'Verruiming coronamaatregelen goed voor Heineken'

Gepubliceerd op 2 juli 2020 09:31 | Reacties: 2 | Onderwerpen: levensmiddelen 

Heineken (07 aug)

76,500 -0,220 (-0,29%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat in verschillende landen de lockdownmaatregelen worden versoepeld, is goed voor nieuws voor brouwers en drankproducenten. Reden voor analisten van Berenberg om het koersdoel van Heineken, maar ook dat van Pernod Ricard en AB InBev, te verhogen.

De martvorsers rekenen erop dat het dieptepunt wat betreft de lockdown in het tweede kwartaal van dit jaar is bereikt. In het lopende kwartaal zullen verdere versoepelingen plaatsvinden, zo wordt aangenomen. Berenberg wijst er wel op dat Heineken qua resultaten voor een groot deel afhankelijk is van prestaties in opkomende economieën. Die landen zijn doorgaans harder getroffen door de crisis. Berenberg hanteert een koopadvies op Heineken met een koersdoel van 106 euro, waar dat eerder 90,80 euro was.

Analisten van JPMorgan Chase verlaagden overigens het advies op Heineken van overweight naar neutral. De kenners denken dat de halfjaarcijfers die de brouwer gaat presenteren "zeer uitdagend" zullen zijn door de coronapandemie. Ook het koersdoel ging bij JPMorgan omlaag, van 83,25 euro naar 80 euro.

Het aandeel Heineken stond donderdag omstreeks 10.40 uur 0,3 procent lager op 81,36 euro.

2 Posts
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.