Nieuws van dinsdag 30 juni 2020

Pakketbezorger FedEx deed het beter dan verwacht

MEMPHIS (AFN/BLOOMBERG) - Pakketvervoerder FedEx heeft in zijn eind mei afgesloten gebroken boekjaar flink last gehad van het coronavirus. Zo was het bedrijf in het laatste kwartaal meer geld kwijt...

30 jun | Reacties: 1 | meer...

Wall Street eindigt tweede kwartaal met winstdag

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag het sterke tweede kwartaal met winst geëindigd. Beleggers op Wall Street begonnen wat voorzichtig door zorgen over de stijgende coronabe...

30 jun | Reacties: 7 | meer...

Vliegtuigbouwer Airbus schrapt 15.000 banen

TOULOUSE (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Airbus schrapt tot de zomer van volgend jaar bijna 15.000 banen. Ook schroeft het bedrijf de productie flink terug als gevolg van de coronacrisis. Volgens...

30 jun | Reacties: 4 | Onderwerpen: luchtvaart  | meer...

Wisselend beeld op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag op de laatste handelsdag van het sterke tweede kwartaal wisselende scores zien. Beleggers op Wall Street zijn wat voorzichtig door zor...

30 jun | Reacties: 6 | meer...

Hydratec rondt overname aandelen Rollepaal af

AMERSFOORT (AFN) - Hydratec Industries is de volledige eigenaar van Rollepaal. Het beursgenoteerde bedrijf rondde een aandelenruil daartoe af.Hydratec had al 75 procent van de aandelen van Rollepaa...

30 jun | meer...

Kleine uitslagen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag dicht bij huis gebleven. Beleggers deden het rustig aan op de laatste dag van het sterke tweede kwartaal. De waarschuwing van de Wereldgez...

30 jun | Reacties: 1 | Onderwerpen: Europa  | meer...

Industrie Chicago krimpt iets minder sterk

CHICAGO (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie rond de Amerikaanse stad Chicago is in juni iets minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat maakte marktonderzoeker Institute for Supply Manag...

30 jun | Reacties: 4 | meer...

Rode koersenborden op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdagmiddag overwegend lager. Beleggers deden het rustig aan op de laatste dag van het sterke tweede kwartaal. De waarschuwing van de Wereldg...

30 jun | Reacties: 3 | Onderwerpen: Europa  | meer...

Wisselend begin op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag op de laatste handelsdag van het sterke tweede kwartaal dicht bij huis gebleven, na de mooie winsten een dag eerder. Beleggers op Wall S...

30 jun | meer...

'Licht lagere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag licht lager te beginnen aan de laatste handelsdag van het sterke tweede kwartaal, na de mooie winsten een dag eerder. De stemming onde...

30 jun | Reacties: 1 | meer...

Sparta neemt doelman Van Leer over van Ajax

ROTTERDAM (AFN) - Sparta Rotterdam heeft keeper Benjamin van Leer overgenomen van Ajax. De 28-jarige Van Leer tekent voor twee seizoenen op het Kasteel."Door het vertrek van Ariel Harush en de bles...

30 jun | meer...

'Air France wil ruim 7500 banen schrappen'

PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France wil tot en met 2022 meer dan 7500 banen schrappen. Dat hebben bronnen bij Franse vakbonden gemeld aan persbureau AFP.De luchtvaart wordt keihard get...

30 jun | Reacties: 2 | meer...

Europese beurzen blijven dicht bij huis

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen bleven dinsdag dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan op de laatste dag van het sterke tweede kwartaal. De waarschuwing van de Wereldgezondheid...

30 jun | Reacties: 6 | Onderwerpen: Europa  | meer...

'Schikking BAM en Keulen negatieve verrassing'

AMSTERDAM (AFN) - De schikking met de stad Keulen waardoor bouwbedrijf BAM dit jaar 40 miljoen euro als buitengewone last in de jaarrekening gaat zetten, komt als een negatieve verrassing. Dat conc...

30 jun | Reacties: 9 | meer...

