TomTom « Terug naar discussie overzicht

TOMTOM SEPTEMBER 2015

4.651 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... 229 230 231 232 233 » | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

marique schreef op 19 september 2015 19:56:

[...]
Klopt. Beleg normaliter op basis van stevig fundament. Op grond daarvan momenteel niet in TT.
Af en toe wel met TT een speculatief tussendoortje gehad. Voor het laatst 2e helft van '14. Enorme koersstijging daarna niet verwacht en dus gemist.

Met kennis van nu pas eventueel LT op <6. Voor KT speculatiefje op <8.
Aan opties of turbo's doe ik niet.

Ben wél positief op de toekomst voor TT, maar vind de koers nu gewoon veel te hoog.

Met q3 komt Tomtom nog hoger te staan. Ga je weer een koersstijging missen.
[verwijderd]
0
Ik snap je niet goudhaantje..

3 dagen geleden ging je short en zouden de q3 cijfers zeer tegenvallen?

leg me uit wat weet je?
Is er iets op komst
[verwijderd]
0
quote:

marique schreef op 19 september 2015 15:33:

[...]

Tot dusver faalt TT op vrijwel alle winstratio's. Maar dat kan in de toekomst best wel beter worden. De vraag is alleen, ALS het productaanbod van TT zo uniek is, waarom komt dat dan nog steeds niet in winstcijfers aan de oppervlakte?

Een mogelijke verklaring kan zijn dat TT tot nu toe relatief heel veel heeft moeten investeren om de huidige positie te bereiken. Kost gaat voor de baat nietwaar.

Andere verklaring kan zijn dat TT de huidige positie heeft moeten bevechten via lage verkoopprijzen. Marktaandeel 'kopen' met lage prijzen is een bekend fenomeen.

Gelet op de voor TT positieve ontwikkelingen in de markt gecombineerd met de deals die TT weet te maken, mag je verwachten dat er op niet al te lange termijn hogere winsten worden behaald.

De voornaamste reden is dat de nieuwe technologie pas 1 jaar op de markt is en deals 12-24 maanden na afsluiten in de omzet lopen. Wat automotive betreft dan he. Verder zit het effect van eur/usd TomTom wat in de weg. Maar dat herstelt zich op termijn weer.
Beperktedijkbewaking
2
quote:

Mojo schreef op 16 september 2015 20:30:

[...]

Zodra men beticht wordt van racisme of bevochten vrijheid dan trekt men het jasje van mijn ouders zaten in het verzet of ondergedoken. Ik geloof het allemaal wel, het geeft je niet het recht om mensen “nikkers”te noemen. Ongeacht de reden waarom ze op de vlucht slaan.

Wat stel je nu voor BDB? dat alle asielzoekerscentra moeten worden gesloten en alle, wat jij noemt ‘gelukzoekers’, moeten worden gedeporteerd? In Nederland valt het demoniseren, criminaliseren en stigmatiseren van vluchtelingen onder vrijheid van meningsuiting. Het verbaast me niets als jij hiervoor zou pleiten. Anders heb je vast een plan om de vluchtelingen crisis op te lossen?

Het vastlopen van woningenmarkt en sociaalhuur in niet de schuld van vluchtelingen maar de schuld van het kabinetbeleid. Beschikbare woningen neemt af door sloop of afbraak van sociale woningbouw en koop neemt toe. Zie bijlage voor wat feiten op een rij.

Houd jij lekker bezig met je probs en de ontmenselijking van vluchtelingen, dat tegenwoordig heel normaal is in Nederland. Of ga voor de spiegel staan en roep: fout fout fout daarna kruip je je bed in en stap de volgende dag op je fiets. Doe dit iedere dag dan scheelt het een hoop bruine diarree.

Of vertrek uit dit land. In theorie heb je keuze genoeg. Het land is niet van jou… het is onze planeet. Take it or Leave it!

