Beursblik: miniem kwartaalverlies voor TomTom verwacht

Door ABM Financial News op 16 april 2024 16:25 | Views: 2.674

Beursblik: miniem kwartaalverlies voor TomTom verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) TomTom is in het eerste kwartaal vermoedelijk net in de rode cijfers uitgekomen, maar wel minder diep dan vorig kwartaal. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten die werd samengesteld door de navigatiespecialist zelf.

De analisten rekenen gemiddeld op een kwartaalomzet van 144 miljoen euro. Daaraan zou het onderdeel Location Technology 123 miljoen euro bijdragen. De consumententak was afgelopen kwartaal vermoedelijk goed voor 20 miljoen euro omzet.

De analisten voorzien verder een negatief bedrijfsresultaat (EBIT) van 2 miljoen euro. Netto leed TomTom naar verwachting 1 miljoen euro verlies.

In het vierde kwartaal van 2023 boekte TomTom een omzet van 143,4 miljoen euro, een negatieve EBIT van 10,4 miljoen euro en een verlies onder de streep van 11,6 miljoen euro.

De vrije kasstroom schatten de analisten voor het eerste kwartaal in op 8 miljoen euro negatief. De kaspositie zou dan op 287 miljoen euro uitkomen.

Verwachtingen

Bij de laatste jaarcijfers zei CEO Harold Goddijn  "voorzichtig optimistisch" te zijn voor 2024. 

De omzet komt dit jaar volgens TomTom uit tussen de 570 en 610 miljoen euro. Daaraan zal Location Technology 490 tot 520 miljoen euro bijdragen. 

TomTom rekent voor dit jaar verder op een rendement aam vrije kasstroom van meer dan 5 procent.

De analisten mikken op een omzet van 591 miljoen euro, en net als TomTom op een rendement van 5 procent.

TomTom herhaalde bij de laatste jaarcijfers de doelstelling om in 2025 een omzet van 600 miljoen euro met Location Technology te realiseren. De vrije kasstroom zou dan op 10 procent van de groepsomzet uitkomen. 

Analisten rekenen gemiddeld op een groepsomzet van 647 miljoen euro in 2025, met een bijdrage van locatietechnologie van 572 miljoen euro. Het rendement aan de vrije kasstroom zal volgens hen uitkomen op 7 procent. 

TomTom opent woensdag voorbeurs de boeken.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.