Kleine tegenvaller bij cijfers TomTom

Door ABM Financial News op 17 april 2024 07:19 | Views: 4.397

Kleine tegenvaller bij cijfers TomTom
Beeld: TomTom

(ABM FN-Dow Jones) TomTom is in het eerste kwartaal net in de rode cijfers uitgekomen, maar het verlies was wel kleiner dan vorig kwartaal. Dit bleek woensdagochtend uit cijfers van de Amsterdamse navigatiespecialist.

Op een omzet van 139,3 miljoen euro boekte TomTom een nettoresultaat van 4,9 miljoen euro negatief. Aan deze omzet droeg Location Technology 118,6 miljoen euro bij en de consumententak 20,7 miljoen euro.

De analisten die hun taxaties indienden voor de bedrijfsconsensus, rekenden gemiddeld op een kwartaalomzet van 144 miljoen euro, waaraan het onderdeel Location Technology 123 miljoen euro zou bijdragen. De consumententak was afgelopen kwartaal volgens de analisten goed voor 20 miljoen euro omzet. Verder rekenden de analisten op een nettoverlies van 1 miljoen euro.

In het vierde kwartaal van 2023 boekte TomTom een omzet van 143,4 miljoen euro met onder de streep een verlies van 11,6 miljoen euro.

TomTom meldde woensdag verder een vrije kasstroom van 9,4 miljoen euro negatief. Analisten schatten deze op 8 miljoen euro negatief. 

Eind maart had TomTom een kaspositie van 284 miljoen euro. Dat zou volgens de analisten 287 miljoen euro zijn geweest.

Verwachtingen

De omzet komt dit jaar volgens TomTom uit tussen de 570 en 610 miljoen euro. Daaraan zal Location Technology 490 tot 520 miljoen euro bijdragen. De navigatiespecialist rekent voor dit jaar verder op een rendement aan vrije kasstroom van meer dan 5 procent.

De analisten mikken op een omzet van 591 miljoen euro, en net als TomTom op een rendement van 5 procent.

TomTom herhaalde woensdag de doelstelling om in 2025 een omzet van 600 miljoen euro met Location Technology te realiseren. De vrije kasstroom zou dan op 10 procent van de groepsomzet uitkomen. 

Analisten rekenen gemiddeld op een groepsomzet van 647 miljoen euro in 2025, met een bijdrage van locatietechnologie van 572 miljoen euro. Het rendement aan vrije kasstroom zal volgens hen uitkomen op 7 procent. 

Verder meldde TomTom dat het aandeleninkoopprogramma van 50 miljoen euro voor 64 procent was afgerond aan het einde van het eerste kwartaal.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.