Arrowhead Research « Terug naar discussie overzicht

GRTS (mRNA) Gritstone bio inc.

274 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
Piddy
0
Gepersonaliseerde RNA-kankervaccins zijn veelbelovend

De ontwikkeling van therapeutische vaccins tegen kanker is door de jaren heen teleurstellend geweest, maar dit jaar zien we een verandering. In mei 2023 werd een klinische fase 1-studie gepubliceerd waarin de resultaten werden aangekondigd van de levering van geïndividualiseerde mRNA-neoantigeenvaccins aan 19 patiënten met ductaal adenocarcinoom van de pancreas 4 . We hebben ook recente vooruitgang gezien in de afgifte van nanodeeltjes van deze vaccins aan tumoren. Op biotechgebied heeft Moderna in samenwerking met Merck een op mRNA gebaseerd huidkankervaccin aangekondigd , en BioNTech en Gritstone Bio gaan ook verder met gepersonaliseerde mRNA-kankervaccins.
Piddy
0
De bio-aandelen van Gritstone stegen nadat het bedrijf een contract ter waarde van maximaal $433 miljoen had gekregen van de Biomedical Advanced Research and Development Authority.

Het bedrijf zei dat het BARDA-contract bedoeld is om een ??vergelijkende fase 2b-studie uit te voeren ter evaluatie van Gritstone’s zelfversterkende mRNA-kandidaat-vaccin dat Spike bevat, plus andere virale doelwitten ter bescherming tegen Covid-19.

De overeenkomst werd toegekend als onderdeel van Project NextGen, een initiatief van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services om een ??pijplijn van nieuwe, innovatieve vaccins en therapieën te bevorderen die een bredere en duurzamere bescherming voor Covid-19 bieden.

Volgens het contract zal Gritstone bio een gerandomiseerde fase 2b dubbelblinde studie met 10.000 deelnemers uitvoeren om de werkzaamheid, veiligheid en immunogeniciteit van het Gritstone volgende generatie Covid-19-vaccinkandidaat te vergelijken met een goedgekeurd Covid-19-vaccin.

De voorbereidingen voor het onderzoek zijn gaande en de uitvoering van het onderzoek zal volledig worden gefinancierd door BARDA. Gritstone zal het onderzoek in de VS uitvoeren in samenwerking met het Covid-19 Prevention Network.

Het project is gefinancierd met federale fondsen van het ministerie van Volksgezondheid en Human Services; Bureau van de adjunct-secretaris voor paraatheid en respons; en de Biomedical Advanced Research and Development Authority.

Piper Sandler verhoogde zijn koersdoel voor bio-aandelen Gritstone van $6 naar $7, terwijl hij zijn Overweight-rating handhaafde.
Piddy
0
GRTS is een overnamekandidaat ,wie niet ;-)
Q1 2024 is heel erg belangrijk voor hen.

Het bedrijf wordt enorm geshort en gemanipuleerd.
Na het Barda akkoord gingen ze vlot van $1,1 naar $3,3 om even snel terug te vallen tot $1,2
Het is aartsmoeilijk om in te schatten wanneer je eruit en terug in moet stappen.
Het bedrijf heeft zeker geld nodig...

Sinds enkele dagen is het volume terug aan het toenemen.
Er waren vorige week en vandaag in totaal drietal conferences en fire-chat sessies.
Piddy
0
Euro verliest terrein
De euro leek vorige week op weg naar pariteit met de dollar, maar valt de jongste dagen stevig terug. De munt wisselt nu tegen 1,08 dollar. Voor het eerst in een maand sloot de euro onder zijn 21-daagse gemiddelde, wat volgens technische analisten het signaal voor mogelijke verdere dalingen is.

De fors teruglopende inflatie in Europa doet beleggers inzetten op een minder strikt rentebeleid, wat de opmars van de euro afremt.
Piddy
0
Lager volume en dan wordt er aan de koers gevreten...
Op basis van volume indicatie (?)zou je dus kunnen daytraden.
Is me al enkele keren gelukt maar ik wil dit voordeel nu niet meer op het spel zetten.
Piddy
0
Ik heb gisteren naar de telefonische vergadering van Goldman geluisterd.
Jenkins (GS)was niet negatief. Ze stelde gewoon eenvoudige vragen die Allen beantwoordde.
Ik dacht dat de drie conference calls van deze week, bij elkaar genomen, een redelijk goed zicht opleverden van waar het bedrijf naartoe zal gaan in 2024, 2025.
De enige open vragen voor de komende twaalf maanden op dit moment zijn:

1) hoe goed de gegevens zullen zijn in Q1/24 ?
2) ID-partnerschap ?
3) Zal Gilead kiezen voor de HIV fase 2 ?
4) uitgaande van goede Granite-gegevens, hoe zal een oncologisch partnerschap eruit gaan zien ?
nb
0
quote:

nb schreef op 7 december 2023 08:37:

Je wave doet het erg goed
Oeps, ze geven aandelen uit....
Piddy
0
Gelukkig heb ik die niet meer hoor.
Wel pijnlijk.
-30 % momenteel ...
Ik volg ze wel dus was mooie stijging de laatste tijd met de terugval .
Waar hebben we dat nog gezien;-)
Piddy
0
ING-economen: 'Het is tijd om cash aan het werk te zetten'

Centraal bankiers zullen vanaf de lente de rente traag beginnen te verlagen, stelt ING. In die context hebben goud en kwaliteitsaandelen en -obligaties sterke kaarten. 'Cash zal in 2024 niet langer koning zijn.'

En dan de tegenstrijdige info net er onder in De Tijd ;-)

Fed-voorzitter Jerome Powell heeft al herhaaldelijk gezegd dat de marktverwachtingen over renteverlagingen vanaf het eerste kwartaal van 2024 voorbarig zijn. Daarbij benadrukt hij dat beleidsmakers voorzichtig zijn en de optie van een extra renteverhoging nog openlaten. 'Ik denk dat de verwachting van veel renteverlagingen volgend jaar wat wordt teruggeschroefd', zegt Derek Tang, econoom van LHMeyer. 'Fed-bestuurders zullen het banenrapport aangrijpen om op te roepen tot geduld en te zeggen dat de rentes langer hoog moeten blijven.'

Beleggen is een puzzel oplossen voor jezelf ,niet ?
Piddy
0
Wauw, ik had nooit gedacht dat ik dit zou zien:
CEO van Gritstone als voorzitter van de NeoAntigen TCR-t Summit (kijk op 08:50)
(Amsterdam - waar Neogene ook is), als expert in het veld !!

neoantigen-summit.com/whats-on/day-one/

en ...

12:30 pm

Clinical Trial Data with a Personalized Neoantigen Cancer Vaccine in Metastatic Colorectal Cancer
Andrew Allen
Chief Executive Officer and President, Gritstone Bio
Synopsis
We have developed a heterologous prime-boost personalized neoantigen cancer vaccine using adenoviral prime and self-amp mRNA boost vectors
Phase 1 data demonstrated good safety, immunogenicity and early signals of clinical benefit
A randomized, controlled phase 2 trial in metastatic colorectal cancer is expected to report preliminary data from a subset of patients in 1 Q24
Piddy
0
Moderna hoopt op vaccin tegen huidkanker in 2025
BELGA;Vandaag om 15:50

De topman van het Amerikaanse laboratorium Moderna hoopt in 2025 goedkeuring te krijgen voor het vaccin in onderzoek dat de ontwikkeling van huidkanker zou tegengaan.

Dat heeft topman Stéphane Bancel donderdag gezegd, na de publicatie van nieuwe onderzoeksresultaten van Moderna.
We denken dat het product tegen 2025 in sommige landen gelanceerd zou kunnen worden via een versnelde goedkeuring', stelde Bancel in een interview met het Franse persagentschap AFP.

Het vaccin zal niet dienen om huidkanker te voorkomen, maar als behandeling zodra de huidkanker is opgedoken, in combinatie met kankermedicatie. Bij een test bij zowat 160 mensen met een melanoom bleek dat de combinatie van het vaccin en het medicijn Keytruda van de Amerikaanse sectorgenoot Merck de kans op een nieuwe tumor of overlijden verminderde met 49 procent over drie jaar, vergeleken met mensen die enkel het kankermedicijn kregen.

Het vaccin maakt gebruik van de mRNA-technologie. De coronavaccins waren de grote doorbraak van mRNA (met de 'm' van messenger, boodschapper). MRNA is het stukje genetische code dat instructies overbrengt van het DNA in de kern van alle cellen in ons lichaam naar de eiwitproductie buiten de celkernen. Onderzoekswerk naar mRNA werd eerder dit jaar beloond met de Nobelprijs voor Geneeskunde.

In 2020 overleden wereldwijd naar schatting ongeveer 57.000 mensen met een melanoom, een van de kwaadaardigste vormen van huidkanker.
Piddy
0
Expiratie deed volume bij vele biotechs stevig aanzwellen.
Leuke rente vooruitzichten zullen ons in 2024 mooi verrassen.

Zwaar ingezet op grote aantallen.
Q1 /2024 gaat hier erg belangrijk uitdraaien.
Goeie data moet er stevig inhakken.
Goed of totaal fout.
274 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 22:00
Koers 22,120
Verschil +0,250 (+1,14%)
Hoog 22,360
Laag 21,720
Volume 617.025
Volume gemiddeld 1.243.909
Volume gisteren 712.149