Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Hoogdividend / Groeidividend / Dividendrendement.....

38 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Hoogdividend / Dividendinkomen / Dividendrendement

In mijn zoektocht naar rendement en inkomen kwam ik de volgende site tegen:
dividata.com/topstocks

Eerder heb ik,alleen al uit nieuwsgierigheid, overwogen een betaald abonnementje (Paul van den Heuvel) met mooie namen als PensioenDividend, GroeiDividend, VeelDividend en Dividendradar te nemen.
Bovengenoemde site lijkt mij de bron voor deze site. Zelf kiezen uit een zo volledig mogelijk overzicht heeft mijn voorkeur.

In 2009 ben ik voor zo'n 50 % van mijn vermogen in perpetuals gestapt.

www.iex.nl/Forum/Topic/1191827/Koffie...

Ik had net als jullie wat goed te maken. Mijn motivatie was toen dat deze moeilijk verhandelbare en complexe financieele producten wel eens zwaar ondergewaardeerd zouden kunnen zijn..
De koersen zijn nu zo ver opgelopen dat het tijd wordt om deze posities verder af te bouwen. Het effectieve rendement en de ruimte om verder te stijgen lijken beperkt.

E.e.a heb ik het afgelopen jaar defensief belegt in Unilever, Ahold en ledencertificaten van de Rabo.

Uit oogpunt van spreiding overweeg ik een positie van zo'n 5 tot 10% in hoogdividend aandelen.
Hierbij de volgende overwegingen/ kantekeningen:

-De kosten zijn beperkt. Als ik via deGiro koop en vekoop betaal ik voor
Verenigde Staten € 0,50 + USD 0,004 per aandeel
- voor de ingehouden dividendbelasting geldt:
Nederland heeft een belastingverdrag met de Verenigde Staten. Dit houdt in dat de ingehouden dividendbelasting voor particuliere beleggers in de regel 15% bedraagt in plaats van 30%. Vraag voor de zekerheid bij bank/broker na of dit geregeld is.
Deze bronbelasting kan in Nederland verrekend worden met de vermogensrendementsheffing in box 3.
- Valuta risico. Overigens is de koers van de euro uitgedrukt in dollars weer gelijk aan die van 4 jaar geleden.

Verder kwam ik het volgende artikel tegen met de nodige kanttekeningen m.b.t. hoogdividend aandelen. Zo valt te lezen dat'.......een hoog divi­dend rendement in 2013 in veel gevallen samengaat met een zeer slechte prestatie op de beurs.....'

www.beleggersbelangen.nl/opinie/artik...

Verplicht leesvoer lijkt mij.

Wie heeft ervaring, aanvullende info,dividendpareltjes........
Zo zou het uitkeren van groot gedeelte van de winst in de vorm van dividend voor sommige bedrijven belastingtechnisch voordelig zijn.
En zouden niet Amerikanen netto meer overhouden van hun dividend.
Liggen hier kansen... ?
Mathijs80
0
[verwijderd]
0
Bescheiden eerste koop:

dividata.com/stock/HCN

Dividend rendement zo'n 5%

Niet het dividendrendement wat ik bij opening van dit draadje in gedachte had. Koersontwikkeling over afgelopen jaren wel indrukwekkend. In 25 jaar in een streep van nog geen $4,- naar ruim $ 60,-. Ook terug te zien in gegeven ratings m.b.t. het dividend.

objectief
0
zie www.preferredstockchannel.com

(cum) preferente aandelen met een rendement van 8 tot 9% bijv.:
in de AG Mortgage Investment Trust (MITT.PRA en MITT.PRB) ook via deGiro te koop
New dawn
0
Ik heb nu inmiddels 9 maand PSEC. (Prospect Capital) PSEC is een zg BDC die onder speciale Amerikaanse wetgeving valt. Zo moet van de winst 90% aan de aandeelhouders worden uitbetaald. Het bedrijf heeft de crisis in 2008 goed doorstaan in tegenstelling tot grote Amerikaanse banken. Het uitgekeerde maandelijkse dividend is voorspelbaar. Op koerswinst moet je niet rekenen a.g.v. wat redenen.