Het woord 'nikkers' wil ik wel intrekken. Ik gebruikte het overigens alleen voor luie flikkers die niet-gebombardeerde landen als Gambia (+Nigeria+Ghana+Sudan+...) mannenloos achterlaten, i.p.v. hun land op te bouwen.

Met je bijlage over de sociale woningmarkt ben ik het moeiteloos eens.
Dat is ook het enige objectieve in je post. In de rest van je post ben je bezig om bezorgde vaderlanders te stigmatiseren.
Ik had het nergens over 'deporteren' of 'ontmenselijken'.

Met jouw beeldspraak van 'bruine diarree' ontwijk je elke discussie, en schaar je je in de makkelijke positie van de politiek-correcte maar redelijk goed verdienende vrijgestelden. De modalen en sub-modalen vangen de klap van de massale toestroom wel op. En dat NL het meest dichtbevolkte land van Europa is, mag ik ook niet zeggen?

Ik ben linkser dan je denkt. Ik heb meer dan je denkt te maken gehad met echte minima. Ik vertegenwoordig hen soms als vz van een HV voor een niet-geliberaliseerd woningcomplex, als je begrijpt wat ik bedoel.
Met wie denk je gvd te maken te hebben?

Jouw gelul over 'bruine diarree' verraadt je politiek-correcte maar welgestelde positie. Ik noem het moralisme en ethiek op de welgestelde vierkante millimeter. Mensen die lullen over de woningproblematiek zonder er zelf last van te hebben. Moet je precies bij mij zijn, ik lust je rauw.

Voor de goede orde: ik verfoei GW.
En verder zal ik me in deze maanddraad zelden of nooit meer melden.

[verwijderd]
0
Beperktedijkbewaking je zou gaan slapen weet je nog .... Laat lekker lullen die halve tamme.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 20 september 2015 04:16:

[...]

...
Voor de goede orde: ik verfoei GW.
En verder zal ik me in deze maanddraad zelden of nooit meer melden.

Nou, met één uitzondering dan. Ik weet meer van verkeer en verkeersinfo dan jullie allemaal bij elkaar. Inclusief de desbetreffende media en standaards, incl, TPEG, NDS, de Apple data, incl. probes, incl. DCRS. Sorry hoor...

Ik ben een ouwe rot, vertel me niks niks nieuws, en indien wel: ik weet het te duiden. Nog een jaar of tien, daarna zal het minder worden, ik verzoen me al nu al mee. Dat stadium moeten velen van jullie nog bereiken, ik bedoel die verzoening met het ouder worden.

Maar laat me intussen nog even m'n gang gaan. Ik ken nu nog mijn zaken. Er zijn weinigen hier die daarover commentaar hebben (Hik, misschien).

Ik zou zeggen: profiteer er nog maar even van. En laat mijn politieke commentaren aan mij. Ik heb meer met politici te maken gehad dan de meesten van jullie. Ook en met name bij verkeer en vervoer.
Dit democratisch land kent vrijheid van meningsuiting. Ik gebruik dat, basta. Ook als het tegen de mode in gaat. Vroeger tegen de rechtse mode, later tegen de linkse vanzelfsprekendheid, nu weer tegen het politiek correcte...

Ik word er gek van. Ik baseer me steeds meer op mijn eigen denken en mijn eigen rekensommen.
"En daar moet u het mee doen."

Maar ik verlaat me niet alleen op de Rijdende Rechter (wat een kut-programma overigens als het om uitleg van het recht gaat). Ik hoop ook op steun van mensen die mij begrijpen, ook als ze het niet geheel met mij eens zijn.
Ik reken daarbij vooral op mensen uut Grunn...

Daor lig mien zwak. Altied, en groet uut Weslaan.

Sorry, Meryntje, ik heb je nu echt nodig.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

Cain Velasquez schreef op 20 september 2015 06:41:

Beperktedijkbewaking je zou gaan slapen weet je nog .... Laat lekker lullen die halve tamme.
Sorry, te laat advies. Nu ben ik weer over mijn woede heen, en klaar voor het tijdschema van mijn geliefden elders.

