Beursblik: winst TomTom onderliggend meevallend

Door ABM Financial News op 2 februari 2024 09:27 | Views: 4.951

Beursblik: winst TomTom onderliggend meevallend
Beeld: TomTom

(ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft een wat teleurstellende omzet laten zien, maar de winstgevendheid viel onderliggend wel mee. Dit stelde analist Wim Gille van ABN AMRO Oddo vrijdag in een rapport.

TomTom boekte voor 10,5 miljoen euro aan eenmalige kosten, en indien hiervoor wordt gecorrigeerd, dan is de onderliggende 'geschoonde' aangepaste EBITDA een stuk beter dan voorzien, aldus Gille.

Positief is verder volgens de analist dat de orderportefeuille voor Automotive met 100 miljoen euro aandikte tot een record van 2,5 miljard euro.

Voor 2024 zei CEO Harold Goddijn "voorzichtig optimistisch" te zijn. De omzet komt vermoedelijk uit tussen de 570 en 610 miljoen euro. Daaraan zal Location Technology 490 tot 520 miljoen euro bijdragen. TomTom rekent verder op een rendement op de vrije kasstroom van meer dan 5 procent.

TomTom herhaalde vrijdag de doelstelling om in 2025 een omzet van 600 miljoen euro met Location Technology te realiseren. De vrije kasstroom moet dan op 10 procent van de groepsomzet uitkomen. 

Al met al verwacht Gille niet dat de analistenconsensus voor 2024 veel zal veranderen na de kwartaalcijfers van TomTom. De analist blijft bij zijn Outperform advies met een koersdoel van 11,00 euro.

Het aandeel TomTom steeg vrijdag met 6,4 procent naar 6,70 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
jan de vakman
0
Volgens mij zijn ze op de beurs behoorlijk de weg kwijt, een bedrijf, ING, dat met prachtige winstcijfers en dividend komt, 7%, als je het herbelegt, daalt 7% op cijfers, Tom Tom dat geen roodkopere dividend geeft en nog altijd rood blijft schrijven, vliegt 12% omhoog, kunnen ze geen beurswegkastjes gaan maken, als ze goed zijn, dan gaan ze zeker groen schrijven!!
lanciared
0
Hallo Jan, Het gaat over de vooruitzichten, Jan. Outlook van TT lijkt behoorlijk positief voor dit jaar, en de jaren erna. Koers behoorlijk achtergebleven, bij al het Tech geweld van vele andere aandelen. Zelfs heel wat ( ja, door wie ? ) naar beneden gezet.
Een geruststellende outlook, en dan kan het aandeel, gelijk vandaag flink naar boven. Komen nog wel dagen eraan, met hogere koersen.

- Anderzijds, bankaandelen, momenteel, in dit klimaat, ze liggen gewoonweg niet zo goed.
Ik moet er niet van hebben. Moet ze niet in portefeuille hebben, ondanks dat ze absoluut niet duur lijken. Goedkoop zelfs. Geld voor velen, vermoed ik. Bij mij : Verzekeraars : idem.
LR
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.