Het dividendrendement is ca. 12,3% per jaar.

finance.yahoo.com/q?s=psec

en.wikipedia.org/wiki/Business_Develo...
[verwijderd]
0
@ Mathijs80
Jouw draadje onderstreept het belang van dividend op lange termijn. Leuke discussie m.b.t. verschillen hoog- en groeidividend. Blijft een persoonlijke keuze. De kant van het hoogdividend lijkt op het eerste gezicht vaak het aantrekkelijkst, maar zoals gewoonlijk vallen daar ook de hardste klappen.

@ Hmm
Mooie verwijzing naar site yahoo. O.a. heel veel info m.b.t. Fixed Income Investments. Verwijzing naar Wikipedia opent ook weer nieuwe deuren.

Denk dat ik binnenkort ook maar wat hoogdividend aandeeltjes PSEC koop.
New dawn
0
quote:

x.Kaplan schreef op 22 april 2014 10:13:

@ Mathijs80
Jouw draadje onderstreept het belang van dividend op lange termijn. Leuke discussie m.b.t. verschillen hoog- en groeidividend. Blijft een persoonlijke keuze. De kant van het hoogdividend lijkt op het eerste gezicht vaak het aantrekkelijkst, maar zoals gewoonlijk vallen daar ook de hardste klappen.

@ Hmm
Mooie verwijzing naar site yahoo. O.a. heel veel info m.b.t. Fixed Income Investments. Verwijzing naar Wikipedia opent ook weer nieuwe deuren.

Denk dat ik binnenkort ook maar wat hoogdividend aandeeltjes PSEC koop.

Eigenlijk is het een keuze die direct verband houdt met " 1 vogel in de hand is beter dan tien in de lucht". Bij groeidividend weet je nu nog niet of dat dividend ook daadwerkelijk zal gaan stijgen. Er zijn aandelen waar het dividend al jaren en jaren stabiel is of licht stijgend.

Wat info over PSEC:
www.prospectstreet.com/corporateprofi...

PSEC heeft nu al zijn dividend vastgelegd t/m september:

www.prospectstreet.com/GenPage.aspx?I...

De dividend historie:

www.nasdaq.com/symbol/psec/dividend-h...

Een specialist:
www.bdcbuzz.com/home.html

De omzetten zijn meer dan voldoende om normaal in te kopen of te verkopen.

Maar je weet dat met aandelen niets zeker is uiteindelijk. Je kunt nooit voorspellen wat er tussen nu en 2020 zal gaan gebeuren. Weer een crises, een oorlog, een andere onverwachte gebeurtenis zoals 9/11. Beleggen is risico nemen. Maar iemand met een bedrijf of een winkel neemt dat ook, ook daar is altijd onzekerheid in principe.

[verwijderd]
0
@ fred12345

Preferente aandelen vormen een mooie aanvulling /basis binnen een fixed income portefeuille.
De door jouw aangegeven site is precies de reden waarom ik dit draadje begonnen ben.
Heb je zelf nog een voorkeur voor een aandeel binnen dit segment?

objectief
0
Mijn voorkeur gaat uit naar cumulatief pref. aandelen van een grote onderneming met stabiele resultaten. Naarmate het rendement hoger is zal het risico ook hoger zijn, dus dit is een keuze naar eigen inzicht.
New dawn
0
Preferente aandelen reageren meestal op stijgende rente. De koers daalt dan.

Ze worden vergeleken met obligaties met vaste of variabele rente die bij rentestijging concurrerend worden.

Momenteel zijn ze redelijk stabiel omdat de rente niet veel stijgt. Er zijn ook ETF's en fondsen met een grote spreiding zoals PFF en PGF. (USD)

finance.yahoo.com/q;_ylt=AtRmiRLBYOkG...

Op de Nederlandse debt securities, ook een soort preferente aandelen op de Amerikaanse beurs betaal je geen bronheffing zoals ISG.

online.wsj.com/mdc/public/page/2_3024...