[verwijderd]
0
quote:

*Justin* schreef op 19 september 2015 20:47:

[...]

De voornaamste reden is dat de nieuwe technologie pas 1 jaar op de markt is en deals 12-24 maanden na afsluiten in de omzet lopen. Wat automotive betreft dan he. Verder zit het effect van eur/usd TomTom wat in de weg. Maar dat herstelt zich op termijn weer.
En ook worden de deferred revenues vergeten. Dat weet Marique allemaal heel erg goed want dat is haar al keer op keer uitgelegd. En als ze goed balansen kan lezen, heeft ze dit ook zelf uit de balans kunnen halen.
Verder hamert Marique steeds op het feit dat de waarde van de assets bepaald worden door de contante waarde van de toekomstige geldstromen. Dat geldt voor ieder bedrijf en dus ook voor Here en blijkbaar is deze waarde door de mensen die het kunnen weten, bepaald op 3 miljard Euro.
Nu heeft Tom Tom dezelfde assets die minimaal technisch gelijkwaardig zijn. Wie A zegt moet dan ook B zeggen en kunnen beamen dat de waarde van Deze assets van TT dus ook rond de 2-3 miljard, waard is. En dit wordt ook ondersteund door de explosief groeiende orderintake in automotiv die TT de laatste jaren meldt.

[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
pwijsneus
0
quote:

Natte krant schreef op 19 september 2015 16:18:

nav het voorliggende.
Begin deze week kwamen dan eindelijk de berichten dat TT er goed voorstaat. Misschien wel beter dan gedacht. De "rekenaars" onder ons kregen bevestiging.
Ook de koers liep op. En dan uitgerekend gooit de FED roet in het eten. Die weten het even niet meer...onbegrijpelijk. Maanden hebben ze kunnen studeren op de cijfertjes. Luisteren ze niet naar Kees de Kort?
Alle herstel is tot op heden broos. All around the globe. Ondanks de miljarden €, $ en YingyangYen die er tegenaan zijn gesmeten.
Ik denk dat het een somber effect zal hebben op de koersontwikkeling in het algemeen en dus ook voor TT.
Ik merk dat de positieve mindset na 1 dag al weer verdampt is.
Een koers van 12,50 zie ik voorlopig niet. Een koers van 10 voor de komende 12 maanden dat is volgens mij waar we het mee moeten doen. En mogelijk doen we het zeker niet slechter dan de markt.
Dit is ook mijn vermoeden, de VIX staat ook nog steeds hoog;

nl.investing.com/indices/us-spx-vix-f...

Verder helpen de besluiteloosheid van de FED en de haperingen in ChinaChina ook niet echt lekker mee.

Kan het verkeerd hebben, maar ik wacht braaf af tot voor de cijfers van TomTom, hoewel ik met daar nog goed in moet gaan verdiepen hoe dit kan uitpakken.

Elke bank heeft inmiddels wel in de gaten dat TomTom gaat groeien. Ook het bericht dat automotive lekker loop kan er wel eens voor zorgen dat de consensus aan de hoge kant zal zijn.

Bij de Q2 cijfers werden we getrakteerd op een koersdaling van 8%, die had ik persoonlijk even niet zien aankomen...dit keer proberen beter mijn huiswerk te doen.

Vraag me dus af of na het PB over automotive van afgelopen week deze consensus is veranderd;

corporate.tomtom.com/consensus.cfm
pwijsneus
6
Beste Beperktedijkbewaking,

Als je politieke uitspraken doet kun je weerstand verwachten, ik neem aan dat je hiervan op de hoogte bent. Hoe concreter, en hoe meer uitgesproken je bent, des te groter wordt de weerstand. In de politiek moet je als zender met deze weerstand omgaan, als ontvanger kan het als provocatie worden ervaren (bij mij bijvoorbeeld).

