. Een nageboorte van de ook in België beruchte junkbondfirma Drexel, Burnham, Lambert die in onze annalen een plekje vond in de artikelen over de in uranium, wapens en andere snuisterijen handelende Hassan Zubaidi (1). Jay en Dean zijn niet alleen in het bezit van 8,25 procent van het waardeloze pakket Waegeneraandelen. Ze hadden ook nog 4 meloen euro uitgeleend aan het vehikel van Woutje van Loon en Levi Dewaegenaere. Samen met het voormalige ABN-AMRO koppel Pieter Taselaar en Thijs Hovers van het oh zo voor de wind zeilende Amerikaanse hedgefonds Lucerne Capital Management. Kan je jezelf portretteren als the best small hedgefund you've never heard of, Waegener Group was een volwassen zeperd en zal bijvoorbeeld in Newport, de woonplaats van Pieter Taselaar en zijn Nina Stengel, niet met applaus zijn ontvangen (2). In mei volgt als alles goed gaat de laatste zucht van Waegener Research & Development. Waar kale hebzucht al niet toe kan leiden. Stay tuned.
beterwisdanonwis
0
Thijs Hovers denkt heel goed aan zichzelf. Dat daar (finanicele) dooien bij vallen zal hem een worst zijn, daar wordt hij niet voor betaald. Imtech zal met harde cijfers moeten komen om het geneuzel van Hovers te niet te doen en anders wordt het een hele vervelende tijd voor de beleggers met Imtech aandelen en voor Imtech zelf. Het ethisch gedrag in de financiele wereld is immers ver te zoeken. Een bedrijf kun je door dergelijke collectieve berichtgeving immers failliet schrijven, andersom is even verwerpelijk echter het bedrijf blijft wel bestaan.
[verwijderd]
0
15:28 21-12-2009 Dossier Quote 500 | 6 reacties

Voorkennis Super de Boer: adviseur Jumbo wist spoor

Een adviseur van Jumbo's Frits van Eerd die volgens de terminal van informatiesysteem Bloomberg ook banden had met een hedgefonds dat een jaar voor de overname van Super de Boer aandelen kocht, heeft zijn vermelding laten verwijderen. De vermelding bleek een smoking gun in de voorkenniszaak rond de overname van Super de Boer door Jumbo.

De overname van Super de Boer is een feit, de Familie Van Eerd kreeg er zelfs een prijs voor, en Jumbo zal binnenkort beginnen met het ombouwen van de Super de Boer-supermarkten. Maar op de achtergrond sluimert nog een voorkenniszaak waar de AFM onderzoek naar doet. De aandelen Super de Boer vlogen namelijk omhoog voor het bekend worden van de overname.

Nu is het niet ongebruikelijk dat als Franse bedrijven in het spel zijn, ineens koersen omhoog vliegen vlak voor belangrijk nieuws. Denk aan de overname van Numico door Danone. Maar opvallend rond de overname van Super de Boer door Jumbo was dat er dwarsverbanden bleken te bestaan tussen Quore Capital, die Jumbo van advies diende, en de belegger Lucerne Capital, die een belang in Super de Boer had opgebouwd. 'Meer dan een jaar daarvoor was Lucerne al bezig met het opbouwen van dat belang', laat Jumbo's woordvoerder Jeroen Sparrow weten. 'Niet vlak daarvoor, dat zou inderdaad kwalijk zijn, maar dat is hier niet het geval.'

Eerst werd via De Telegraaf bekend dat Thijs Hovers betrokken is bij Lucerne, terwijl zijn broer Mickey Hovers bij Quore Capital werkt en één van de adviseurs van Jumbo is. Quote onthulde vervolgens dat Quores Rob van Doorn volgens de Bloomberg-terminal ook betrokken is bij Lucerne, hij stond als 'director' van het hedgefonds vermeld. Van Doorn ontkende voor Lucerne te werken, maar bevestigde wel dat Quore en Lucerne samenwerkten, althans bij het huren van een Bloomberg-terminal (die zo’n €1500 per maand kost). Over de verdere banden tussen Quore en Lucerne wilde hij niets zeggen.

Onlangs hoorden wij weer in het circuit dat Van Doorn in het verleden bij rijke Nederlanders heeft gepolst of ze eventueel wilden investeren in Lucerne. Ook blijkt nu dat Van Doorn zichzelf en Quore Capital helemaal heeft laten verwijderen uit de Bloomberg-terminal. Gelukkig hebben we de screendump nog. Van Doorn belde nog niet terug voor een reactie. Sparrow acht het gerucht onwaarschijnlijk.

Communicatie-adviseur Sparrow, werkzaam voor Jumbo en in het verleden ook voor Lucerne, laat Quote weten dat van enige overlap helemaal geen sprake is. ‘Die tips hierover aan De Telegraaf en aan Quote komen van iemand die gewoon jaloers is. Er is helemaal niets aan de hand.’ Dat is natuurlijk niet waar, de koers van Super de Boer vloog ineens omhoog. ‘Ik hoor in de markt dat via Franse brokers aandelen zijn verhandeld', aldus Sparrow.

Door Henk Willem Smits
beterwisdanonwis
0
quote:

beterwisdanonwis schreef op 14 juni 2013 13:29:

Thijs Hovers denkt heel goed aan zichzelf. Dat daar (finanicele) dooien bij vallen zal hem een worst zijn, daar wordt hij niet voor betaald. Imtech zal met harde cijfers moeten komen om het geneuzel van Hovers te niet te doen en anders wordt het een hele vervelende tijd voor de beleggers met Imtech aandelen en voor Imtech zelf. Het ethisch gedrag in de financiele wereld is immers ver te zoeken. Een bedrijf kun je door dergelijke collectieve berichtgeving immers failliet schrijven, andersom is even verwerpelijk echter het bedrijf blijft wel bestaan.

Nu is het de kunst om op het juiste moment in te stappen, ik kijk om 14:30 en 15:00 weer en besluit dan om wel of niet in te stappen.

Guus_Geluk
0
quote:

beterwisdanonwis schreef op 14 juni 2013 13:32:

[...]
Nu is het de kunst om op het juiste moment in te stappen, ik kijk om 14:30 en 15:00 weer en besluit dan om wel of niet in te stappen.
Niet een beetje naief? Denk je nu echt dat je van al die hedgefunds kunt winnen? RT 8.30
32 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
877,63  +7,36  +0,85%  11:27
 Germany40^ 18.039,00 +0,68%
 BEL 20 3.864,13 +0,16%
 Europe50^ 4.965,97 +0,55%
 US30^ 38.111,67 -0,03%
 Nasd100^ 17.582,04 +0,88%
 US500^ 5.078,80 +0,67%
 Japan225^ 37.813,05 +0,23%
 Gold spot 2.349,35 +0,74%
 EUR/USD 1,0733 +0,04%
 WTI 83,83 +0,10%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASMI +5,85%
Alfen N.V. +4,17%
EBUSCO HOLDING +3,84%
NX FILTRATION +2,46%
PROSUS +2,39%

Dalers

SIGNIFY NV -8,16%
Wereldhave -7,33%
IMCD -5,84%
BESI -4,30%
ABN AMRO BANK... -4,09%