PFF en PGF betalen maandelijks dividend. Je betaalt natuurlijk wel bronheffing die in de regel 15% is en die net zoals dividendbelasting op Nederlandse aandelen wordt behandeld.

www.nasdaq.com/symbol/pff/dividend-hi...

Je loopt uiteraard valutarisico.
AJ Kwak
0
Kijk dan ook even naar ADK.PRA
www.preferredstockchannel.com/symbol/...

Een keten van verpleegtehuizen, en ze betalen pakweg 10% (kwartaaldividend) op de huidige koers.
Dat is toch weer duidelijk wat anders dan energy, financials of industrial.
Dit alles in het kader van spreiding natuurlijk.
objectief
0
@AJ Kwak: Voor mij is ADK.PRA een keuze met teveel risico, gezien de resultaten en de ontwikkeling van het eigen vermogen.
J.Me
0
Op Yahoo staat een interessant artikel over PSEC (Prospect Capital).
  1. Business development companies worden uit de de S&P Small Cap 600 index en de Russell 2000 index gegooid. ETF's moeten daardoor verkopen. De verkoopdruk houdt aan tot juni 2014.
  2. De NAV (Net asset value) van dit bedrijf ligt op $10,73 (koers: 10,94). De auteur vindt dit aandeel op een waarde onder de $10,73 een no-brainer.
  3. Het bedrijft investeert in 125 bedrijven en de portfolio groeit. De achterliggende bedrijven zijn riskant, maar het rendement wordt tot en met september gegarandeerd. Aankopen worden gefinancierd met spaargeld en aandelen, niet met kredieten.

Bron: www.fool.com/investing/general/2014/0...
J.Me
0
Hmm verwijst hierboven naar de website bdcbuzz.com. Op die website staat ook een histlijst van diverse zogenoemde 'Business development companies'. Op die lijst staat PSEC (Prospect Capital) op de 13 plaats. TCPC (rendement: 8,5%) scoort op die lijst gemiddeld het best.

Het valt mij op dat de koersgrafiek van TCP Capital Corp. minder stabiel is ($16,52 nu; begin 2012 dieptepunt rond 14 dollar).
finance.yahoo.com/echarts?s=TCPC+Inte...

In 2012 verhoogde het bedrijf het kwartaaldividend van $0,34 naar $0,35 en in 2013 van $0,35 naar $0,36. Daarnaast is er vorig jaar twee keer een speciaal dividend van $0,05 uitgekeerd. Het dividendrendement bedraagt op de huidige koers 8,5%.
investors.tcpcapital.com/dividends.cfm

De NAV (Net Asset Value) van dit aandeel is $15,18 (1e kwartaal). Het aandeel is dus iets duurder dan PSEC (Prospect Capital).

De cijfers voor het 1e kwartaal staan nog niet online, dus ik heb het 4e kwartaal 2013 met het 4e kwartaal in 2012 vergeleken.

Onderwerp: 2012 - 2013
Net investment income (Q): $12.7 - $12.7 million
Net investment income (Q) per share: $0.59 - $0.40
Net investment income (Y): $38.7 - $43.2 million
Net investment income (Y) per share: $1.80 - $1.67
Net Asset Value per share: $14.71 - $15.18
Total acquisitions (Q): $30.9 - $57.4 million
Total acquisitions (Y): $113.0 - $116.5 million

Het 'Net investment income' per aandeel is gedaald, omdat het bedrijf aandelen heeft uitgegeven à $16,00 om nieuwe investeringen te kunnen doen. De cijfers zien er, voor zover ik dat kan beoordelen, goed uit. Wel vind ik het gelijkblijven van het 'Net investment income' opvallend. Begrijp ik het goed dat het bedrijf meer geld heeft geïnvesteerd maar daar niks extra's voor terugkrijgt?