Wij Nederlanders hebben vrijwel overal een uitgesproken mening over, genoeg om over te ouwehoeren dus. Zeg maar, opinions are like assholes, everybody has one.

Wat me echter opvalt, is dat het “politieke debat” in Den Haag over velerlei zaken, steeds meer gericht op zoek is naar de mening van de man op straat. Hierdoor wordt het debat scherper (en simplistischer), krijg je meer weerstand en voelen steeds meer mensen zich geprovoceerd.

Helaas zijn we in dit verwende kikkerlandje – noem het een veredelde provincie van Duitsland – allang vergeten om ook eens iets met de inhoud van “het debat” te doen. Oplossingen, daadkracht. Maargoed, in een wereld waar grenzen steeds vager worden heeft Nederland ook niet veel macht.

Volgens mij moet je voor oplossingen en daadkracht niet meer bij de politiek zijn, hun corebusiness is enkel en alleen zieltjes winnen met bold-statements lijkt het wel. All mouth and trousers. Niet de moeite waard dus om me over op te winden – en nee – ik zit zeker niet in een welgestelde positie…heb alleen wel de hersens om in te zien dat je alleen de wereld niet kan veranderen, maar je er wel in dient te participeren. Ik probeer er dus het beste van te maken, en ben blij dat ik de mazzel heb gehad om in NL geboren te worden.

Ok, genoeg hierover.

Ander puntje, je vraag met wie we gvd te maken hebben?

Gezien het tijdstip ga ik ervan uit dat je wat alcoholische versnaperingen hebt genuttigd, dus het is je vergeven. Doe ik zelf ook wel vaker, maar ik heb dan ook een vrolijke dronk.

Je geeft aan in je laatste post dat je meer weet van verkeer en verkeersinfo (incl. Apple data, probes, NDS etc.) dan elke forumbezoeker bij elkaar. Eigenlijk hebben we hier dus te maken met een soort halfgod. Ik ga je voortaan U noemen denk ik.

U weet alles te duiden geeft U aan (…voor 10 jaar dan). Ook heeft U meer politieke ervaring dan de meesten van “ons”.

Uit alles blijkt dat U graag een beetje beter en belangrijker gevonden wilt worden dan anderen.

Ik ben dan meer dan de helft jonger dan U, maar ik besef me wel dat als je zaken wilt duiden (TomTom en markt waarin het opereert bijvoorbeeld) je dit het best samen kan doen. Je eigen afsluiten voor denkbeelden van anderen die toevallig niet in je straatje passen heeft dan niet zo veel zin. In tegenstelling tot mijn alias doet vermoeden heb ik die wijsheid niet in pacht, en U ook niet.

Op basis van informatie van anderen (en van jezelf) kunnen dus met elkaar in debat, over TomTom. Stuk zinvoller lijkt me dan over de grootste volksverhuizing ooit die toevallig nu aan de gang is.
Juun
1
@pwijsneus:
Ik heb je een AB en een NOK gegeven.
BDB een NOK voor je bijdragen van de afgelopen nacht.

Iedereen heeft meningen over voetbal, auto's, eten, vakantie, politiek, economie, de tuin, uitgaan, geloof, hoop en liefde.

Bedenk dat dit IEX is, in het bijzonder het forum, nog verder uitgesplitst TOMTOM en daarvan het maanddraadje september.

Op een culinaire, sportieve, politieke en andere websites gaat het niet over TT, en hier graag alléén over TT, zoals het ook bedoeld is en zoals iedereen het verwacht en graag ziet. Het was zo leesbaar de laatste tijden, laten we dat alstublieft zo houden met elkaar. Alle andere meningen die u wilt ventileren, prima, maar zoek daarvoor een andere website of in ieder geval een ander forum dan het TT-forum op.

