> Moody's bevestigt rating ING | Beursonline.nl

Moody's bevestigt rating ING

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 19:18 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Moody's 

ING (25 nov)

8,370 -0,230 (-2,67%)

PARIJS (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de rating van ING bevestigd op Baa1. De vooruitzichten voor de bank beschouwt het ratingbureau als stabiel.

Moody's wijst erop dat ING op zowel de korte als de langere termijn genoeg geld in kas heeft om aan zijn verplichtingen te voldoen. De bank krijgt weliswaar waarschijnlijk te maken met een slechtere kwaliteit bezittingen en lagere winstgevendheid door de economische neergang, maar kan dat opvangen. De portefeuille van leningen die ING heeft uitstaan is zeer gediversifieerd, meent Moody's.

8 Posts
Red_
1
Ach we weten allemaal hoe het met de verpakte hypotheken afliep, met de geweldige rating...
drooglegging
0
Goed nieuws voor de ING aandeelhouders, een rating is helaas nodig als je geld wilt ophalen.

Aegon werd gelijk " negative under review" gezet, binnen 6 maanden zal er dus een afwaardering komen, maar wanneer dan? dat is juist het geheime wapen van dit soort kantoortjes, de posities worden juist gezet voor het definitieve oordeel naar buiten komt, snelle cash dus, zo werkt het nou eenmaal!


Erny
0
JBL_0123
0
quote:

Erny schreef op 3 oktober 2020 17:47:


Maar de economische vooruitzichten zijn slecht, dus waarom in ING beleggen?

Economische vooruitzichten zijn slecht voor wie zonder job komt te zitten. Banken hebben bij nieuwe leningen telkens 20% eigen inbreng gevraagd, tel daar al de afbetalingen bij en dan weet je dat de bank niet de verliezende partij zal zijn bij een gedwongen verkoop. Ook als de markt plots met 20% zou dalen. Andere leningen aan bedrijven hebben ze vaak afgedekt met een clausule van beslaglegging op voldoende goederen om uit de kosten te geraken. Daarbij hebben ze al provisies aangelegd die ruimschoots de risico's afdekken. LT-aandeel met hoog dividendinkomen voor de toekomst.
Huppeldepepup
1
quote:

Erny schreef op 3 oktober 2020 17:47:


Maar de economische vooruitzichten zijn slecht, dus waarom in ING beleggen?

Dat zit nu wel in de koers. Zodra er licht aan het eind van de tunnel zichtbaar wordt en dividend weer genoemd mag worden, springt iedereen weer in. Kopen als niemand ze wilt (want te goedkoop) en verkopen als iedereen ze wilt (want te duur).
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.