De cijfers staan hier:
investors.tcpcapital.com/results.cfm
New dawn
0
Veel BDC's komen aan nieuw geld door aandelen of converteerbare obligaties uit te geven. Daardoor stijgt de boekwaarde per aandeel niet of maar weinig. Er zijn wel investeringen gedaan, maar het aantal aandelen nam ook toe. Daarom draait het om het dividend bij de niet-groeiers van de NAV.

Een BDC die weet te groeien waardoor ze meer dividend kunnen uitkeren, zal ook duurder worden en koerswinst hebben. Je moet dus een keus maken tussen BDC's die groeien in winst/dividend (lager uitkerend dividend) en die dat niet doen (hoger uitkerend dividend). BDCBuzz heeft daarom speciale portefeuilles samengesteld uit de diverse soorten. Het is natuurlijk niet verboden te spreiden.

Maar bedenk je eens dat je het dus het lang niet slecht doet met inkomsten boven de 10%. Er zijn niet zoveel bedrijven die 2-cijferige winst boven de 10% in Europa maken, vele jaren op een rij. Die dat wel doen zijn peperduur en hebben zeer lage couponrendementen.

Die toestanden met dat BDC's uit de indexen gaan lijkt zich al te stabiliseren. Het is in principe een aankoopmoment, het kan niet weer gebeuren. Altijd een geschikt aankoop moment dus als de koers onder de NAV komt.

Bij bv PSEC ga ik er van uit dat de NAV zo rond de 10,73 zal schommelen. Stijgt de koers sterk, dan zal PSEC wel weer nieuwe aandelen op de markt gooien.

Ondanks de riskantere leningen die BDC's verstrekten en ook participeerden in bedrijven kwamen ze glansrijk door de crises. Hoefden niet geherkapitaliseerd te worden of gered.

New dawn
0
Voor diegenen met wat meer durf heb je ook nog fondsen met een hefboom. Ik heb er 1 waar ik maar heel weinig van heb om van lager renderende waarden het dividendrendement wat op te krikken.

Ik gebruik daardoor CEFL een fonds dat belegd met een 2x hefboom in zg. Closed End Funds. Het dividendrendement is ca. 17% er van uitgaande dat dit jaar een vergelijkbaar totaal dividend zal worden uitgekeerd als de afgelopen vier maand. Mag eigenlijk niet, maar de CEF's in hun port. zullen dat waarschijnlijk grotendeels gaan doen.

finance.yahoo.com/q;_ylt=AoNE9jL.f7OS...

Ik heb nl ook de CEF, Pimco Floating Rate Fund (PFN) met 9% dividendrendement nu. PFN heb ik in combinatie met CEFL. CEFs zijn fondsen in de USA die als aandeel op de beurs worden verhandeld en gesloten zijn voor nieuw kapitaal. CEF's hebben vaak ook een hefboom van tussen de 20 en 30%.

Pas op, er zijn CEF's die extreem boven hun NAV noteren zoals PHK. In principe zijn ze gevaarlijk met zo'n overwaardering.

Om snel CEF's te "screenen":

www.cefconnect.com/Screener/FundScree...
[verwijderd]
0
Bedankt voor alle info.

Alle verwijzingen geven denk ik een goed inzicht in het aanbod. Het maken van een wel overwogen keuze lijkt me echter ondoenlijk. Spreiding i.c.m. buy & hold lijken mij de beste manier om een portefeuille op te bouwen.

Waar mijn interesse nu allereerst naar uitgaat zijn behaalde resultaten:

Wie belegt, liefst al wat langere tijd, in deze fondsen en met welk resultaat ?

Zeker als je al langere tijd een gespreide portefeuille hebt zou ik dit graag willen weten.

38 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  18:05
 Germany40^ 17.911,80 -1,14%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.911,64 -1,39%
 US30^ 38.043,99 -0,85%
 Nasd100^ 17.564,06 -1,27%
 US500^ 5.063,32 -1,01%
 Japan225^ 38.318,54 +0,24%
 Gold spot 2.296,76 -1,67%
 EUR/USD 1,0682 -0,37%
 WTI 81,48 -1,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%