Bedankt, en een prettig weekend verder.
[verwijderd]
0
Kan allemaal zo zijn, je zet je hier neer als een gefrustreerde oude zuurpruim. Het is niet de boodschap, maar de wijze waarop die wordt verkondigd. Zou jij toch moeten weten als je bent wat je pretendeert te zijn...
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 20 september 2015 06:48:

[...]

Nou, met één uitzondering dan. Ik weet meer van verkeer en verkeersinfo dan jullie allemaal bij elkaar. Inclusief de desbetreffende media en standaards, incl, TPEG, NDS, de Apple data, incl. probes, incl. DCRS. Sorry hoor...

Ik ben een ouwe rot, vertel me niks niks nieuws, en indien wel: ik weet het te duiden. Nog een jaar of tien, daarna zal het minder worden, ik verzoen me al nu al mee. Dat stadium moeten velen van jullie nog bereiken, ik bedoel die verzoening met het ouder worden.

Maar laat me intussen nog even m'n gang gaan. Ik ken nu nog mijn zaken. Er zijn weinigen hier die daarover commentaar hebben (Hik, misschien).

Ik zou zeggen: profiteer er nog maar even van. En laat mijn politieke commentaren aan mij. Ik heb meer met politici te maken gehad dan de meesten van jullie. Ook en met name bij verkeer en vervoer.
Dit democratisch land kent vrijheid van meningsuiting. Ik gebruik dat, basta. Ook als het tegen de mode in gaat. Vroeger tegen de rechtse mode, later tegen de linkse vanzelfsprekendheid, nu weer tegen het politiek correcte...

Ik word er gek van. Ik baseer me steeds meer op mijn eigen denken en mijn eigen rekensommen.
"En daar moet u het mee doen."

Maar ik verlaat me niet alleen op de Rijdende Rechter (wat een kut-programma overigens als het om uitleg van het recht gaat). Ik hoop ook op steun van mensen die mij begrijpen, ook als ze het niet geheel met mij eens zijn.
Ik reken daarbij vooral op mensen uut Grunn...

Daor lig mien zwak. Altied, en groet uut Weslaan.

Sorry, Meryntje, ik heb je nu echt nodig.

[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
Beperktedijkbewaking
1
quote:

pwijsneus schreef op 20 september 2015 09:42:

Beste Beperktedijkbewaking,

Als je politieke uitspraken doet kun je weerstand verwachten, ik neem aan dat je hiervan op de hoogte bent. Hoe concreter, en hoe meer uitgesproken je bent, des te groter wordt de weerstand. In de politiek moet je als zender met deze weerstand omgaan, als ontvanger kan het als provocatie worden ervaren (bij mij bijvoorbeeld).

Wij Nederlanders hebben vrijwel overal een uitgesproken mening over, genoeg om over te ouwehoeren dus. Zeg maar, opinions are like assholes, everybody has one.

...

Ander puntje, je vraag met wie we gvd te maken hebben?

Gezien het tijdstip ga ik ervan uit dat je wat alcoholische versnaperingen hebt genuttigd, dus het is je vergeven. Doe ik zelf ook wel vaker, maar ik heb dan ook een vrolijke dronk.

Je geeft aan in je laatste post dat je meer weet van verkeer en verkeersinfo (incl. Apple data, probes, NDS etc.) dan elke forumbezoeker bij elkaar. Eigenlijk hebben we hier dus te maken met een soort halfgod. Ik ga je voortaan U noemen denk ik. [1]

U weet alles te duiden geeft U aan (…voor 10 jaar dan). Ook heeft U meer politieke ervaring dan de meesten van “ons”.[2]

Uit alles blijkt dat U graag een beetje beter en belangrijker gevonden wilt worden dan anderen.