'Prognoses Shell al beter dan eind april'

AMSTERDAM (AFN) - De voorlopige kwartaalupdate van Shell bevatte prognoses voor de resultaten in het tweede kwartaal die over het algemeen "veel beter" waren dan de vooruitzichten die het olie- en ...

30 jun | Reacties: 14 | meer...

Softwarebedrijf DGB bijna in andere handen

HARDENBERG (AFN) - DGB Group komt waarschijnlijk binnenkort in handen van Majka Investments. De twee partijen hebben een voorwaardelijk akkoord bereikt over de verkoop van DGB. Voor 17 juli verwach...

30 jun | Reacties: 2 | meer...

AEX opent met kleine plus

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag licht vooruit. De andere Europese beurzen bleven ook dicht bij huis op de laatste dag van het tweede kwartaal. Een positief Chinees indus...

30 jun | meer...

'Prosus in lijn met verwachtingen'

AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus heeft in het eind maart afgesloten gebroken boekjaar globaal genomen in lijn met de verwachtingen gepresteerd. Dat constateren analisten van Goldman Sachs....

30 jun | Reacties: 1 | meer...

ING België ziet topman vertrekken

BRUSSEL (AFN/BELGA) - ING België moet op zoek naar een nieuwe topman of -vrouw. Volgens de Belgische krant De Tijd vertrek Erik van Eynden, die dan drie jaar aan het roer van de bank heeft gestaan....

30 jun | Reacties: 1 | meer...

Britse economie kromp nog harder dan gedacht

LONDEN (AFN) - De economie van het Verenigd Koninkrijk is in het eerste kwartaal nog sterker gekrompen dan in eerste instantie werd gemeld. In een definitieve meting stelt het Britse nationale stat...

30 jun | Reacties: 1 | meer...

Nikkei eindigt sterk kwartaal met winst

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met winst geëindigd na de flinke verliesbeurt een dag eerder. Beleggers schoven de zorgen over het coronavirus aan de kant en trokken zich op aan ...

30 jun | meer...

'Openingswinst voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent dinsdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te beginnen aan de laatste dag van het tweede kwartaal. Een posi...

30 jun | meer...

Verlies voor Kardan in eerste kwartaal

AMSTERDAM (AFN) - De Israëlische investeerder Kardan heeft in het eerste kwartaal een verlies geleden van 3,8 miljoen euro. Dat kwam vooral door rentebetalingen op schulden. Positieve wisselkoersef...

30 jun | meer...

'Basic-Fit wacht veel vraag na coronacrisis'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Basic-Fit krijgt na de coronacrisis waarschijnlijk te maken met veel meer vraag. Dat schrijven kenners van Morgan Stanley. Ze schroeven hun advies voor de uitbater van s...

30 jun | Reacties: 11 | meer...

Meeste Amerikaanse banken blijven bij dividend

NEW YORK (AFN/RTR) - De meeste Amerikaanse banken houden vast aan de hoogte van hun winstuitkering. Die viel op te maken uit de reacties van de financiële instellingen na een stresstest door de Fed...

30 jun | meer...

Aandacht voor chipsector na opbeurende prognoses

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese halfgeleiderindustrie weet dinsdag de aandacht op zich gericht, na opbeurende prognoses voor de sector van de Amerikaanse bedrijven Micron en Xilinx.De twee ...

30 jun | Reacties: 1 | meer...

Lichte toename bedrijvigheid industrie China

PEKING (AFN) - De bedrijvigheid in de Chinese industrie is in juni iets harder toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Daarop wijst een nieuw cijfer van de Chinese overheid.De inkoopmanagersi...

30 jun | Reacties: 1 | meer...

Detailhandel beleeft grootste groei in 14 jaar

DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in mei 8,2 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is de grootste groei in 14 jaar tijd, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek ...

30 jun | Reacties: 3 | meer...

Afzetprijzen industrie weer omlaag

DEN HAAG (AFN) - De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in mei gemiddeld 8,0 procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)....

30 jun | meer...