Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX nog 1% onder jaartop

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

351 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Internationaal 6 augustus 2015 22:59
    quote:

    Five Aces schreef op 6 augustus 2015 22:36:

    [...]

    Waarom zou een Amerikaan zonodig in Europese aandelen willen?
    Amerikaanse aandelen overgewaardeerd, renteverhoging VS, einde QE terwijl er in Europa nog met geld gesmeten wordt, Griekse malaize die eindelijk op de achtergrond komt te staan (Europese beursen zijn in de maanden dat de Griekse kwestie speelde kunstmatig lager gebleven dan de VS.), de kans dat de dolar toch gaat verzwakken al wordt de rente verhoogd, omdat China overweegt de koppeling te laten schieten en Afrika de dolar(die veelal als schaduw valuta dient) aan het inwisselen is voor de Yuan en de Euro.

    Zie link: www.iexprofs.nl/Column/Beleggingsfond...
  2. Five Aces 6 augustus 2015 23:25
    quote:

    Internationaal schreef op 6 augustus 2015 22:59:

    [...]
    Amerikaanse aandelen overgewaardeerd, renteverhoging VS, einde QE terwijl er in Europa nog met geld gesmeten wordt, Griekse malaize die eindelijk op de achtergrond komt te staan (Europese beursen zijn in de maanden dat de Griekse kwestie speelde kunstmatig lager gebleven dan de VS.), de kans dat de dolar toch gaat verzwakken al wordt de rente verhoogd, omdat China overweegt de koppeling te laten schieten en Afrika de dolar(die veelal als schaduw valuta dient) aan het inwisselen is voor de Yuan en de Euro.

    Zie link: www.iexprofs.nl/Column/Beleggingsfond...
    Wij van WC-Eend....

    Er zijn niet echt aanwijzingen dat de beurs veel hoger komt op het Dragi QE geld. Ja een stijging van 400 naar 500 maar je kan je afvragen of die QE stijging er inmiddels niet al in zit. Draghi geeft zijn geld uit op de obligatiemarkt en het is maar de vraag of de investeerder dat geld wat vrij komt uit obligaties in de aandelenmarkt steekt.

    Verder, FED rate hike en Europese QE zouden in principe een sterkere dollar moeten geven dus het beetje upside wat ze daar nog hebben doe je potentieel teniet met een valutarisico.

    Daarnaast heeft de dollar een voordeel tov de Euro en de Yuan, elke commodity ter wereld word in dollars geprijsd. Zolang die Amerikanen dat voordeel nog hebben is het mi niet echt denkbaar dat de Euro en de Yuan de dollar vervangen als schaduwmunt in Afrika of waar dan ook.

    Verder een paar getallen:
    AEX P/E: 21.96
    DAX P/E: 18:40

    S&P500 P/E: 18.40
    Nasdaq P/E: 29.10
    Dow Jones P/E: 15.16

    Nasdaq spant wel de kroon maar die aandelen hier zijn al net zo overgewaardeerd als in de USA.

    Gewoon wat gedachtenkronkels.

    Leuk dat zo'n man dat schrijft maar het is net als 2 jaar geleden, toen zou de grote rotatie plaatsvinden van de bond markt naar de aandelenmarkt. Die laat ook nog steeds op zich wachten.
  3. GenTrap 6 augustus 2015 23:48
    De bedrijfscijfers van de afgelopen tijd laten zien dat bedrijven hun winsten op orde weten te houden, terwijl wereldwijde consumptie langzaam tegen begint te vallen. Het eerste duidelijke signaal hiervan is de bubbel die in Azie begint leeg te lopen, en dat terwijl we wereldwijd met lage rentes en de QE programma's draaien.
    Aandelen deden het goed, want nergens viel nog rendement te maken, want op aandelen zat altijd nog potentiele groei en of divident. Er komt ongetwijfeld in de nabije toekomst een moment waarbij de wereldeconomie piepend en krakend tot stilstand komt.
    Dit alles zegt natuurlijk niets over de opening van de AEX morgen.
    Ondertussen heeft Bas weer vaak gelijk, want de markt beweegd zich technisch..
    Op korte termijn lijkt de reactie op het banencijfer en de impact op een eventuele renteverhoging in de VS de indexen te beheersen.
    Niemand die dus ook maar een zinnig woord kan zeggen over de opening van morgen.
    Ik gok op lager (zit ook short). We zullen zien.
  4. Dead cat bounce 6 augustus 2015 23:48
    quote:

    Shoryuken schreef op 6 augustus 2015 20:25:

    Tis wat allemaal. Ach binnen nu en no time komt de 520 van Bas wel op de borden. laat je niet gek maken door alle roeptoeters.

    Vandaag wilde ik met 15k long gaan op de AEX met zeerrrr ruime stoploss. (ik weet het ik had beloofd te kappen omdat ik laatst zo nat ging). Maar blijkbaar vind ik de spanning toch wel wat leuk.

    Dus ik wilde van mijn Spaarrekening lekker wat geld overmaken naar de betaalrekening en mijn De Giro account.. kijk ik op mijn spaarrekening. Geld weg!

    Ik had na het verlies van 5k met mijn vriendin gepraat.. en toen zei ze; "doe geen gekke dingen met dat geld, je verspeelt alles met dat geturbo. doe iets nuttigs. los de hypotheek deels af!'. Dus ik zeg; "ja goed idee.. ga ik doen".

    Heeft ze dus heel lief bedoelt mij 'geholpen'. Spaarsaldo nu: bijna niks.

    DUS AL WIL IK NU MET DE HOGE HEFBOOM INSTAPPEN.. DAN KAN HET NIET.

    had net wel even de bank gebeld en gevraagd of ik het geld van de aflossing terug kon krijgen om te beleggen met hoge hefboom. Medewerker zei dat hij me niet goed kon verstaan en zei de hoorn even op de luidspreker te zetten. "wilt u uw vraag nog een keer herhalen meneer? u staat nu op de speaker".

    "mag ik het geld waarmee laatst de hypotheek deels is afgelost terug?"

    Nou.. Heb nog nooit een hele afdeling zo hard horen lachen.
    Hahaha leuk stukje en slim van je vriendin want morgen gaan we gewoon nog een stapje lager
    Zit zelf met 20 call opties 520 sept
  5. Longshortercc 7 augustus 2015 08:05
    Ik verwacht eerlijk gezegd een beetje dezelfde taferelen als gister. Moeilijke ups in de ochtend en begin van de middag, en daar in de US is alle hoop verloren op een up dus rond half drie met man en macht proberen onze koers stabiel te houden. Die ups in de US zien ze daar volgende week pas weer...
351 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links