Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Steun onder druk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

496 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 september 2015 18:46
    bron: Telegraaf

    doel: Oppeppertje..

    'Correctie koersen maakt deel uit van bullmarkt'
    door onze DFT-redactie

    Hoewel de aandelenmarkten recent sterk gebukt gaan onder de zorgen over een afkoeling van de wereldwijde economie zal de opmars van de koersen die eerder dit jaar werd ingezet weer een vervolg krijgen. Dat stellen specialisten van vermogensbeheerder Schroders.

    De voorkeur van de specialisten gaat vooral uit naar de aandelenbeurzen in Amerika en Europa, terwijl er pessimisme overheerst bij de opkomende markten.

    Ook zien zij minder brood in de aandelenmarkt van Japan vanwege de blootstelling aan de zwakte in de Chinese economie.

    Volgens de specialisten wordt het trage wereldwijde economische herstel in de hand gewerkt vanwege de schuldenafbouw die door het uitbreken van de financiële crisis in 2008 meer de nadruk kreeg.

    Zij wijzen ze er op dat landen waar door centrale banken kwantitatieve verruiming wordt ingezet meer groei zullen gaan realiseren door een verzwakking van de eigen munt.
  2. [verwijderd] 29 september 2015 18:52
    quote:

    deBeer52 schreef op 29 september 2015 17:34:

    Momenteel scan ik zo'n 160 aandelen/indices/grondstoffen/valuta/obligaties met mijn systeempje. Veel werk. Ik denk dat ik met 20 assets of zo hetzelfde resultaat bereik. maar loslaten is moeilijk he. Met valuta maak ik overigens altijd verlies, wil kennelijk niet werken met systeem. Die gaan er dus binnenkort als eerste uit.
    Dank voor je uitgebreide toelichting, deBeer!

    En less is indeed more, meestal toch.

    Valuta, lastige beestjes.
  3. [verwijderd] 29 september 2015 18:53
    quote:

    Haager schreef op 29 september 2015 16:46:

    [...]

    Een tijdje terug nog de melding dat ze maar niet kopen - toen heb ik al aangegeven dat vervolgens het consumentenvertrouwen omhoog zal gaan...
    Rarara... De cijfers zijn zo vals als de pruik van Ben Bernanke.
    hahaha..! Die is wel grappig Haager.
  4. [verwijderd] 29 september 2015 18:57
    Dax future heeft dus, in navolging van het niet doorzetten van de VS indices, de voor mij relevante weerstandslijn nog niet weten slechten. Weerstandslijn wat hoger getrokken overigens om rekening te houden met overshoot etc. Zijn ook recent wat grote schaduwen op de candles gemaakt. Meer een zone boven de weerstand die ik wil uitgenomen zien.
  5. [verwijderd] 29 september 2015 19:02
    Morgenvroeg me maar eens excuseren jegens de heer Heijink, vanmorgen een flauwe opmerking gemaakt waar ik niet achter sta. Beetje heat of the moment gevalletje. Weet niet of ie de postings op zn stukjes leest, misschien enkel pagina 1 of zo...

    (Flauwe) grapjes over oranje petjes enzo, dat moet nog steeds kunnen vind ik, dat wel. Maar ik pleit zelf steevast voor beleefde posts en houdingen jegens elkaar en dan zelf het tegenovergestelde doen, niet netjes.
  6. [verwijderd] 29 september 2015 19:04
    Vridag up, Maandag down, Dinsdag down (is zo), morgen...

    En de specialisten van Schroder hebben blijkbaar nog nooit een bear-market gezien, of hun 'lange termijn charts' ziet deze dalingen maar als tijdelijke dip.
    Tot nog toe blijf ik erbij dat de trend tot en met de presidentschapsverkiezingen omlaag zal zijn, min of meer flinke stijgingen tussendoor nagelaten.
  7. [verwijderd] 29 september 2015 19:05
    quote:

    Daxwatcher schreef op 29 september 2015 19:02:

    Morgenvroeg me maar eens excuseren jegens de heer Heijink, vanmorgen een flauwe opmerking gemaakt waar ik niet achter sta. Beetje heat of the moment gevalletje. Weet niet of ie de postings op zn stukjes leest, misschien enkel pagina 1 of zo...

    (Flauwe) grapjes over oranje petjes enzo, dat moet nog steeds kunnen vind ik, dat wel. Maar ik pleit zelf steevast voor beleefde posts en houdingen jegens elkaar en dan zelf het tegenovergestelde doen, niet netjes.
    Jij bent een van de netste posters hier, zeker op de manier waarop je op de onzin van b.v. Sander reageert

  8. [verwijderd] 29 september 2015 19:11
    Ach Malaga, het is een vreemd beestje, de mens. ;-)

    Een beetje adrenaline en dan komen er bij veel mensen soms dingen uit die ze niet eens echt menen. Of een discussie die na een tijdje begint te ontaarden, kan gebeuren.

    Gelukkig hebben we dan nog iets achter de hand met de naam 'excuses'. What's done is done, what's said is said, maar voor mij kan een gemeend excuus veel betekenen. Ik denk dat dat voor haast iedereen geldt...
  9. [verwijderd] 29 september 2015 19:15
    SP futs heel kort frame

    Trendkanaaltje, dalende lijn

    Onderkantje trendlijn met divergentie op de rsi en dan misschien koopwaardig.

    Uitbraak kopen, ook mogelijk, maar altijd mee oppassen vind ik 1) voor fake breaks en 2) voor je het weet sta je al aan de weerstand van het grotere tijdsframe.
496 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links