Ik ben dan meer dan de helft jonger dan U, maar ik besef me wel dat als je zaken wilt duiden (TomTom en markt waarin het opereert bijvoorbeeld) je dit het best samen kan doen. Je eigen afsluiten voor denkbeelden van anderen die toevallig niet in je straatje passen heeft dan niet zo veel zin. In tegenstelling tot mijn alias doet vermoeden heb ik die wijsheid niet in pacht, en U ook niet.

Op basis van informatie van anderen (en van jezelf) kunnen dus met elkaar in debat, over TomTom. Stuk zinvoller lijkt me dan over de grootste volksverhuizing ooit die toevallig nu aan de gang is. [3]

[1]: Doe dat maar. Ik weet nog steeds meer van TT's techniek en hun balans dan de meesten hier.

[2]: Zeker.

[3]: Toevallig?? Onder welke jonge steen kom jij vandaan? Het zat er al jaren aan te komen, maar yuppen zoals jij leefden liever in wonderland. Bezuinigen op defensie, en nu roepen: "Draag als burgers uw steentje bij!"
Ik denk te gouvernementeel om daarvoor te zwichten. Volgens mij dacht ook Thorbecke meer gouvernementeel dan de huidige lamzakken van de VVD (en andere partijen).

Als je mij in staatkundig opzicht de les wilt lezen moet je met zwaarder geschut aankomen. Erasmus, Spinoza, H. de Groot, Calvijn, Hume, Locke, Hannah Arendt, Mandela, Obama, Charles Taylor (Can.)... Leer mij nooit mijn oude of nog levende klassieken.

Kom maar op. Voor kennis van TT en hun techniek verwijs ik naar andere draadjes.
Kom maar op, met of zonder alcohol.
pwijsneus
2
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 20 september 2015 11:47:

[...]

[1]: Doe dat maar. Ik weet nog steeds meer van TT's techniek en hun balans dan de meesten hier.

[2]: Zeker.

[3]: Toevallig?? Onder welke jonge steen kom jij vandaan? Het zat er al jaren aan te komen, maar yuppen zoals jij leefden liever in wonderland. Bezuinigen op defensie, en nu roepen: "Draag als burgers uw steentje bij!"
Ik denk te gouvernementeel om daarvoor te zwichten. Volgens mij dacht ook Thorbecke meer gouvernementeel dan de huidige lamzakken van de VVD (en andere partijen).

Als je mij in staatkundig opzicht de les wilt lezen moet je met zwaarder geschut aankomen. Erasmus, Spinoza, H. de Groot, Hume, Locke, Hannah Arendt, Mandela, Obama, Charles Taylor (Can.)... Leer mij nooit mijn oude of nog levende klassieken.

Kom maar op. Voor kennis van TT en hun techniek verwijs ik naar andere draadjes.
Kom maar op, met of zonder alcohol.

[3]. Je doet teveel aannames.
- Ik ben geen yuppie.
- Ik leef zeker niet in Wonderland.
- Ben tegen bezuinigen op defensie, defensie voor NL is overigens wat mij betreft niets anders dan buitenlandpolitiek.

Verder, het is een feit dat de grootste volksverhuizing aller tijden nu gaat aanbreken. Één gegeven nog, op dit moment zit nog geen 3% van alle vluchtelingenmigranten in Europa. Wat doen die andere 97% die "in de regio" zitten?

Wat wil je er aan doen?? Volgens mij gaat het daar over. Iets erover typen op het IEX-forum levert in ieder geval helemaal niets op.

Succes.
[verwijderd]
0
Beste formuleren, zag onlangs dat er een link werd gelegd tussen de VW APP en tom tom. Zag zojuist dat Mercedes een soortgelijke app heeft! Zie www.mercedes-benz.nl/connectmeWeet een van de speurneus hier of tom tom hier iets mee te maken heeft.?
4.651 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... 229 230 231 232 233 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 jun 2024 17:35
Koers 5,725
Verschil +0,010 (+0,17%)
Hoog 5,825
Laag 5,700
Volume 154.387
Volume gemiddeld 286.404
Volume gisteren 256.192